Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Yksityistenvälinen autokauppa ja sen rahoitus

Markkinoille on ilmestynyt muutamia palveluja, jotka tarjoavat rahoitusta yksityisten väliseen autokauppaan. Nämä palvelut eivät myönnä itse lainaa, vaan toimivat ikään kuin välikätenä asiakkaan ja rahoituslaitoksen tai pankin välissä. Katso autolainavertailusta millaisella korolla ja ehdoilla nämä palvelut voivat autolainaa tarjota.

Näin ollen palvelu vain ottaa asiakkaiden lainahakemukset vastaan ja tarjoaa asiakkuutta eri rahoituspalveluille tai pankeille. Kutsutaan tällaista palvelua tässä artikkelissa vaikka rahoituspalveluksi.

Nämä rahoittajat mainostavat suhteellisen aggressiivisesti eri some-kanavissa ja autoportaaleissa. Vaikuttaa siis sille, että kysyntää varmasti riittää ja autorahoituksia etsitään myös tällaisista vaihtoehtoisista palveluista.

Käytetyn auton kauppa yksityisten välillä

Pikkuauto rahapinon päällä
Yksityisten välisessä autokaupassa raha ei ole ainoa ongelmakohta.

Käytetyn auton kaupassa vaihtoauto muodostuu useasti jonkinlaiseksi pieneksi ongelmaksi. Sopiva auto voi olla yksityisellä henkilöllä myynnissä, mutta oma vaihtoauto pitäisi saada myytyä ennen kuin kaupantekoon pääsee. Oman auton myynti voi osoittautua hankalaksi. Vaihtoehtoja tähän kuitenkin löytyy.

Markkinoilla on rahoituspalveluja, jotka ottavat vaihtoauton vaihdossa ja rahoittavat yksityisten välisiä autokauppoja. Kuulostaa hyvälle ja helpolle! Sitä se varmasti osittain onkin, mutta jotta nämä palvelut pysyvät hengissä, jostakin he ottavat rahan toimintaansa ja palkkojen maksuun.

Mistä raha sitten tulee rahoituspalveluille

Vastaus on helppo. Raha tulee aina lainanottajalta. Asia saatetaan kertoa asiakkaalle toisella tavalla hieman kiertäen ja kaunistellen, mutta maksumieheksi joutuu aina se, joka nimen lainapaperiin kirjoittaa. Käydäänpä asiaa hieman tarkemmin läpi.

Ihanteellisessa tilanteessa rahoituspalvelu saa sellaisen asiakkaan, jolla ei ole vaihtoautoa, mutta tarvitsee suurehkon rahoituksen yksityiseltä ostettavaan ajoneuvoon. Tässä tilanteessa rahoituspalvelun on helppo tehdä tarjous pelkästä rahoituksesta. Ekstraplussaa on se, jos asiakas on vielä suhteellisen hyvin toimeentuleva, jolloin myönteinen lainapäätös on käytännössä lähes varma.

Rahoituspalvelu saa jokaisesta lainasta jonka se saa asiakkaalle myytyä korvauksen lainanmyöntäjältä tai pankilta. Korvaussumma todennäköisesti riippuu hieman siitä, miltä rahoittajalta lainatarjous asiakkaalle pyydetään ja minkälainen rahasumma on kyseessä. Todennäköisesti yksi myönnetty laina ja siitä saatava korvaussumma pyörii muutamissa satasissa.

Parhaimmillaan rahoituspalvelu saa parin minuutin työllä muutaman satasen korvauksen. Ei paha diili lainkaan.

Asiakas maksaa

Mistä se muutama satanen sitten maksetaan rahoituspalvelulle? Lainanmyöntäjät ja pankit kilpailevat niin sanotuista hyvistä asiakkaista ja ovat valmiita maksamaan sellaisen hankkimisesta sievoisen summan rahaa! Sinä lainanottajana maksat korkokuluina, laskutuslisänä tai muina avausmaksuina tämän kokonaisuudessaan.

Se, onko tällaisen palvelun korko ja kulutaso asiakkaan kannalta alhaisin mahdollinen, jää jokaisen itse arvioitavaksi. Palveluiden tarkoituksena on käytännössä saada asiakas jättämään lainahakemus ja sieltä sitten seuloutuu luottokelpoiset joukosta, joille luottoa myönnetään ja näistä maksetaan korvaus. Näillä ns. hyvillä asiakkailla elätetään sitten muutama työntekijä ja viivan alle saattaa jäädä sievoinen summa rahaa.

Vaihtoauton kanssa lainaa hakemassa

Auto ja rahatukku kädessä
Joillekin rahoituspalveluille kelpaa sekä raha että vaihtoauto

Toisena vaihtoehtona rahoituspalveluilla on se, että asiakkaalla on vaihtoauto joka pitäisi saada hävitettyä ennen uuden auton ostamista. Osa näistä palveluista tarjoaa vaihtoehtoa, jossa he ottavat asiakkaan vaihtoauton ja etsivät rahoituksen uuden auton ostamista varten yksityiseltä myyjältä.

Tämäkin kuulostaa todella hyvälle. Valmis rahoitus ja oman vaihtoauton saa hävitettyä samalla. Kolikolla on aina kuitenkin kääntöpuoli. Vaikka rahoituspalvelu saa hyvän korvauksen myönnetystä lainasta, on vaihtoauton ottaminen aina pieni riski. Riskinä voi olla esimerkiksi

  • Auto on huonokuntoinen
  • Autoa ei saa myytyä
  • Auto palautetaan tai reklamoidaan
  • Auto hinnoiteltiin väärin (oma virhe)

On siis täysin selvää, että rahoituspalvelu haluaa päästä vaihtoautosta myös nopeasti eroon. Tämä tarkoittaa sitä, että autosta maksettava raha ei missään tapauksessa ole saman suuruinen, kuin auto itse myytäessä. Helppo tapa se toki on, mutta ei missään nimessä edullisin.

Rahoituspalveluja ei juuri kiinnosta autojen kunto tai niiden reklamoinnit. Pääasia on se, että auton saa heti uudestaan maailmalle ja toivotaan, että asiakkaasta ei tämän auton puitteissa koskaan enää kuulu.

On tietysti täysin mahdollista, että vaihtoauto on todella hyväkuntoinen. Tällöin auton vaihdossa antava joutuu ikävä kyllä tulemaan hinnassa vastaan. Mutta kuten useasti näissä artikkeleissa todettua, autokauppaa ei tehdä järjellä, vaan tunteella. Toisaalta, hyväkuntoisen auton saa varmasti myytyä itsekin suhteellsien helposti.

Rahoituspalvelut rahoittajana

Rahoituspalvelut ovat erittäin käteviä tapoja hankkia rahoitus ajoneuvoa varten. Ne ovat myös käteviä siinä mielessä, että ne ottavat vaihtoauton vaihdossa (osa palveluista). Ja ovathan ne suhteellisen vaivaton tapa vaihtaa auto.

Mutta. Mitäpä jos se juuri sopiva auto onkin liikkeessä myynnissä? Tällöin ei rahoituspalvelut lainoja ala etsimään. He etsivät lainoja vain yksityisten väliseen autokauppaan.

Oman vaihtoauton voi tietysti antaa autoliikkeeseen vaihdossa ja ottaa rahoituksen heidän kauttaan. Tämä onkin sitten taas oma lukunsa ja autokaupassa asioidessa rahan menoa et voi välttää. Se, kuinka paljon sitä menettää on kiinni omista taidoista neuvotella.

Lainaxin ero rahoituspalveluihin

Miten sitten meidän kautta lainatessa? Me emme ota autoja vaihdossa, vaan etsimme pelkästään aina edullisimman ratkaisun asiakkaan autolainalle. Välitämme hakemuksen kymmenille eri luottolaitoksille ja pankeille josta saat takuuvarmasti edullisen lainatarjouksen!

Kehotamme asiakkaitamme myymään auton itse, ottamaan edullisen luoton ja solmimaan kaupat uudesta menopelistä. Näin toimimalla asiakas saa aina parhaan mahdollisen hinnan omasta vaihtoautosta ja luotto on helppo hakea omasta autosta saadun käsirahan turvin.

Ei ehkä ihan niin kätevää kuin autoliikkeestä tai rahoituspalvelun kautta, mutta taatusti edullisempaa! Lompakko kiittää, kun viitsii itse nähdä hieman vaivaa.

Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *