Autolainavertailu 2023

Autolainan hakeminen ja varmasti edullisimman vaihtoehdon löytäminen voi olla työlästä. Lainaa tarjotaan sieltä ja täältä ja välillä autoliikkeet kampanjoivat jopa 0,49% korkotarjouksilla omien yhteistyökumppaneidensa lainoja. Autolainavertailu auttaa löytämään hyvän lainan.

Tässä autolainavertailussa käymme läpi useita eri lainanmyöntäjiä. Mukana on tavalliset pankit kuten OP, Nordea, Danske, Säästöpankki, S-pankki, POP-pankki ja Aktia.

Yksityisistä rahoittajista katsotaan Rahoituskumppani ja Autoraha. Käytännössä nämä toimijat ottavat hakemuksen vastaan ja etsivät rahoituksen sieltä, mistä se hakijalle myönnetään. Tarkastellaan, löytyykö tietoa kuka lopulta on rahoittajana.

Lisäksi vertaillaan erilaiset kilpailutussivustot, kuten Lendo, Omalaina, Sortter ja Zmarta. Tutkitaan, löytyykö lainojen rahoittajat sivustojen tiedoista.

Ja lopuksi katsotaan vielä millaisella korolla autolainaa on mahdollista saada suoraan suurimmista autoliikkeistä, kuten Kamux, Saka, Rinta-Jouppi ja Laakkonen.

Jos tarvitset lainaa auton ostamiseen, on autolainavertailu aina kannattava toimenpide. Vertailemalla ja tutkimalla lainanmyöntäjiä, voi säästöä kertyä todella huimia summia.

OP autolaina

Osuuspankki tarjoaa autolainaa kolmella eri tavalla. Pankkilaina, täsmäluotto ja osamaksu.

OP:n tarjoamat autolainat poikkevat toisistaan mm. koron, vakuuksien ja myönnettävän lainasumman perusteella.

OP autolainataulukko
OP tarjoaa kolme vaihtoehtoa autolainaan

OP autolainojen erot ja vertailu

Pankkilaina

Saat auton heti omiin nimiin, OP:n mukaan fiksulla korolla

 • Vakuutena esimerkiksi omistusasunto tai muu omaisuus
 • Hakemus verkossa
 • Yli 10 000 euron lainat – ei ennalta määriteltyä ylärajaa
 • Tyypillinen korko 3 – 5 % + 12 kk euribor
 • Kaikkien pankkien asiakkaille

Täsmäluotto

Saat rahat nopeasti tilillesi – tee kaupat missä vain

 • Et tarvitse vakuuksia tai takaajia
 • Hakemus ja luottopäätös verkossa
 • Lainaa max. 15 000 euroa
 • Korko 7,95 % + 3 kk euribor
 • Vain OP:n asiakkaille

Osamaksu

Osta auto liikkeestä tai yksityiseltä myyjältä kiinteällä kuukausierällä

 • Ostettava auto toimii rahoituksen vakuutena
 • Hakemus ja ennakkopäätös verkossa
 • Ei ennalta määriteltyä lainan ylärajaa
 • Tyypillinen korko 3 – 7 %
 • Kaikkien pankkien asiakkaille

Käytännössä OP:sta voi saada lainaa ilman vakuuksia tai takaajia tai vakuuksien ja takaajan kanssa. Korkokulut ovat 3 % – 8 % + 12 kk eurobor riippuen siitä, millaisen autolainan asiakas valitsee.

Tutustu OP:n autolainavaihtoehtoihin tästä.

Nordea autolaina

Nordea myöntää autolainoja Nordea Joustoluoton muodossa. Autolainaa voi hakea suoraan netissä ja hakeminen onnistuu kaikkien pankkien verkkopankkitunnuksilla. Nordean autolainaa voi saada 2000 – 50 000 euroa.

Nordea tarjoaa vakuudellista ja vakuudetonta autolainaa

Nordea autolainan ominaisuudet

Vakuudeton autolaina

 • Vakuudeton kertaluotto 2000 – 50 000 euroa Nordean asiakkaille
 • Korko 3 kk Euribor + marginaali 8,9 %
 • Kaikkien pankkien asiakkaille
 • Takaisinmaksuaika 1 – 10 vuotta
 • Nordean asuntolaina- ja Premium asiakkaille korkokulut alhaisemmat. (Katso voimassa olevat korot Nordean sivuilta)

Vakuudellinen autolaina

 • Vakuudellinen autolaina yli 15 000 euron lainoihin
 • Korkotietoja ei saatavana Nordean sivuilta – räätälöidään tarpeen mukaan
  Lainaan saatavana Lyhennysjousto jolla vi pienentää tai suurentaa seuraava lyennystä
 • Kaikkien pankkien asiakkaille
 • Takaisinmaksuaika max. 20 vuotta

Tutustu Nordean autolainaan tästä.

Danske Bank autolaina

Danske Bankin autolainalla on kolme erilaista vaihtoehtoa. Osamaksu, kertalaina tai haavelaina. Luonnollisesti eri lainavaihtoehdot poikkeavat toisistaan.

Danske Bank kuvakaapaus lainalaskurista
Danske Bankista voi hakea autolainaa kolmesta eri vaihtoehdosta

Danske osamaksu

Dansken osamaksussa autosta maksetaan käsiraha ja lainan maksuaikana (12-72 kk) maksetaan kiinteää kuukausimaksua. Auto toimii lainan vakuutena ja auto siirtyy lainanottajan omistukseen, kun autolaina on maksettu kokonaan pois. Dansken osamaksun voi hakea minkä tahansa pankin asiakas.

Danske kertalaina

Kertalaina mahdollistaa auton maksamisen heti pois. Kertalaina on vakuudellinen ja vakuudeksi käy esimerkiksi asunto tai auto. Kertalaina sopii parhaiten suurempiin, yli 10 000 euron autoihin.

 • Kertalainassa auton omistajuus siirtyy heti lainanottajalle.
 • Kertalainan korko muodostuu 12 kk:n Euriborista + marginaalista tai kiinteästä korosta.
 • Vakuudellinen laina
 • Takaisinmaksu oman toiveen mukaan

Danske haavelaina

Haavelainaan ei tarvitse vakuuksia eikä takaajia. Haavelaina käy auton lisäksi myös esimerkiksi remonttiin, lomamatkaan tai muuhun nopeaa rahoitusta tarvitsevaan asiaan.

Haavelainaa myönnetään max. 15 000 euroa tai kahden lainanottajan yhteislainalla 30 000 euroon saakka.

Haavelainan korko muodostuu 12 kk:n Euriborista + 7 % – 10 % marginaalista.

Täysin suoraa vastausta siihen, millaisella korolla Danske Bankin autolainaa on mahdollista saada, ei Dansken verkkosivuilta yksinkertaisesti löydy. Euribor tietysti vaihtelee jatkuvasti, mutta marginaalin tarkkaa määrää ei sivuilta löydy.

Tutustu Danske Bankin autolainoihin tästä.

POP Pankki autolaina

POP Pankin autolainan esittelysivu on suhtelliseen puuttellinen, eikä sivuilla kerrota tarvitaanko lainaan takaajia tai vakuuksia. Sivuilla ei myöskään ole kerrottuna, onko autolainaan erilaisia vaihtoehtoja.

Nämä kaikki selviävät vasta avatessa lainahakulomakkeen ja syöttämällä lomakkeeseen tietoja tarvittavasta lainasta. Lomakkeella edetessä tuleekin valittavaksi kolmesta eri lainavaihtoehdosta peruskorjauslaina, POP Joustoluotto ja kertalaina.

POP Pankki kuvakaappaus lainahakemuksesta
POP Pankin autolaina on esitelty vajailla tiedoilla.

Seuraavassa stepissä kysytäänkin sitten vakuuksia. Vakuudeksi käy asunto, muu vakuus tai ei vakuutta. Sen enempää lomakkeella ei kerrota, miten valinta vaikuttaa esimerkiksi korkokuluihin.

Kaiken kaikkiaan POP Pankin autolainasta ei kerrota oikeastaan mitään. Ei korkoa, ei summia, ei maksuaikaa. Asiat selviävät todennäköisesti vasta siinä vaiheessa, kun lainahakemus on jätetty ja keskustelut POP Pankin kanssa alkavat.

Tutustu Pop Pankin autolainaan tästä.

Oma Säästöpankki autolaina

Oma SP autolainasivu ei kerro lainan koroista tai kuluista mitään. Sivuja hallitsee käytännössä suuri lainalaskuri. johon antamalla erilaisia arvoja lainan määrästä, korosta ja maksuajasta antaa se laskelmia kuukausierästä.

Oma SP kuvakaappaus lainalaskurista
Oma SP lainalaskurilla voi kokeilla erilaisia summia ja korkoja

Tämä laskuri ei ikävä kyllä kerro lainaajalle juuri mitään. Koska korko- ja muut kulut eivät ole tiedossa, on laskurin käyttäminen käytännössä turhaa.

Laskurin alla voi pyytää lainatarjouksen, soittoajan tai pyytää palveluajan. Koska elämme vuotta 2021, haluamme tietysti lainan suoraan netistä ja niinpä klikkaamme ”pyydä lainatarjous”-nappia.

Napin klikkaus johtaa lomakkeelle, johon täytetään henkilötiedot ja lähetetään alustava autolainahakemus. Sen enempää ei ole mainintaa koroista tai kuluista, lomakkeelle syötetään automaattisesti ne tiedot, jotka itse on laskuriin antanut. Oma SP:n autolainasivu ja hakemus on kaiken kaikkiaan todella vajaavainen tiedoiltaan.

Oma SP autolainan korko-, maksuaika- tai muitakaan lainan tietoja ei sivuilta löydy.

Tutustu Oma SP autolainaan tästä.

Handelsbanken autolaina

Handelsbanken tarjoaa autolainaa seuravalla lauseella. ”Handelsbankenin osamaksu on joustava tapa rahoittaa auto.”

Autolainassa auto toimii vakuutena ja käsirahana toimii vaihtoauto. Sivuilta ei käy selväksi sellainen tilanne, jos autoa ostavalla ei ole antaa vaihtoautoa vaihdossa käsirahana. Todennäköisesti tällaisessa tilanteessa käsiraha on löydyttävä omasta lompakosta, koska Handelsbanken mainitsee ”Vaihdettava auto voi toimia käsirahana.” Handelsbanken rahoittaa auton vain 80 %:iin saakka, joten käsiraha on käytännössä löydyttävä joko itseltä, tai vaihtoauton muodossa.

Handelsbanken kuvakaappaus sivuilta
Handelsbanken rahoittaa autosta max. 80 %

Sen enenpää sivuilta ei löydy tietoja lainan korosta tai muistakaan lainan kuluista. Koron voi valita kiinteäksi tai vaihtuvaksi ja lainan maksuaika määräytyy hankittavan auton mukaan. Todennäköisesti tämä tarkoittaa sitä, että käytännössä maksuaikaan (max. 60 kk) vaikuttaa lainan korko, kuukausierä ja lainan .summa, aivan kuten missä tahansa muussakin pankissa.

Tutustu Handelsbanken autolainaan tästä.

Huom!

Handelsbankenin autolainoja ei enää myönnetä eikä sivuilta löydy enää mitään tietoja autojen rahoituksiin liittyen.

Aktia autolaina

Aktian autolainat myönnetään kulutusluottona tai käyttölainana. Nämä eroavat toisistaan lainasumman, koron ja vakuuksien suhteen.

Aktia kuvakaappaus luotoista
Aktia pankista voi hakea kahta erilaista autolainaa

Aktia kulutusluotto

Aktian tarjoamaan kulutusluottoon tarvitaan vakuudet. Vakuudeksi käy Aktian mukaan asunto, kiinteistö tai sijoitus. Todennäköisesti vakuudeksi voi käydä myös muu omaisuus, koska lainan tiedoissa mainitaan, että vakuuksista neuvotellaan pankkineuvojan kanssa.

Kulutusluoton lainamäärä on yli 10 000 euroa. Jotta Aktian kulutusluoton voi saada, on hakijan työsuhteen koeajan oltava päättynyt, käytännössä työsuhteen on siis oltava vakituinen. Lainan korko neuvotellaan pankin kanssa.

Aktia käyttölaina

Käyttölaina on 2500 – 20 000 euron kertaluotto. Aktian kertaluottoon ei tarvitse vakuuksia. Kertaluoton korko on 3 kk Euribor + 4,5 % – 8,5 %

Tutustu Aktian autorahoituksiin tästä.

S-Pankki autolaina

S-Pankki autolainaa on saatavana jopa 50 000 euroa. Yksin hakiessa lainamäärä on maksimissaan 30 000 euroa. S-Pankin lainaa voi hakea minkä tahansa pankin nykyinen asiakas.

S-Pankki kuvakaappaus lainalaskurista
S-Pankin autolainasivu on selkeä ja tiedot on helposti saatavana

S-Pankki lupaa maksuaikaa aina 12 vuoteen saakka. Autolainan korko on 3 kk Euribor + 4,50 % – 14,99 % marginaali. Korkein mahdollinen todellinen vuosikorko on 21,593 %

Vaikka S-Pankki kertoo selkeästi autolainasivullaan lainan korot ja kulut, selviää todelliset lainasta aiheutuvat kustannukset vasta lopullisessa luottopäätöksessä.

Tutustu S-Pankin autolainaan tästä.

Säästöpankki autolaina

Pikaisella silmäyksellä Säästöpankin autolainasivu ei kerro korko- tai muista kuluista mitään. Sivuilla pyydetään olemaan yhteydessä Säästöpankkiin. Yhteydenotossa räätälöidään sopiva laina jokaiselle lainaajalle.

Säästöpankki kehottaa katsomaan suuntaa-antavia tietoja lainalaskurillaan. Laskuriin annettaan lainasumma, maksuaika ja valitaan korko. Ihan hyvä, mutta tämä ei kerro lainaajalle millaisilla kuluilla lainaa on mahdollista saada. Toki laskuri antaa suuntaviivoja sille, minkä verran kuukaudessa rahaa on löydyttävä eri summilla ja koroilla. Siinäpä sen hyöty oikeastaan sitten onkin.

Lainahakemuksen voi tehdä myös suoraan Säästöpankin verkkosivuilla ja pikaisesti katsottuna lomakkeessa kysytään aivan perustietoja.

Säästöpankki kuvakaappaus lainalaskurista
Säästöpankin lainahakemus on helppokäyttöinen

Vaikka Säästöpankin lainalaskuri ja lainanhakulomake on suhteellisen käyttäjäystävällisiä, ei sivuilta löydy korkotietoja lainkaan. Kulut selviävät vasta neuvottelussa tai saadussa autolainatarjouksessa. Sivuilla sanotaankin, että ”Lainalaskurin antama tieto on suuntaa antava. Huomioithan, että lopullisen lainasi tiedot voivat poiketa hiukan laskurin antamista tiedoista.”

Säästöpankki joustoluotto

Autolainan voi hankkia myös Joustoluoton muodossa. Joustoluottoa myönnetään 20 000 euroon saakka, joten aivan kalliimpiin autoihin se ei sovellu. Jos etsinnässä on halpa auto, kannattaa tarkistaa myös Joustoluoton mahdollisuus ja järkevyys suoraan Säästöpankista.

Tutustu Säästöpankin autolainaan tästä.

Yhteenveto pankkien tarjomista autolainoista

Sekava. Se varmasti on oikea sana kuvaamaan pankkien autolainatarjontaa. Lainoja on lukuisia erilaisia, vakuudellisia, vakuudettomia, alle 10 000 euron lainoja, jopa 60 000 euron lainoja ja kaikkea siltä väliltä.

Lainatarjontaa selaamalla huomion kiinnitti myös se, että pankkien sivut ovat suhteellisen vaikeaselkoisia muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Lisäksi lainan korkokuluja saa joillakin pankeilla kaivella tosissaan. Kaikilta pankeilta ei tietoja löytynyt lainkaan.

Korkokuluja ei ilmoiteta suoraan minkään pankin sivuilla. Korko onkin varmasti yksilöllistä jokaisen lainaajan kohdalla, eikä suoraa vastausta ole mahdollista antaa. Korko ja marginaalit määräytyvät hakijan mukaan ja tähän vaikuttaaa varmasti oma taloudellinen tilanne, muut lainat, lainasumma, maksuaika ja niin edelleen. Tarkat summat saa vain tekemällä lainahakemuksen ja/tai neuvottelemalla pankin kanssa.

Lisäksi ihmetyttää, että kuinka perinteislllä pankeilla on varaa toimia näin kankeasti kuten he tällä hetkellä toimivat. Nykyajan ihminen tarvitsee vastaukset saman tien ja suoraan lomakkeen täyttämällä. Harva viitsii enää lähteä pankkiin kyselemään lainoja, kun asiat voi hoitaa kätevästi suoraan netissä. Ja usein netin tarjoamat lainavaihtoehdot ovat jopa edullisempia kuin tavallinen pankkilaina. Missä vaiheessa perinteiset pankit alkavat tarjoamaan sähköisiä ja käytännössä automatisoituja lainapalveluja?

Yksityistenvälisten autokauppojen rahoittajat

Pikainen Googletus antaa tulokseksi kaksi varsinaista yksityistenväliseen autorahoitukseen erikoistunutta palvelua. Yhteistä näille palveluille on se, että ne eivät rahoita autoja itse, vaan etsivät yhteistyökumppaneiden lainatarjonnasta sellaisen toimijan, joka lainaa voi myöntää.

Nämä yksityiset palvelut lupaavat sivuillaan todella edullista korkoa, käytännössä autolainaa tarjotaan 1,89 %:n korolla lisättynä kuluilla. Mitä nämä kulut ovat, sitä ei suoraan sanota.

Autoraha autolaina

Autoraha tarjoaa lainaa 1,89 %:n korolla. Tämä korko pätee silloin, kun auto on max. 10 vuotta vanha ja sillä on ajettu enintään n. 300 000 kilometriä. Muissa tapauksissa korko ja luottoppätös on yksilöllinen.

Autoraha kuvakaappaus sivuilta
Autorahan autolainan korko alkaen 4,99 %

Autorahan lainan myöntää LähiTapiola Rahoitus Oy. Luoton avausmaksu on 350 € ja käsittelykulut ovat 10 € kuukaudessa. Tämän lisäksi maksettavaksi tulee toimistomaksu 189 €.

Koska avaus- ja muut kulut ovat suhteellisen suuret, ei Autoraha ole varmasti paras ratkaisu aivan pieniin autolainoihin. Kulujen osuus nousee kohtuuttoman suureksi. Toisaalta myös, 1,89 % :n korko koskee vain suhteellisen uudehkojoa autoa, joten halvoissa lainoissa myös korkokulut voivat olla suuremmat.

Autoraha laina on vakuudellinen. Sivuilta ei kuitenkaan tule selväksi, mikä käy vakuudeksi. Vasta luottohakemuksen avaamalla kerrotaan, että vakuutena toimii ostettava auto. Rahoitus myönnettäessä Autorahan kautta, auton omistajaksi tulee Lähitapiola Rahoitus Oy ja auton ostaja on haltija.

Autorahan luottohakemus on toteutettu ulkopuolisella Surveypalin lomakkeella. Tämä herätti minussa ihmetystä ja välttämättä henkilökohtaisesti en antaisi tietojani kolmannen osapuolen lomakkeiden kautta.

Autorahan autolaina käy vain yksityiseltä ostettaviin autoihin. Autoliikkeestä ostettavaan autoon rahoitusta ei myönnetä.

Autoraha tarjoaa kahta erilaista rahoitusta, Autoraha Premium ja Autoraha Joustava.

Autoraha Premium

 • Korko alkaen 4,99 % + kulut
 • Auton ikä max. 10 vuotta
 • Auton ajomäärä max. n. 300 000 km

Autoraha Joustava

 • Yksilöllinen luottopäätös
 • Ei kaskopakkoa
 • Autoille joiden ikä yli 10 vuotta
 • Harrasteautot

Huom!

Autoraha on muuttanut kiinteän korkonsa alk. 1,99 % + kulut muotoon ”Alk. 4,99 % + kulut”. Käytännössä tämä tarkoittaa varmasti sitä, että kyseisellä alhaisella korolla lainaa on saatavana todella harvoissa tapauksissa. Lisäksi palveluun on tullut valittavaksi kaksi erilaista lainavaihtoehtoa ja uusi vaihtoehto tarjoaa lainaa myös yli 10 vuotta vanhoihin autoihin.

Tutustu Autorahan autolainaan tästä.

Rahoituskumppani autolaina

Rahoituskumppani tarjoaa autolainaan niin ikään 1,89 %:n korolla. Lainaa voi ottaa myös karavaania, moottoripyörää, venettä ja työkonetta varten. Lainaa luvataan ”jopa ilman käsirahaa.” Mitä se sitten käytännössä kuitenkin tarkoittaa, jää epäselväksi.

Rahoituskumppanin sivuja tarkemmin selatessa kerrotaan, että etusivulla mainittu 1,89 %:n korko onkin ”korko alkaen 1,89 %”, eli käytännössä tämä korko varmasti pätee vain joissakin harvoissa tapauksissa.

Rahoituskumppani kuvakaappaus sivuilta
Rahoituskumppani rahoittaa autojen lisäksi myös muita ajoneuvoja

Rahoituskumppanin etuna on se, että se ottaa vaihtoauton vaihdossa, jos sellainen sattuu olemaan. Se, millaisen hyvityshinnan vaihtoautosta saa verrattuna esimerkiksi autoliikkeeseen, ei käy sivujen tietojen perusteella ilmi. Todennäköisesti parempi (edullisempi) tapa hankkiutua vaihtoautosta eroon on myydä se itse.

Lainaan tulee koron lisäksi myös muita kuluja. Toimituskulu 199 €, luoton perustamismaksu 350 € ja käsittelykulut 10 € kuukaudessa. Tämän myötä myös Rahoituskumppanin lainan muut kulut ovat suuret. Tämä nostaa pienissä lainoissa suhteellista kulurakennetta huomattavasti.

Rahoituskumppani ei kerro sivuillaan tarkasti, kuka luoton lopulta rahoittaa. Sivujen alalaidassa on kuitenkin lisättynä logo, jonka perusteella voisi arvella luoton myöntäjän olevan Lähitapiola.

Rahoituskumppani rahoittaa vain yksityistenvälisiä autokauppoja.

Tutustu Rahoituskumppanin autolainaan tästä.

Lendo

Lendo lainankilpailutus etsii asiakkailleen lainoja useiden eri luotonmyöntäjien tarjonnasta. Tätä kirjoitettaessa vertailu tehdään 24 eri pankin ja luotonmyöntäjän lainoista. Lendon kautta on saatavana autolainaa 500 – 60 000 euroa ja maksuaikaa tarjotaan 15 vuoteen saakka.

Lendo kuvakaappaus sivuilta
Lendo kilpailuttaa autolainan minuutissa

Lendo kertoo sivuillaan hakemuksen täyttämisen olevan ilmaista, eikä pelkkä lainan hakeminen sido mihinkään. Hakemuksen lähettämisen jälkeen vastaus on odotettavissa jopa minuutin kuluessa. Toisaalta sivuilla mainitaan myös, että lainahakemus käsitellään 24 tunnin kuluessa, jonka jälkeen kaikki lainatarjoukset ovat hakijan nähtävillä.

Lendo ei suoraan osaa kertoa millaisella kulurakenteella lainaa on saatavana. Korko ja muut kulut määräytyvät luotonmyöntäjien tekemän riskikartoituksen ja -arvioinnin mukaan. Lendon kautta saatavat lainat ovat vakuudettomia.

Kun sopiva autolaina on löytynyt, allekirjoitetaan lopullinen sopimus valitun luotonmyöntäjän kanssa. Rahat ovat käytettävissä 1-3 pankkipäivän kuluessa.

Lendon sivuilta löytyvä esimerkkilaskelma autolainalle:

 • Lainaa 20 000 €
 • Maksuaika 15 vuotta
 • Kuukausierä 167 €
 • Nimelliskorko 5,80 %
 • Todellinen vuosikorko 5,96 %
 • Lainan kokonaiskustannus 29 951 €

Tutustu Lendon autolainaan tästä.

Omalaina

Omalaina tarjoaa autolainaa 100 – 60 00 euroa ja maksuaikaa jopa 20 vuotta. Omalaina kilpailuttaa lainat Lendon tapaan, mutta heidän kumppaninaan on 30 pankkia ja luotonmyöntäjää. Palvelu kertoo sivuillaan heillä olevan yli 300 000 asiakasta Suomessa.

Omalaina kuvakaappaus sivuilta
Omalaina tarjoaa lainaa 60 000 euroa 20 vuoden maksuajalla

Omalaina lupaa lainapäätöksen heti. Sen tarkemmin asiaa ei ole eritelty. Rahat ovat asiakkaan käytettävissä nopeimmillaan jo samana päivänä. Tätä ei myöskään ole eritelty sen tarkemmin pitääkö tämä aina paikkaansa. Toisaalla sivustolla kerrotaan, että rahat siirtyvät jopa 15 minuutissa asiakkaan tilille.

Koska Omalaina on myös kilpailutussivusto lainoille, eivät he suoraan osaa kertoa millaisella korolla autolainaa heidän kauttaan saa. Sivuilla kerrotaan, että luotonmyöntäjät tekevät lainapäätöksen aina asiakaskohtaisesti.

Omalainan sivuilta löytyvä esimerkkilaskelma:

 • Lainasumma 10 000 €
 • Maksuaika 5 vuotta
 • Tilinhoitomaksu 5 €
 • Korko 5 %
 • Kuukausierä 191,71 €
 • Luoton kokonaiskustannus 11 623 €

Tutustu Omalainan tarjoamaan autolainaan tästä.

Sortter

Sortter kertoo sivuillaan heti alussa, että auton voi ostaa joko yksityiseltä myyjältä tai autoliikkeestä. Palvelun lainat käyvätkin auton ostoon mistä ja keneltä tahansa. Sortter kilpailuttaa lainat hakijan puolesta ja lainaa on saatavana 60 000 euroon saakka. Maksuaikaa on tarjolla maksimissaan 15 vuotta.

Sortter kuvakaappaus
Sortter tarjoaa parhaan koron takuun autolainoille

Sortterin lainat ovat niin ikään vakuudettomia. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että lainalle ei tarvitse takaajia eikä ostettava auto toimi vakuutena lainalle.

Tämän sivun tiedot on kerätty 9.-10.9.2021 ja tietoja on päivitetty 18.10.2021. Tarkista aina lopulliset tiedot valitsemasi pankin tai rahoittajan sivuilta. Palvelun erikoisuutena mainittakoon parhaan koron takuu. Parhaan koron takuu tarkoittaa sitä, että jos hakija löytää edullisemman autolainan jostakin muualta, Sortter hyvittää hakijalle hintaerotuksen.

Koska Sortter on autolainavertailu ja he etsivät parhaan lainan useilta eri yhteistyökumppaneiltaan, eivät he osaa kertoa sivuillaan suoraan millaisella kulurakenteella rahoitus on saatavilla.

Sivuilta löytyvä esimerkkilaskelma:

 • Lainasumma 14 000 €
 • Korko 6 %
 • Maksuaika 8 vuotta
 • Tilinhoitomaksu 5 €
 • Kuukausierä 189 €
 • Luoton kokonaiskustannus 18 142 €

Tutustu Sortterin autolainaan tästä.

Saka rahoitus

Autoliike Saka tarjoaa rahoituksen kaikkiin myynnissä oleviin autoihin. Sakan mukaan rahoitus on edullinen, vaivaton, turvallinen ja helppo.

Rahoituksen hakeminen ja myöntäminen onnistuu samalla kertaa auton oston yhteydessä. Saka kertoo, että rahoitus on valmiiksi kilpailutettu. Sakan sivuilta ei kuitenkaan löydy tietoa, mitkä tahot toimivat yhteistyössä Sakan kanssa ja myöntävät rahoituksia. Saka kertoo liäsksi, että auton saa välittömästi käyttöön, jopa täysin ilman käsirahaa. Tämän tarkempia tietoja ei löydy esimerkiksi siitä, onko laina vakuudeton, toimiiko auto vakuutena ja onko auto rahoittajan nimissä niin kauan, kunnes laina on kokonaan maksettu.

Saka kuvakaappaus etusivulta
Saka tarjoaa lainaa kaikkiin myynnissä oleviin autoihinsa

Sakan lainalaskurista voi katsoa laskelman luotosta ja siitä aiheutuvista kuluista. Otetaan esimerkkilaskelmaan lainasummaksi 13 900 euroa.

 • Lainasumma 13 900 €
 • Maksuaika 6 vuotta
 • Käsiraha 1390 €
 • Viimeinen suurempi erä 2085 €
 • Kuukausierä 201,88 €
 • Korko 6,9 %
 • Todellinen vuosikorko 9,81 %
 • Käsittelykulut 13 € / kk
 • Toimistokulut 129 €
 • Perustamismaksu 249 €
 • Luoton kokonaishinta 17 070,28 €

Näin ollen luoton kokonaiskustannukset ovat 4 182,28 €

Lainalaskuri johtaa lopulta Lähitapiolan palveluun, joten ainakin sen mukaan rahoittajana toimii Lähitapiola. Toisaalla sivustolla mainitaan että lainat ovat kilpailutettuja, joten tämän perusteella on vaikea sanoa kilpailutetaanko lainat vai ei.

Tutustu Sakan tarjoamiin lainoihin tästä.

Kamux autorahoitus

Kamux tarjoaa myynnissä oleviin autoihin osamaksupaketin. Kamuxin mukaan osamaksut on asiakkaalle valmiiksi kilpailutettu. Maksuaikaa on luvassa Sakan tapaan maksimissaan 6 vuotta.

Rahoituksen tekstejä lukiessa ei voi välttyä ajatukselta, että joko Kamux tai Saka on vieraillut kilpailijansa verkkosivuilla, sillä tekstit noudattelevat sisällöltään toisiaan hyvin pitkälti. Kmaux kertoo rahoituksensa olevan niin ikään hellpo, turvallinen, nopea ja vaivaton. Kamuxin autorahoituksen saa myös jopa ilman käsirahaa.

Kamux kuvakaappaus etusivulta
Kamux Autorahoitus on saatavana kaikkiin liikkeessä myynnissä oleviin autoihin

Kamuxin mukaan heidän asiakkaistaan noin 45 % valitsee Kamux rahoituksen autonsa rahoittamiseksi. Kamux rahitus edellyttää myönteistä luottopäätöstä. Myyjä tekee rahoitushakemuksen kaupanteon yhteydessä. Ehtoina on mainittu vakituinen työpaikka, raha-asioiden hoitaminen hyvin, riittävä ikä (21 – 23 vuotta) ja muut rahoitusyhtiön ehdot. Rahoitusyhtiön nimeä ei ole mainittu eikä myöskään kyseisen yhtiön ”muita ehtoja”.

Valitaan Kamuxin lainalaskurissa luoton määräksi 13 790 euroa.

 • Auton hinta 13 790 €
 • Käsiraha 1397 €
 • Viimeinen suurempi erä 2069 €
 • Rahoituksen osuus 12 662 €
 • Luoton perustamismaksu 269 €
 • Käsittelymaksu 13 €/ kk
 • Korko 6,99 €
 • Todellinen vuosikorko 10,04 %

Lainalaskurissa linkki johtaa OP:n rahoitukseen. Kamuxin osalta tilanne on siis sama kuin Sakalla, toisaalla kerrotaan että lainat ovat kilpailutettuja, mutta lainalaskurin linkki johtaa suoraan vain yhteen rahoittajaan. Kamuxin osalta jää myös epäselväksi, onko lainat kilpailutettuja kuten sivuilla kerrotaan.

Tutustu Kamux autorahoitukseen tästä.

J.Rinta-Jouppi – J. autorahoitus

J.Rintta-Jouppi esittelee rahoitussivullaan myös erilaisia leasing-sopimuksia, joiden avulla auton voi hankkia. Koska leasing eroaa lainarahalla omaksi ostettavasta mallsita, käsitellään täss yhteydessä vain J. osamaksua, kuten he ovat lainarahoituksensa nimenneet.

J.Rinta-Jouppi kertoo, että luottopäätöksen saa heti ja he hoitavat kaikki paperityöt asiakkaan puolesta. Osamaksu on saatavana kaikkiin myynnissä oleviin autoihin. Positiivinen yllätys on se, että J.Rinta-Jouppi kertoo sivuillaan keneltä luottoa on heidän kauttaan saatavana: Danske Bank, Nordea, Santander, FORSO Autorahoitus ja OP Pohjola.

J.Rinta-Jouppi kuvakaappaus etusivulta

Osamaksurahoituksen pituus voi olla jopa 6 vuotta. Korko on kiinteä koko valitun sopimuskauden ajan. Rahoitusten kuukausieriä on mahdollista muuttaa kesken sopimuskauden. Myös loppuvelan enneaikainen takaisinmaksu onnistuu tai luottoon voi tehdä halutessaan ylimääräisiä lyhennyksiä.

Katsotaan seuraavaksi lainalaskurilla suunniillee samanlainen laina kuin Sakan ja Kamuxin yhteydessä. Luoton määräksi valikoitui 13 900 euroa.

 • Luoton määrä 13 900 €
 • Käsiraha 1390 €
 • Maksuaika 5 vuotta. (Tähän lainaan ei ollut saatavana 6 vuoden maksuaikaa)
 • Viimeinen suurempi erä 2085 €
 • Korko 6,90 %
 • Rahoitettava osuus 12 850 €
 • Perustamismaksu 250 €
 • Todellinen vuosikorko 10,00 %
 • Luoton kustannukset 3732 €
 • Luoton kokonaishinta 17 757 €

Tutustu J.Rinta-Joupin J. osamaksuun tästä.