Auto osamaksulla

Hae rahoituspäätös

Nopea laina kaikkiin ajoneuvoihin
  • Please enter a number from 1000 to 60000.
    Anna rahoituksen summa jota haet
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Sivun sisältö pähkinänkuoressa

  • Useimmat tarvitsevat osamaksua jossakin vaiheessa elämää
  • Oman rahan käyttö ei järkevää – lainaraha on suhteellisen edullista
  • Osamaksun hyödyt autokaupassa
  • Osamaksun huonot puolet
  • Rahoituksen hakeminen

Lue koko artikkeli auton hankintaan haettavasta rahoituksesta alta.

Sininen BMW
Kallis auto on mahdollista hankkia osamaksulla

Useimmat autoilijat tarvitsevat rahoituksen auton hankintaan. Hyvin harvalla on mahdollisuutta maksaa autoa käteisellä rahalla ja osamaksu on ratkaisuna useimmissa autokaupoissa. Poikkeuksia löytyy tietysti esimerkiksi silloin, jos entisen auton on juuri myynyt pois ja siitä saadut rahat riittävät uuden tai käytetyn auton hankintaan. Tai jos rahaa on säästänyt vuosia, on sattunut hyvä onni kohdalle ja mukava summa rahaa on kilahtanut pankkitilille arvasta, perintö on sattunut kohdallle ja niin edelleen. Tällaiset tilanteet ovat kuitenkin lähes aina poikkeuksia ja osamaksulla auton hankinta on useimpien kohdalla ajankohtaista jossakin vaiheessa elämää.

Rahoitusta siis tarvitaan ja osamaksu on erittäin järkevä vaihtoehto. Osamaksun avulla suhteellisen suuretkin rahoitukset saadan pilkottua todella pieniin kuukausieriin. Tämä puolestaan tarkoittaa sitä, että osamaksun turvin voi päästä kiinni laadukkaampaan autoon kiinni kuin on koskaan ajatellutkaan. Kaikki tämä on mahdollista ilman oman pääoman sijoittamista lainkaan auton hankintaan. Meidän kautta lainatessa ei tarvitse käsirahaa – osamaksu on aina vakuudeton eikä näin ollen käsirahaakaan tarvita.

Useimmille auton hankinta on ”välttämätön pakko”, joten suuren oman rahasumman (esim. säästöt) käyttäminen auton hankintaan ei ole järkevää. Suomessa auto on lähinnä käyttöväline työmatkoihin ja harrastuksiin kuljettaessa. Tietysti on olemassa myös harrastusajoneuvoja, mutta niiden kohdalla ei ole relevanttia puhua järkevyydestä – harrastusautoihin sijoitetaan yleensä sen verran rahaa, kuin on on mahdollista.

Osamaksun edut auton hankinnassa

On täysin selvää, että osamaksulla ostettaessa syntyy kuluja. Lainaraha ei ole koskaan ilmaista, mutta maksamalla korkoa voi saada juuri nyt juuri sellaisen auton kuin haluaa. Rahoitus mahdollistaa -mutta se myös vaatii. Asioilla on aina kaksi puolta. Tänä päivänä lainaraha on kuitenkin suhteellisen halpaa ja jos puhutaan noin 10 – 15 000 euron osamaksurahoituksesta viiden vuoden ajalle, eivät korkokulut nouse kovin merkittävään osaan kokonaissummaa ajatellen.

Vuonna 2022 lainarahan korot ovat kuitenkin kääntyneet hienoiseen nousuun. Tämä tarkoittaa kuluttajan kannalta sitä, että osamaksu on tällä hetkellä hieman kalliimpaa kuin aikaisemmin. Lainaraha on kuitenkin edelleen vielä suhteellisen halpaa, vaikka hienoista nousua korkoihin on tullutkin.

Osamaksun avulla teet unelmiesi autohankinnan heti, etkä joudu keräämään käsirahaa lainkaan. Osamaksulla auton ostaminen käy nopeasti, sillä luottopäätös annetaan hyvin nopeasti ja rahat ovat käytettävissä useimmissa tapauksissa vielä saman päivän aikana. Jos etsinnässä on unelmien auto, ei sen hankinta enää ole hitaasta rahoituksen hankkimisesta kiinni. Normaali pankkilaina ja pankissa asiointi voi olla todella hidasta, eikä rahoitukset ole tänä päivänä sen edullisempia kivijalkapankeissa kuin niihin erikoistuneissa rahoitusyrityriksissä. Sen sijaan pankkilainaan vaaditaan vakuudet (useimmiten ostettava ajoneuvo), tai toisena vaihtoehtona on ns. kulutusluotto, jossa korkokulut ovat huomattavasti korkeammat.

Sähköiset, netissä täytettävät lomakkeet ovat mullistaneet auton osamaksurahoitusten hankkimisen. Sähköinen tunnistautuminen on nopeuttanut lainanhankinnan käsittelyaikoja ja nykyään luottopäätöksen saa käytännössä lähes saman tien. Tämä on valtava etu osamaksurahoitusten hakemisessa, sillä kilpailu on lainamarkkinoilla kovaa. Ne toimijat, jotka voivat tarjota edulliset kulut ja nopeat luottopäätökset, ovat vahvoilla. Kuluttajat ovat myös laina-asioissa tänä päivänä erittäin valveutuneita. Me pystymme tarjoamaan tämän kaiken – lainapäätös tulee nopeasti ja se on aina valmiiksi kilpailutettu.

Osamaksurahoituksen hakeminen kauttamme on todella nopea prosessi ja lainapäätös annetaan käytännössä saman tien.

Osamaksun huonot puolet

Jos auton hankkija on varakas ja voi hankkia auton ilman rahoitusta, ei osamaksulla ostamisessa ole tietenkään suurempaa järkeä. Osamaksurahoitus on aina kalliimpi kuluiltaan, kuin käteiskauppa. Osamaksu myös sitouttaa kuluttajan – jopa vuosien ajaksi – kiinni autorahoitukseen. Useassa tapauksessa auton vaihtosykli on nopeampi kuin osamaksurahoituksen maksuaika. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että autoa vaihdetaan jo siinä vaiheessa, kun entisestä autosta on vielä osamaksuja jäljellä. Tämä ei ole toivottava tilanne, sillä velkaa velan päälle ottaminen ei ole järkevää.

Loppuvelka edellisestä autosta ei ole ongelma – rahoituksen myöntäjän kannalta – mutta rahoituksen ottaja on käytännössä koko ajan kiinni kuukausimaksuissa, jotka osamaksulla ostamisesta tulevat. Tämän on kannattavaa miettiä tarkkaan, mistä ja millaisilla kuluilla rahoituksen on valmis ottamaan. Hieno auto houkuttaa, mutta se aiheuttaa velvollisuuksia useiden vuosien ajan.

Tunne vastaan järki

Auton hankinta on lähes poikkeuksetta tunnetta. Järki ei ole läheskään aina mukana autokaupoissa. Poikkeuksia tietysti on, esimerkiksi ammattiautoilijat, jotka ostavat auton todelliseen tarpeeseen ja työkäyttöön. Tällaisissa tapauksissa käyttötarkoitus ja auton hinnoittelu ratkaisevat enemmän kuin tunne. Kuluttajamyynnissä autoja myydään tunteella. Osamaksuvaihtoehdolla helpotetaan asiakkaan ostopäätöstä ja se on myyjän yksi keino ”klousata” kauppa. Tarjotaan nopea ja edullinen tapa päästä kiinni kalliiseenkiin autoon.

Järkevä kuluttaja miettii aina vähintään kaksi kertaa, ennen kuin kirjoittaa nimensä osamaksupaperiin. Onko vuosien ajan jatkuva lainan maksaminen juuri tämän auton arvoinen asia? Kun päälle laskee vielä muut kulut (bensa, renkaat, huollot, arvon aleneminen), niin osamaksurahoituksen ja koko auton hankinta tulee kyseenalaiseksi. On totta, että uusi auto on hieno, mukava ajaa ja kaikinpuolin muutenkin erittäin mukava, mutta onko se järkevää kuitenkaan? Täyttäisikö halvempi auto samat tarpeet? Käytännössä auton tehtävänä on vain kuljettaa matka pisteesta A pisteeseen B. Sama matkaa hoituu 500 euron datsunilla ja 50 000 euron Bemarilla.

Tunne ja järki – mielenkiintoinen yhtälö ja jokainen joutuu tekemään päätöksen sen kanssa kumpaa vaihtoehtoa käyttää autokaupassa.

Kun tunne voittaa järjen ja rahoituksen tarve iskee mukavan ja laadukkaan auton hankintaan, voimme olla siinä avuksi. Osamaksurahoituksemme avulla saa nopeasti valmiiksi kilpailutetun lainatarjouksen kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Lainatarjous on aina edullisin mahdollinen. Lainahakemuksen tekeminen ei sitouta mihinkään ja se on aina ilmainen tehdä. Lopullinen luottosopimus syntyy vasta siinä vaiheessa, mikäli joku annetuista lainatarjouksista hyväksytään. Kokeile – se ei maksa mitään!

Hae rahoituspäätös