Ajoneuvorahoitus

Hae rahoituspäätös

Nopea laina kaikkiin ajoneuvoihin
 • Please enter a number from 1000 to 60000.
  Anna rahoituksen summa jota haet
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Sivun sisältö pähkinänkuoressa

 • Ajoneuvorahoitus etukäteen
 • Rahoitamme kaikki ajoneuvot – uudet ja käytetyt
 • Rahoitamme liikkeestä ja yksityiseltä ostetut ajoneuvot
 • Ajoneuvorahoituksen kulut
 • Rahoituksen hakeminen

Lue koko artikkeli ajoneuvorahoituksesta alta.

Lainax ajoneuvorahoitus tarjoaa edullisen tavan hankkia uusi tai käytetty ajoneuvo jopa saman päivän aikana! Ajoneuvon voi hankkia yksityiseltä myyjältä tai liikkeestä. Lue miten tämä on mahdollista.

Ajoneuvorahoitus
Rahoitamme kaikki ajoneuvot

Ajoneuvoa hankittaessa on totuttu siihen, että ensin etsitään sopiva ajoneuvo ja sen jälkeen aloitetaan kartoittamaan sopivaa rahoitusta kyseiseen ajoneuvoon. Mitä jos asian voisi kääntää toisinpäin? Hankitaan ensin ajoneuvorahoitus ja etsitään rauhassa sopiva ajoneuvo. Lainaxin kautta voi hankkia rahoituksen heti. Lainat eivät ole sidottuna hankittavaan ajoneuvoon, eikä ajoneuvoa tarvitse antaa lainan vakuudeksi.

Ajoneuvoilla tarkoitetaan tässä yhteydessä kaikkia sellaisia laitteita, jotka voidaan luokitella ajoneuvoiksi.

 • Autot
 • Mönkijät
 • Moottoripyörät
 • Mönkijät
 • Veneet
 • Vesijetit
 • Asuntoautot
 • Pakettiautot
 • Asuntovaunut
 • Skootterit
 • Mopot
 • + muut ajoneuvoiksi luokiteltavat laitteet

Ajoneuvorahoitusten heikkoutena on ollut muun muassa se, että lainan käsittely on kestänyt jopa useita päiviä. Samoin vakuudet ja / tai niiden riittämättömyys ovat voineet tulla ongelmaksi. Useimmiten ajoneuvorahoitus toimii siten, että hankittava ajoneuvo toimii rahoituksen vakuutena, mutta se ei aina ole täysin ongelmatonta.

Rahoituslaitokset voivat vaatia ajoneuvolta tiettyä ”laatua” tai muita kriteereitä, että se käy luoton vakuudeksi. Esimerkiksi vuosimalli ja kilometrirajoitukset voivat tulla vastaan käytetyn auton rahoitusta hankkiessa. Tällöin ei ole muita mahdollisuuksia kuin hankkia ulkopuolinen takaaja lainalle, ja se hidastaa luoton käsittelyä huomattavasti. Kaikki rahoittajat eivät hyväksy ulkopuolisia takaajia, joten unelmien ajoneuvon hankinta saattaa kariutua kankeaan lainanmyöntäjään. Uuden auton hankinnassa tätä ongelmaa ei ole, mutta tällöin auton kallis kauppahinta voi muodostua ongelmaksi ja rahoitusta hakevan luottokelpoisuus ei riitä näin suuren rahoituksen hankintaan.

Hidas reagointi rahoituksenmyöntäjän osalta saattaa viedä osatajalta mahdollisuuden hankkia ajoneuvo. Joskus rahoituksen saaminen kestää liian kauan, ja ajoneuvo ehditään myymään ennen rahoituksen järjestymistä. Lainaxin kautta rahoituspäätös annetaan käytännössä heti.

Laina-asiat kuntoon jo ennen ajoneuvon löytymistä

Jotta sopiva ajoneuvo ei karkaa toiselle ostajalle, on ajoneuvorahoitus järkevää hankkia jo etukäteen, vaikka sopivaa autoa ei olisi vielä tiedossa. Tämä on mahdollista meidän kauttamme. Emme kysele mihin ajoneuvoon raha käytetään. Luottopäätöksen voi hakea jo etukäteen ja nostaa rahat vasta siinä vaiheessa, kun sopiva ajoneuvo on löytynyt.

Lainanhakuvaiheessa tarvitsee tietää vain summa jonka aikoo ajoneuvoon käyttää. Luottopäätös lasketaan tämän summan perusteella ja raha odottaa nostoa valmiina siinä vaiheessa, kun sopiva ajoneuvo on löytynyt ja tulee kaupanteon aika. Jos haettu summa on liian korkea, voi loppusumman jättää nostamatta, jolloin kulut tietysti pienenevät tai laina-aika lyhenee.

Ajoneuvorahoitus kannattaa siis hoitaa aina etukäteen kuntoon. Tämä mahdollistaa nopeat kaupat, koska rahoitusta ei tarvitse hankkia vasta siinä vaiheessa, kun sopiva ajoneuvo on löytynyt. Tämä on etulyöntiasema myös hintaneuvotteluissa, kun voi sanoa, että kaupat voidaan tehdä heti – rahoitus on kunnossa. Hyvin usein myyjä voi suostua pieneen hintaneuvotteluun, kun kaupat voidaan solmia samantien.

Rahoitus ajoneuvoon liikkeestä ostettaessa

Jos ajoneuvo ollaan hankkimassa liikkeestä, on liikkeillä tarjolla lähes poikkeuksetta rahoitus hankittavaan ajoneuvoon. Onko tämä hyvä asia?

Kyllä ja ei. Jos ajattelee lainanhakemisen helppoutta, niin liikkeessä se kyllä varmasti sitä on. Myyjä täyttää hakemuksen ostajan puolesta ja luottopäätös tulee kun se tulee. Mutta – miksi luulet myyjäliikkeen tarjoavan rahoitusta? Siihen on olemassa syynsä.

 1. Rahoituksen tarjoaminen on yksi keino lyödä kaupat lukkoon
 2. Kauppiaat saavat myönnetyistä lainoista rahoituslaitokselta komission (palkkion) jokaisesta myönnetystä lainasta

Näiden syiden johdosta myyjäliike tarjoaa ajoneuvorahoituksia, jopa turhankin tarmokkaasti. Kyllä, se on totta, että rahoitus on helppo ottaa, mutta se ei välttämättä ole edullisin vaihtoehto. Myyjäliike saa ajoneuvon katteen lisäksi komission asiakkaan ottamasta lainasta yhteistyökumppaniltaan. Parhaimmassa tapauksessa asiakkaalle vielä myydään lisäksi erilaisia vakuutuksia tai muita turvia kattamaan mahdolliset ajoneuvon rikkoontumiset.

Näiden kanssa kannattaa olla tarkkana. Erilaiset lisäpalvelut nostavat kuin huomaamatta lainasta maksettavaa kulua huomattavasti. Vertailemalla lainapalveluja ja hankkimalla rahoituksen ulkopuoliselta taholta, säästää todennäköiseti pitkän pennin koko laina-ajalle laskettuna.

Rahoitus yksityiseltä ostettaessa

Yksityisillä myyjillä on tuhansia ajoneuvoja myynnissä internetin ajoneuvomyyntipalstoilla. Tunnetuimpia myyntiportaaleja ovat muun muassa Tori.fi, Nettiauto ja Nettimoto. Näiden lisäksi on lukuisia muita portaaleja joissa myydään erilaisia ajoneuvoja. Ei pidä myöskään unohtaa Facebookin harrastajaryhmiä tai ajoneuvojen harrastajasivustoja. Näiden kautta myydään lukematon määrä ajoneuvoja joka päivä.

Yksityiseltä ostettaessa on syytä muista muutama perusasia.

 • Ajoneuvo voi olla halvempi kuin liikkeessä
 • Ajoneuvoon ei ole saatavana liikkeen rahoitusta
 • Ajoneuvoon ei ole saatavana liikkeen virhevastuuta / maksullisia takuupalveluja
 • Ajoneuvolla ei ole etämyynnin palautus / vaihto-oikeutta

Ajoneuvorahoituksen hankkiminen ei siis ole ainoa ongelmakohta yksityiseltä ostettaessa. Jos nämä ”ongelmakohdat” kuitenkin hyväksyy ja osaa tutkia ostettavan ajoneuvon riittävän tarkasti, on rahoituksen hankkiminen enää pieni juttu. Ajoneuvorahoituksen hankkiminen käy todella käden käänteessä!

Yksityisille tarjotaan rahoitusta useammalta eri taholta. Lainax eroaa muista siten, että lainamme ovat vakuudettomia ja koko lainan hakeminen tapahtuu netissä. Rahoitukseen ei tarvita erillisiä takaajia eikä vakuuksia. Myös puhelinsoitot ja paperiset kaavakkeet voi unohtaa kokonaan.

Näiden etujen lisäksi ajoneuvorahoitus kilpailutetaan lukuisten rahoittajien kesken (noin 30 eri rahoittajaa). Yksi hakemus riittää siihen, että tarjouksia pääsee vertailemaan itse ja valitsemaan parhaiten sopivan käyttöön.

Ajoneuvorahoitus ja sen kulut

Ajoneuvot ovat Suomessa suhteellisen kalliita. Työmatkat voivat olla useita kymmeniä kilometrejä, joten turvallisella autolla työmatkan taittaminen on huomattvaasti mukavampaa.

Ostettavien autojen keskihinta lähentelee 20 000 euroa Suomessa, joten rahoitusta tarvitaan lähes jokaisessa autokaupassa. Tämän lisäksi muut ajoneuvot tarvitsevat rahoitusta, esimerkiksi harrastuskäytössä olevat moottoripyörät ja -kelkat. Myös mökkikäytössä oleva moottorivene hankitaan lähes poikkeuksetta rahoituksen turvin.

Tämä tarkoittaa luonnollisesti sitä, että rahoitusten kulut näyttelevät arjessa suurta osaa rahankäytön osalta. Jos rahoitusta on useampaan ajoneuvoon hankittuna, jo pieni viilaus kuluihin tuo huomattavaa säästöä vuositasolla. Lainat kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa jo siinä vaiheessa, kun rahoitusta on hankkimassa.

Ajoneuvorahoituksia tarjoavat yritykset lupaavat mainoksissa todella alhaisia kuluja. Tämä saa useimmat kuluttajat toiminaan ja tekemään luottohakemuksen kyseiseen palveluun.

Totuus paljastuu nopeasti, kun korkokulut eivät olletkaan mainoksessa luvatut 1,49 %, vaan hinta olikin moninkertainen. Tähän ei kannata tyytyä, vaan kalliilta kuulostava lainatarjous kannattaa hylätä. Ratkaisuna tähän ongelmaan tarjoamme lainan kilpailutusta.

Lainax etsii parhaan ratkaisun ajoneuvoon kuin ajoneuvoon. Kaikki tämä kuluttajalle täysin ilmaiseksi!

Hae rahoituspäätös