Sivun sisältö pähkinänkuoressa
- Rahoituksella saa hankittua laadukkaamman ja uudemman moottoripyörän
- Rahoituksella saa hankittua laadukkaat ajovarusteet
- Rahoituksella kulut jaksotetaan koko vuoden ajalle
- Ei käyttöpääoman sitomista harrastukseen / kulkuneuvoon
- Rahoituksen hakeminen
Lue koko artikkeli moottoripyörän hankintaan haettavasta rahoituksesta alta.
Moottoripyörän hankkiminen rahoituksella on järkevä teko. Kallis kertainvestointi ja suhteellisen lyhyt ajokausi Suomessa ei ole taloudellisessa mielessä järkevää. Käyttöpäiville tulee suhteettoman kallis päiväkohtainen hinta. Tämän vuoksi moottoripyörän ostaminen edullisella rahoituksella ja maksuajan jaksottaminen pitemmälle aikavälille on huomattavasti parempi ratkaisu.
Moottoripyörien erikoisliikkeet ja pankit tarjoavat rahoituksia, mutta yksityisten välisissä kaupoissa rahoituksen puuttuminen voi muodostua pieneksi ongelmaksi. Tähän on olemassa ratkaisu ja rahoitusta on onneksi tänä päivänä saatavana ja yksityisten väliset kaupat onnistuvatkin todella nopeasti. Käytännössä moottoripyörän hankinta on nykyään hyvin nopea ja helppo prosessi.
Hae rahoituspäätös -> nosta rahoitus -> osta valitsemasi pyörä yksityiseltä myyjältä.
Todellisuudessa pyörän hankintaan kannattaa tietysti hieman käyttää aikaa ja valita sellainen menopeli alle, millä on miellyttävä ajaa juuri sellaisia matkoja ja ajoja, johon moottoripyörä hankitaan. Crossienduroa ei kannata hankkia pitkiin työmatkajoihin, karkeana esimerkkinä kerrottuna.
Moottoripyöräilyn kulut
Jos moottoripyörän budjetiksi on ajatellut 10 000 euroa, on hyvä pitää mielessä, että pyörän hankintahinnan lisäksi tulee myös muita kuluja. Kokonaiskuluja miettiessä pelkkä hankintahinta ei jää ainoaksi kulueräksi. Kuluja aiheuttavat esimerkiksi vakuutukset, huollot ja varusteet.
Laadukas kypärä, ajopuku, -hanskat ja -kengät aiheuttavat jo merkittävät lisäkulut moottoripyörän hankinnassa. Jos kesäistä moottoripyöräilyä harrastaa lisäksi kyytiläinen mukana, kulut tietysti ajovarusteiden osalta tuplaantuvat – samoin myös polttoainetta kuluu hieman enemmän suuremman painon johdosta.
Tämän lisäksi on hankittava laukut ja telineet, jotta tarvittavat matkavarusteet saa mukaan. Myös puhelinvarustus olisi hyvä olla. Moottoripyörän lisäksi ajovarusteita kannattaa etsiä käytettynä. Käytettynä löytyy todella laadukkaita varusteita, mutta niiden hinta on huomattavasti uusia halvempia. Käytettyjä ja yksityishenkilöiden myymiä varusteita löytyy esimerkiksi torista ja nettimotosta.
On huomioitavaa, että moottoripyörä vaatii suhteellisen paljon huoltoa ja ylläpitoa. Renkaat ja ketjut ovat kulutustavaraa ja hiemankaan enemmän ajaessa näistä muodostuu kuluja, jopa yllättävän paljon.
Lainalla jaksotusta kuluihin koko vuodelle
Kun moottoripyörän hankintahinta on esimerkiksi 10 000 euroa, on tämän päälle hyvä varautua edellä mainittuihin varuste- ja huoltokuluihin. Rahoitusta kannattaa hakea hieman enemmän, kuin mitä moottoripyörä maksaa. Varustehankinnoissa ei kannata säästää, sillä huonoilla varusteilla moottoripyöräily ei ole nautinnollista, etenkään huonolla säällä. Panosta varusteisiin ja hanki myös ne rahoituksella, niin saat varmasti laadukkaat ajovarusteet hankittua. Huonoilla varusteilla ajomukavuus kärsii ja nautinto katoaa hyvin nopeasti.
Moottoripyörän ja ajovarusteiden hankinta lainarahalla on järkevä teko.
- Et sido suurta pääomaa harrastukseen
- Voit hankkia laadukkaamman moottoripyörän
- Voit hankkia laadukkaammat varusteet
- Jaksotat kulut koko vuodelle
- Rahoitus on suhteellisen edullista
Rahoitusta on saatavana jokaiseen moottoripyörään. Jos tarkoituksena on ajaa työmatkaa tai matkustaa pitkin maata, on tämä kaikki mahdollista lainarahalla. Jos moottoripyörä tulee harrastuskäyttöön (esimerkiksi motocross tai enduro), on pyörän hankinta rahoituksella mahdollista. Valitse käyttötarkoitus ja sopiva pyörä – rahoituksella kaikki onnistuu vaivatta!
Rahoitusta miettiessä on syytä pohtia, kuinka kauan moottoripyörää aikoo pitää ennen vaihtoa uudempaan, tehokkaampaan tai täysin erilaiseen malliin. Suositus on, että rahoituksen osuus lasketaan suunnilleen samana mittaiseksi, kuin pyörää on tarkoitus itsellä pitää. Jos rahoituksen pituus on viisi vuotta ja pyörä on tarkoitus vaihtaa jo kolmen vuoden kohdalla, on entisestä pyörästä vielä rahoitusta kaksi vuotta jäljellä.
Tämä ei ole kuitenkaan ongelma, mutta tällaisen rahoituskierteen ylläpitämisen järkevyyttä kannattaa pohtia. Toisaalta, harrastukset maksavat ja miten sen rahoittaa on jokaisen henkilökohtainen asia.
Rahoitus mahdollistaa uudenveroisen moottoripyörän ja laadukkaiden varusteiden hankinnan.