Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Hyvä ja halpa auto – tarvitaanko rahoitusta?

Hyvä ja halpa, tämän sanonnan kuulee hyvin useassa yhteydessä, eikä autokauppa tee tässä asiassa poikkeusta. Kuluttajat eivät ole valmiita maksamaan tuotteesta, mutta sen täytyisi kuitenkin olla aivan ensiluokkaisessa kunnossa, aivan kuten uuden. Toisaalta autokauppaan kuuluu aina pieni tinkiminen, jolloin hyvä ja halpa sopii autokaupan yhteyteen aika hyvin.

Punainen hyvä ja halpa auto Renault R4
Hyvää ja halpaa autoa etsiviä on paljon

Hyvä ja halpa määritteenä on suhteellinen. Se mikä kenellekin on hyvä, riippuu siitä, keneltä asiaa kysyy. Toiselle pisteestä A pisteeseen B ilman rikkoontumista liikkuva auto voi olla hyvä. Toiselle hyvä voi tarkoittaa vähintään hierovia nahkaistuimia ja lämmitettävää tuulilasia. Jollekin hyvän auton määritelmä on auton merkki, esimerkiksi AUDI. Hyvän auton määritelmä on siis täysin mahdotonta määritellä.

Sen lisäksi että auton pitää olla hyvä, on sen samassa paketissa oltava halpa useimpien autoilijoiden mielestä. Tässä pätee täysin sama asia kuin edellä, täysin mahdotonta määritellä millainen auto on hyvä. Toiselle halpa auto voi tarkoittaa alle 500 euron autoa, toiselle alle 5000 euron autoa, kun taas jollekin halpa auto maksaa noin 50 000 euroa. Täysin mahdotonta määritellä.

Auton arvo tippuu nopeasti

Auton arvo tippuu todella nopeasti. Autojen arvo puolittuu keskimäärin kolmessa vuodessa. Mitä uudempi auto, sitä suurempia osuuksia hinnasta tippuu käytännössä heti pois. Kokeilepa ostaa 50 000 euron auto ja myy se heti samaan liikkeeseen takaisin – saattaa olla että muutama tuhatlappunen hävisi saman tien. Kun auto on tarpeeksi halpa, ei arvo enää juuri alene. Tällöin puhutaan muutaman tuhannen euron hintaluokassa olevista kulkupeleistä. Auto on varmasti kyllä halpa, mutta onko se enää tässä vaiheessa hyvä? Auto on selkeästi elinkaarensa päässä, eikä hinta siitä nouse vaikka autoa korjaisi ja remontoisi usealla tuhannella eurolla.

Kermanvärinen FIAT 600
Hyväkuntoisten klassikkoautojen arvo nousee vuosi vuodelta

Halpa auto ei siis muutu hyväksi ajan kuluessa, Ei, vaikka se olisi kuinka hyvässä kunnossa. Poikkeuksia löytyy tietysti ja klassikot vain nostavat arvoaan, etenkin jos ne ovat hyvässä kunnossa. Tässä artikkelissa halvalla ja vanhalla autolla kuitenkin tarkoitetaan niin sanottua ”kansan autoa” jota ei voi luokitella klassikoksi. Hyvä ja halpa kulkee käytännössä aina käsi kädessä.

Toisaalta hyvä ja kallis auto ei takaa aina ongelmattomia kilometrejä. Uusissa autoissa on yllättävän paljon kaikenlaisia pieniä vikoja. Sähköjärjestelmät ovat vikaherkkiä, jakopäät voivat olla ongelmallisia, automaattivaihteisto rikkoontuu, vetoakselit eivät kestä ja niin edelleen. Uudet autot noudattelevat nykyistä kulutusyhteiskuntaa ja ovat tehty kestämään vain tietty elinkaari. Jos hankinnassa on 7 vuotta ja 250 000 km ajettu diesel-auto, voi ongelmia olla jo todella paljon tiedossa. Tämä seikka kannattaa ottaa huomioon ja huoltokuluista voi muodostua todella kallis lasku.

Käytännössä vain uusi ja takuunalainen auto on ns. ”varma nakki”, sillä takuu kattaa uusien autojen viat. Käytettyjen autojen kaupassa takuusta voi vain unelmoida ja ongelmatapauksissa noudatetaan virhevastuuta, ei suinkaan takuuta, joka kuluttajilta aina unohtuu ja sekoittuu keskenään. Keskustelupalstoja lukemalla autokauppiaat tekevät kyllä kaikkensa, että maksut jäisivät asiakkaan hoidettavaksi. Tämä sama pätee niin suuriin kuin pieniin käytettyjen autojen kauppiaisiin.

Halvan auton myyminen

Jos olet myymässä autoa, autokaupassa on syytä aina miettiä että kenelle autoa on myymässä? Jos myytävä auto on Toyota Corolla, ei kohderyhmänä ole todennäköisesti hyvin menestyvä toimitusjohtaja. Kohderyhmänä voi olla esimerkiksi työtön, opiskelija, matalapalkkainen työntekijä tai perheen kakkosautoa tarvitseva. Tällöin on hyvä muistaa, että vaikka 1000 – 2000 euron Corolla tuntuu itsestä selvälle käteiskaupalle, voi se toiselle olla huomattavan suuri rahamäärä ja osamaksulla ostaminen on ainoa vaihtoehto.

Rahoituksella nopeat kaupat

Haastellisen elämäntilanteen vuoksi myös halpa auto tarvitsee rahoitusta. Kun laadit ilmoitusta Nettiautoon, muista lisätä mahdollisuus rahoitukseen. Halpaa autoa etsivät eivät useimmissa tapauksissa kieri suurissa rahoissa, vaan jopa alle 1000 euron autokauppoihin voidaan tarvita rahoitusta. Halpa auto itsessään ei vielä suoraan myy itseään, vaikka totuuden nimissä täytyy sanoa, että kysyntää halvalle autolle on taatusti enemmän kuin useamman kymmenen tuhannen euron autolle.

Halpa auto on siis mahdollista hankkia rahoituksen avulla. Lainaxin kautta haetut rahoituspäätökset eivät ole hintaan tai auton kuntoon sidonnaisia, vaan kauttamme haetut lainat käyvät autoon kuin autoon. Niin hyvään, halpaan, kalliiseen, käytettyyn kuin uuteenkiin.

Koska hyvää ja halpaa etsiviä on paljon (kukapa meistä ei sellaista etsisi), on myös markkina sellaisella autolla lähtökohtaisesti hyvä. Hyvä ja halpa on tietysti kärsinyt pienehkön inflaation vuosien saatossa ja vaikka juuri sinun autosi olisi tällainen, voi sen vakuuttaminen ostajalle olla haasteellista. Kaara Televisio käy läpi halvan 500 – 2000 euron auton hankintaa videolla. (kesto 27:17)

Varo virityksiä – voivat olla vaarallisia

Keskustelupalstat ja autonmyyntiportaalit on käytännössä pilattu, ainakin osittain. Joukossa nimittäin on sellaisia virityksiä ja korjauksia, että pahimmassa tapauksessa ne voivat olla hengenvaarallisia. Ja jos ei nyt aivan välttämättä hengenvarallisia, niin ainakin hyvin arvelluttavia.

Onpa eteen tullut esimerkiksi sellaisia tapauksia, jossa auton helmapellit on korjattu alushousuilla (alushousut oli reikien täytteenä, jonka päälle lasikuitu, kitti ja maali), vänkärin sivulasi on tuettu yläasentoon koivuklapilla, airbagin valo on viritelty palamaan kondensaattorien tms. avulla samalla tavalla kuin se toimisi oikeasti ja niin edelleen. Ja näitä virityksiä on paljon. Todella paljon.

Hyvä ja halpa. Ennen ostopäätöstä kannattaa kuitenkin miettiä pari kertaa mihin rahat laittaa. Hyviä ja halpoja on olemassa, mutta se voi vaatia metsästystä hieman pitempään. Lähtökohtaisesti jos auto on halpa, sille on syynsä.

Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *