Autolainavertailu 2021

Autolainan hakeminen ja varmasti edullisimman vaihtoehdon löytäminen voi olla työlästä. Lainaa tarjotaan sieltä ja täältä ja välillä autoliikkeet kampanjoivat jopa 0,49% korkotarjouksilla omien yhteistyökumppaneidensa lainoja.

Tässä autolainavertailussa käymme läpi useita eri lainanmyöntäjiä. Tavalliset pankit kuten OP, Nordea, Danske, Säästöpankki, S-pankki, POP-pankki ja Aktia.

Yksityisistä rahoittajista katsotaan Rahoituskumppani ja Autoraha. Käytännössä nämä toimijat ottavat hakemuksen vastaan ja etsivät rahoituksen sieltä, mistä se hakijalle myönnetään. Tarkastellaan, löytyykö tietoa kuka lopulta on rahoittajana.

Lisäksi vertaillaan erilaiset kilpailutussivustot, kuten Lendo, Omalaina, Sortter ja Zmarta. Tutkitaan, löytyykö lainojen rahoittajat sivustojen tiedoista.

Ja lopuksi katsotaan vielä millaisella korolla autolainaa on mahdollista saada suoraan suurimmista autoliikkeistä, kuten Kamux, Saka, Rinta-Jouppi ja Laakkonen.

Jos tarvitset lainaa auton ostamiseen, on autolainavertailu aina kannattava toimenpide. Vertailemalla ja tutkimalla lainanmyöntäjiä, voi säästöä kertyä todella huimia summia.

OP autolaina

Osuuspankki tarjoaa autolainaa kolmella eri tavalla. Pankkilaina, täsmäluotto ja osamaksu.

OP:n tarjoamat autolainat poikkevat toisistaan mm. koron, vakuuksien ja myönnettävän lainasumman perusteella.

OP autolainavaihtoehdot
OP tarjoaa kolme vaihtoehtoa autolainaan

OP autolainojen erot ja vertailu

Pankkilaina

Saat auton heti omiin nimiin, fiksulla korolla

 • Vakuutena esim. omistusasunto tai muu omaisuus
 • Hakemus verkossa
 • Yli 8 000 euroa – ei ennalta määriteltyä ylärajaa
 • Tyypillinen korko 3 – 5%
 • Kaikkien pankkien asiakkaille

Täsmäluotto

Saat rahat nopeasti tilillesi – tee kaupat missä vain

 • Et tarvitse vakuuksia tai takaajia
 • Hakemus ja luottopäätös verkossa
 • Max. 15 000 euroa
 • Tyypillinen korko 6 – 8%
 • Vain OP:n asiakkaille

Osamaksu

Osta auto liikkeestä tai yksityiseltä kiinteällä kuukausierällä

 • Ostettava auto rahoituksen vakuutena
 • Hakemus ja ennakkopäätös verkossa
 • Ei ennalta määriteltyä ylärajaa
 • Tyypillinen korko 2 – 7%
 • Kaikkien pankkien asiakkaille

Käytännössä OP:sta voi saada lainaa ilman vakuuksia tai takaajia tai vakuuksien ja takaajan kanssa. Korkokulut ovat 2% – 8% riippuen siitä, millaisen autolainan asiakas valitsee.

Tutustu OP:n autolainavaihtoehtoihin tästä.

Nordea autolaina

Nordea myöntää autolainoja Nordea Joustoluoton muodossa. Autolainaa voi hakea suoraan netissä ja hakeminen onnistuu kaikkien pankkien verkkopankkitunnuksilla. Nordean autolainaa voi saada 2000 – 50 000 euroa.

Nordea kuvakaappaus lainalaskurista
Nordea autolaina myönnetään joustoluottona

Nordea autolainan ominaisuudet

 • Vakuudeton kertaluotto 2000 – 50 000 euroa
 • Korko 3 kk + marginaali
  • Marginaali norm. hinta 8,9%
  • Marginaali asuntolaina-asiakkaat 5,9%
  • Marginaali Premium-asiakkaat 2,9%
 • Kaikkien pankkien asiakkaille
 • Takaisinmaksuohjelma elämäntilanteen mukaan

Nordean ilmoittamien tietojen perusteella autolainan korko asettuu välille 3 kk euribor + 2,9% – 3 kk euribor + 8,9%

Tutustu Nordean autolainaan tästä.

Danske Bank autolaina

Danske Bankin autolainalla on kolme erilaista vaihtoehtoa. Osamaksu, kertalaina tai haavelaina. Luonnollisesti eri lainavaihtoehdot poikkeavat toisistaan.

Danske Bank kuvakaapaus lainalaskurista
Danske Bankista voi hakea autolainaa kolmesta eri vaihtoehdosta

Danske osamaksu

Dansken osamaksussa autosta maksetaan käsiraha ja lainan maksuaikana (12-72 kk) maksetaan kiinteää kuukausimaksua. Auto toimii lainan vakuutena ja auto siirtyy lainanottajan omistukseen, kun autolaina on maksettu kokonaan pois. Dansken osamaksun voi hakea minkä tahansa pankin asiakas.

Danske kertalaina

Kertalaina mahdollistaa auton maksamisen heti poisis. Kertalaina on vakuudellinen ja vakuudeksi käy esimerkiksi asunto tai auto. Kertalaina sopii parhaiten suurempiin, yli 10 000 euron autoihin.

Kertalainassa auton omistajuus siirtyy heti lainanottajalle.
Kertalainan korko muodostuu 12 kk:n Euriborista + marginaalista tai kiinteästä korosta.

Danske haavelaina

Haavelainaan ei tarvitse vakuuksia eikkä takaajia. Haavelaina käy auton lisäksi myös esimerkiksi remonttiin, lomamatkaan tai muuhun nopeaa rahoitusta tarvitsevaan asiaan.

Haavelainaa myönnetään max. 10 000 euroa tai kahden lainanottajan yhteislainalla 20 000 euroon saakka.

Haavelainan korko muodostuu 12 kk:n Euriborista + 5% – 10% marginaalista.

Täysin suoraa vastausta siihen, millaisella korolla Danske Bankin autolainaa on mahdollista saada, ei Dansken verkkosivuilta yksinkertaisesti löydy. Euribor tietysti vaihtelee jatkuvasti, mutta marginaalin tarkkaa määrää ei sivuilta löydy.

Tutustu Danske Bankin autolainoihin tästä.

POP Pankki autolaina

POP Pankin autolainan esittelysivu on suhtelliseen puuttellinen, eikä sivuilla kerrota tarvitaanko lainaan takaajia tai vakuuksia. Sivuilla ei myöskään ole kerrottuna, onko autolainaan erilaisia vaihtoehtoja.

Nämä kaikki selviävät vasta avatessa lainahakulomakkeen ja syöttämällä lomakkeeseen tietoja lainasta. Lomakkeella edetessä tuleekin valittavaksi komesta eri lainavaihtoehdosta perusorjauslaina, POP Joustoluotto ja kertalaina.

POP Pankki kuvakaappaus lainahakemuksesta
POP Pankin autolaina on esitelty vajailla tiedoilla.

Seuraavassa stepissä kysytäänkin sitten vakuuksia. Vakuudeksi käy asunto, muu vakuus tai ei vakuutta. Sen enempää lomakkeella ei kerrota, miten valinta vaikuttaa esimerkiksi korkokuluihin.

Kaiken kaikkiaan POP Pankin autolainasta ei kerrota oikeastaan mitään. Ei korkoa, ei summia, ei maksuaikaa. Asiat selviävät todennäköisesti siinä vaiheessa, kun lainahakemus on jätetty ja keskutelut POP Pankin kanssa alkavat.

Tutustu Pop Pankin autolainaan tästä.

Oma Säästöpankki autolaina

Oma SP autolainasivu ei kerro lainan koroista tai kuluista mitään. Sivuja hallitsee käytännössä suuri lainalaskuri. johon antamalla erilaisia arvoja lainan määrästä, korosta ja maksuajasta antaa laskelmia kuukausierästä.

Oma SP kuvakaappaus lainalaskurista
Oma SP lainalaskurilla voi kokeilla erilaisia summia ja korkoja

Tämä laskuri ei ikävä kyllä kerro lainaajalle juuri mitään. Koska korko- ja muut kulut eivät ole tiedossa, on laskurin käyttäminen käytännössä turhaa.

Laskurin alla voi pyytää laintarjouksen, soittoajan tai pyytää palveluajan. Koska elämä vuotta 201, haluamme tietysti lainan suoraan netistä ja niinpä klikkaamme ”pyydä lainatarjous”-nappia.

Napin killkaus johtaa lomakkeele, johon täytetään henkilötiedot ja lähetetään alustava autolainahakemus. Sen enempää ei ole mainintaa koroista tai kuluista, lomakkeelle syötetään automaattisesti ne tiedot, jotka itse on laskuriin antanut. Oma SP:n autolainasivu ja hakemus on kaiken kaikkiaan todella vajaavainen tiedoiltaan.

Oma SP autolainan korko-, maksuaika- tai muitakaan lainan tietoja ei sivuilta löydy.

Tutustu Oma SP autolainaan tästä.

Handelsbanken autolaina

Handelsbanken tarjoaa autolainaa seuravalla lauseella. ”Handelsbankenin osamaksu on joustava tapa rahoittaa auto.”

Autolainassa auto toimii vakuutena ja käsirahana toimii vaihtoauto. Sivuilta ei käy selväksi sellainen tilanne, jos autoa ostavalla ei ole antaa vaihtoautoa vaihdossa. Todennäköisesti tällaisessa tilanteessa käsiraha on löydyttävä omasta lompakosta, koska Handelsbanken mainitsee ”Vaihdettava auto voi toimia käsirahana.” Handelsbanken rahoittaa auton vain 80%:iin saakka, joten käsiraha on käytännössä löydyttävä joko itseltä, tai vaihtoauton muodossa.

Handelsbanken kuvakaappaus sivuilta
Handelsbankeeen rahoittaa autosta max. 80%

Sen enenpää sivuilta ei löydy tietoja lainan korosta tai muistakaan lainan kuluista. Koron voi valita kiinteäksi tai vaihtuvaksi ja lainan maksuaika määräytyy hankittavan auton mukaan. Todennäköisesti tämä tarkoittaa sitä, että käytännössä maksuaikaan (max. 60 kk) vaikuttaa lainan korko, kuukausierä ja lainan summa, aivan kuten missä tahansa muussakin pankissa.

Tutustu Handelsbanken autolainaan tästä.

Aktia autolaina

Aktian autolainat myönnetään kulutusluottona tai käyttölainana. Nämä eroavat toisistaan lainasumman, koron ja vakuuksien suhteen.

Aktia kuvakaappaus luotoista
Aktia pankista voi hakea kahta erilaista autolainaa

Aktia kulutusluotto

Aktian tarjoamaan kulutusluottoon tarvitaan vakuudet. Vakuudeksi käy Aktina mukaan asunto, kiinteistö tai sijoitus. Todennäköisesti vakuudeksi voi käydä myös muu omaisuus, koska lainan tiedoissa mainitaan, että vakuuksista neuvotellaan pankkineuvojan kanssa.

Kulutusluoton lainamäärä on yli 10 000 euroa. Jotta Aktian kulutusluoton voi saada, on hakijalla työsuhteen koeajan oltava päättynyt. Lainan korko neuvotellaan pankin kanssa.

Aktia käyttölaina

Käyttölaina on 2500 – 20 000 euron kertaluotto. Aktian kertaluottoon ei tarvitse vakuuksia. Kertaluoton korko on 3 kk Euribor + 4,5% – 8,5%

Tutustu Aktian autorahoituksiin tästä.

S-Pankki autolaina

S-Pankki autolainaa on saatavana jopa 50 000 euroa. Yksin hakiessa lainamäärä on maksimissaan 30 000 euroa. Lainaa voi hakea minkä tahansa pankin nykyinen asiakas.

S-Pankki kuvakaappaus lainalaskurista
S-Pankin autolainasivu on selkeä ja tiedot on helposti saatavana

S-Pankki lupaa maksuaikaa aina 12 vuoteen saakka. Autolainan korko on 3 kk Euribor + 4,50% – 14,99% marginaali. Korkein mahdollinen todellinen vuosikorko on 21,593%

Vaikka S-Pankki kertoo selkeästi autolainasivullaan lainan korot ja kulut, selviää todelliset lainasta aiheutuvat kustannukset vasta lopullisessa luottopäätöksessä.

Tutustu S-Pankin autolainaan tästä.

Säästöpankki autolaina

Pikaisella silmäyksellä Säästöpankin autolainasivu ei kerro korko- tai muista kuluista mitään. Sivuilla pyydetään olemaan yhteyudessä Säästöpankkiin. Yhteydenotossa räätälöidään sopiva laina jokaiselle lainaajalle.

Säästöpankki kehottaa katsomaan suuntaa-antavia tietoja lainalaskurillaan. Laskuriin annettaan lainasumma, maksuaika ja valitaan korko. Ihan hyvä, mutta tämä ei kerro lanaajalle millä korolla lainaa on mahdollista saada. Toki laskuri antaa suuntaviivoja sille, minkä verran kuukaudessa rahaa on löydyttävä eri summilla ja koroilla. Siinäpä sen hyöty oikeastaan sitten onkin.

Lainahakemuksen voi tehdä myös suoraan Säästöpankin verkkosivuilla ja pikaisesti katsottuna lomakkeessa kysytään aivan perustietoja.

Säästöpankki kuvakaappaus lainalaskurista
Säästöpankin lainahakemus on helppokäyttöinen

Vaikka Säästöpankin lainalaskuri ja lainanhakulomake on suhteellisen käyttäjäystävällisiä, ei sivuilta löydy korkotietoja lainkaan. Kulut selviävät vasta neuvottelussa tai saadussa autolainatarjouksessa. Sivuilla sanotaankin, että ”Lainalaskurin antama tieto on suuntaa antava. Huomioithan, että lopullisen lainasi tiedot voivat poiketa hiukan laskurin antamista tiedoista.”

Säästöpankki joustoluotto

Autolainan voi hankkia myös joustoluoton muodossa. Joustoluottoa myönnetään 20 000 euroon saakka, joten aivan kalliimpiin autoihin se ei sovellu. Jos etsinnässä on halpa auto, kannattaa tarkistaa myös joustoluoton mahdollisuus ja järkevyys suoraan Säästöpankista.

Tutustu Säästöpankin autolainaan tästä.

Yhteenveto pankkien tarjomista autolainoista

Sekava. Se varmasti on oikea sana kuvaamaan pankkien autolainatarjontaa. Lainoja on lukuisia erilaisia, vakuudellisia, vakuudettomia, alle 10 000 euron lainoja, jopa 60 000 euron lainoja ja kaikkea siltä väliltä.

Lainatarjontaa selaamalla huomion kiinnitti myös se, että pankkien sivut ovat suhteellisen vaikeaselkoisia muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Lisäksi lainan korkokuluja saa joillakin pankeilla kaivella tosissaan. Kaikilta pankeilta ei tietoja löytynyt lainkaan.

Korkokuluja ei ilmoiteta suoraan minkään pankin sivuilla. Korko onkin varmasti yksilöllistä jokaisen lainaajan kohdalla, eikä suoraa vastausta voida antaa. Korko ja marginaalit määräytyvät hakijan mukaan ja tähän vaikuttaaa varmasti taloudellinen tilanne, muuta lainat, lainasumma, maksuaika ja niin edelleen. Tarkat summat saa vain tekemällä lainahakemuksen ja/tai neuvottelemalla pankin kanssa.

Yksityistenvälisten autokauppojen rahoittajat

Pikainen Googletus antaa tulokseksi kaksi varsinaista yksityistenväliseen autorahoitukseen erikoistunutta palvelua. Yhteistä näille palveluille on se, että ne eivät rahoita itse autoja, vaan etsivät yhteistyökumppaneiden lainatarjonnasta sellaisen toimijan, joka lainaa voi myöntää.

Nämä yksityiset palvelut lupaavat sivuillaan edullista korkoa, käytännössä autolaina 1,89%:n korolla lisättynä kuluilla. Mitä nämä kulut ovat, sitä ei suoraan sanota.

Autoraha autolaina

Autoraha tarjoaa lainaa 1,89%:n korolla. Tämä korko pätee silloin, kun auto on max. 9 vuotta vanha ja sillä on ajettu enintään 250 000 kilometriä. Muissa tapauksissa korko ja luottoppätös on yksilöllinen.

Autoraha kuvakaappaus sivuilta
Autorahan autolainan korko alkaen 1,89%

Autorahan lainan myöntää LähiTapiola Rahoitus Oy. Luoton avausmaksu on 350€ ja käsittelykulut ovat 9€ kuukaudessa. Tämän lisäksi maksettavaksi tulee toimistomaksu 185€.

Koska avaus- ja muut kulut ovat suhteellisen suuret, ei Autoraha ole varmasti ratkaisu aivan pieniin autolainoihin. Kulujen osuus nousee kohtuuttoman suureksi. Toisaalta myös, 1,89% :n korko koskee vain suhteellisen uudehkojoa autoa, joten halvoissa lainoissa myös korkokulut voivat olla suuremmat.

Autoraha laina on vakuudellinen. Sivuilta ei kuitenkaan tule selväksi, mikä käy vakuudeksi. Vasta luottohakemuksen avaamalla kerrotaan, että vakuutena toimii ostettava auto. Rahoitus myönnettäessä Autorahan kautta, auton omistajaksi tulee Lähitapiola Rahoitus Oy ja auton ostaja on haltija.

Autorahan luottohakemus on toteutettu ulkopuolisella Surveypalin lomakkeella. Tämä herätti minussa ihmetystä ja välttämättä henkilökohtaisesti en antaisi tietojani komannen osapuolen lomakkeiden kautta.

Autorahan autolaina käy vain yksityiseltä ostettaviin autoihin. Autoliikkeestä ostettavaan autoon rahoitusta ei myönnetä.

Tutustu Autorahan autolainaan tästä.

Rahoituskumppani autolaina

Rahoituskumppanin tarjoaa autolainaan niin ikään 1,89%:n korolla. Lainaa voi ottaa myös karavaania, moottoripyörää, venettä ja työkonetta varten. Lainaa luvataan ”jopa ilman käsirahaa.” Mitä se sitten käytännössä kuitenkin tarkoittaa, jää epäselväksi.

Rahoituskumppanin sivuja tarkemmin selatessa kerrotaan, että ”korko alkaen 1,89%”, eli käytännössä tämä korko varmasti pätee vain joissakin tapauksissa.

Rahoituskumppani kuvakaappaus sivuilta
Rahoituskumppani rahoittaa autojen lisäksi myös muita ajoneuvoja

Rahoituskumppanin etuna on se, että se ottaa vaihtoauton vaihdossa, jos sellainen sattuu olemaan. Se, millaisen hyvityshinnan vaihtoautosta saa verrattuna esimerkiksi autoliikkeeseen, ei käy sivujen tietojen perusteella ilmi. Todennäköisesti parempi (edullisempi) tapa hankkiutua vaihtoautosta eroon on myydä se itse.

Lainaan tulee koron lisäksi myös muita kuluja. Toimituskulu 199€, luoton perustamismaksu 350€ ja käsittelykulut 10€ kuukaudessa. Tämän myötä myös Rahoituskumppanin lainan kulut ovat suuret. Tämä nostaa pienissä lainoissa suhteellista kulurakennetta huomattavasti.

Rahoituskumppani ei kerro sivuillaan tarkasti, kuka luoton lopulta rahoittaa. Sivujen alalaidassa on kuitenkin lisättynä logoja, joiden perusteella voisi arvella luoton myöntäjän olevan joko SAV-Rahoitus tai Lähitapiola.

Rahoituskumppani rahoittaa vain yksityistenvälisiä autokauppoja.

Tutustu Rahoituskumppanin autolainaan tästä.

Lendo

Lendo lainankilpailutus etsii asiakkailleen lainoja useiden eri luotonmyöntäjien tarjonnasta. Tätä kirjoitettaessa vertailu tehdään 24 eri pankin ja luotonmyöntäjän lainoista. Lendon kautta on saatavana autolainaa 500 – 60 000 euroa ja maksuaikaa tarjotaan 15 vuoteen saakka.

Lendo kuvakaappaus sivuilta
Lendo kilpailuttaa autolainan minuutissa

Lendo kertoo sivuillaan hakemuksen täyttämisen olevan ilmaista, eikä pelkkä lainan hakeminen sido mihinkään. Hakemuksen lähettämisen jälkeen vastaus on odotettavissa jopa minuutin kuluessa. Toisaalta sivuilla mainitaan myös, että lainahakemus käsitellään 24 tunnin kuluessa, jonka jälkeen kaikki lainatarjoukset ovat hakijan nähtävillä.

Lendo ei suoraan osaa kertoa millaisella kulurakenteella lainaa on saatavana. Korko ja muut kulut määräytyvät luotonmyöntäjien tekemän riskikartoituksen ja -arvioinnin mukaan. Lendon kautta saatavat lainat ovat vakuudettomia.

Kun sopiva autolaina on löytynyt, allekirjoitetaan lopullinen sopimus valitun luotonmyöntäjän kanssa. Rahat ovat käytettävissä 1-3 pankkipäivän kuluessa.

Lendon sivuilta löytyvä esimerkkilaskelma autolainalle:

 • Lainaa 20 000 €
 • Maksuaika 15 vuotta
 • Kuukausierä 167 €
 • Nimelliskorko 5,80 %
 • Todellinen vuosikorko 5,96 %
 • Lainan kokonaiskustannus 29 951 €

Tutustu Lendon autolainaan tästä.

Omalaina

Omalaina tarjoaa autolainaa 100 – 60 00 euroa ja maksuaikaa jopa 20 vuotta. Omalaina kilpailuttaa lainat Lendon tapaan, mutta heidän kumppaninaan on 30 pankkia ja luotonmyöntäjää. Palvelu kertoo sivuillaan heillä olevan yli 300 000 asiakasta Suomessa.

Omalaina kuvakaappaus sivuilta
Omalaina tarjoaa lainaa 60 000 euroa 20 vuoden maksuajalla

Omalaina lupaa lainapäätöksen heti. Sen tarkemmin asiaa ei ole eritelty. Rahat ovat asiakkaan käytettävissä nopeimmillaan jo samana päivänä. Tätä ei myöskään ole eritelty sen tarkemmin pitääkö tämä aina paikkaansa. Toisaalla sivustolla kerrotaan, että rahat siirtyvät jopa 15 minuutissa asiakkaan tilille.

Koska Omalaina on myös kilpailutussivusto lainoille, eivät he suoraan osaa kertoa millaisella korolla autolainaa heidän kauttaan saa. Sivuilla kerrotaan, että luotonmyöntäjät tekevät lainapäätöksen aina asiakaskohtaisesti.

Omalainan sivuilta löytyvä esimerkkilaskelma:

 • Lainasumma 10 000 €
 • Maksuaika 5 vuotta
 • Tilinhoitomaksu 5 €
 • Korko 5 %
 • Kuukausierä 191,71 €
 • Luoton kokonaiskustannus 11 623 €

Tutustu Omalainan tarjoamaan autolainaan tästä.

Sortter

Sortter kertoo sivuillaan heti alussa, että auton voi ostaa joko yksityiseltä myyjältä tai autoliikkeestä. Palvelun lainat käyvätkin auton ostoon mistä ja keneltä tahansa. Sortter kilpailuttaa lainat hakijan puolesta ja lainaa on saatavana 60 000 euroon saakka. Maksuaikaa on tarjolla maksimissaan 15 vuotta.

Sortter kuvakaappaus
Sortter tarjoaa parhaan koron takuun autolainoille

Sortterin lainat ovat niin ikään vakuudettomia. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että lainalle ei tarvitse takaajia eikä ostettava auto toimi vakuutena lainalle.

Tämän sivun tiedot on kerätty 9.-10.9.2021. Tarkista aina lopulliset tiedot valitsemasi pankin tai rahoittajan sivuilta. Palvelun erikoisuutena mainittakoon parhaan koron takuu. Parhaan koron takuu tarkoittaa sitä, että jos hakija löytää edullisemman autolainan jostakin muualta, Sortter hyvittää hakijalle hintaerotuksen.

Koska Sortter on autolainavertailu ja etsivät parhaan lainan useilta eri yhteistyökumppaneiltaan, eivät he osaa kertoa sivuillaan suoraan millaisella kuluarakenteella rahoitus on saatavilla.

Sivuilta löytyvä esimerkkilaskelma:

 • Lainasumma 14 000 €
 • Korko 6 %
 • Maksuaika 8 vuotta
 • Tilinhoitomaksu 5 €
 • Kuukausierä 189 €
 • Luoton kokonaiskustannus 18 142 €

Tutustu Sortterin autolainaan tästä.

Päivitämme sivuja vielä ja listaamme suurimmat autoliikkeet.