Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Miksi käytettyjä Tesloja on myynnissä yli 1100 kappaletta?

Twitteriä selatessa törmäsin mielenkiintoiseen twiittiin. Twiitti koski käytettyjä Tesloja joita on twiittaajan mukaan nettiautossa myynnissä yli 1000 kappaletta. Twiitissä oli runsaasti keskustelua aiheesta ja tämä tietysti herätti mielenkiintoni. Piti oikein mennä Nettiautoon ja katsoa mikä on tilanne tätä artikkelia kirjoittaessa.

Yllätys yllätys. Käytettyjä Tesloja on myynnissä 1141 kappaletta. Tarjontaa siis tuntuu olevan todella runsaasti. Halvin Tesla maksaa Nettiautossa 28 000 euroa ja kallein 116 900 euroa. Ja loput sitten tietysti osuvat näiden hintojen välille.

Twiitissä oli eri näkökulmia miksi käytettyjä Tesloja on näin runsaasti myynnissä. Sähköautofanaatikot etsivät mahdollista syytä Saksasta. Heidän mukaansa siellä saadaan hyvät tuet sähköauton hankintaan, auto vaihdetaan 3 – 4 vuoden välein ja tämän myötä sitten tarjontaa on runsaasti ja autokauppiaat tuovat näitä Suomeen mukavien tuottojen toiveessa. Muut sitten ovat sitä mieltä, että inflaation jyllätessä korkealla on autoilijoilla vaikeuksia selviytyä kalliista autolainasta muiden kulujen noustessa todella voimakkaasti samaan aikaan.

Lisäksi sähkön kohonnut hinta saa monet ihmettelemään sähköauton järkevyyttä tällä hetkellä. Sitten on tietysti perus leukailijat, jotka kertovat että syynä on se, että autolla ei pääse kärry perässä lappiin yhdellä latauksella. No, näitä aina riittää ja mielestäni tällaiset kommentiti eivät anna mitään lisäarvoa kenellekään. Mukahauskaa kommentointia.

Mutta näin. Olipa lopullinen syy sitten mikä tahansa, käytettyjä Tesloja on tällä hetkellä myynnissä todella paljon.

Median näkemys

Aihe kiinnostaa minua huomattavan paljon ja aloinkin etsimään tietoa aiheesta laajemmin. Esimerkiksi Iltalehti kertoo, että vähän käytetyt Teslat ”viedään autokauppiaiden käsistä”. Lehden mukaan Tesla Model 3:n myyntiaika on tällä hetkellä vain 14 vuorokautta. Sama artikkeli tietää kertoa, että Nettiauton mukaan Tesla Model 3 on ollut vuoden 13. myydyin auto heidän kauttaan. Hintapyyntö keskimäärin näillä on ollut 56 900 euroa.

Mediaa ja alaa vähänkään seuraavat eivät voi välttyä siltä ajatukselta, että mediat lobbaavat tällä hetkellä sähköautoja todella voimakkaasti. Myös yllä olevassa artikkelissa on hieman samoja fiiliksiä. Artikkelissa on taulukko, joka antaa tietyn mielikuvan asiasta. Taulukossa esitetään asia myyntiaikojen mukaan järjestettynä. Tässä tietysti Tesla Midel 3 komeilee ylimpänä. Itse jäin kaipaamaan tilastoa siitä, mitkä ja millä käyttövoimalla olevat autot ovat myyneet eniten ja mihin suuntaan myyntimäärät ovat menossa. Tällaista tilastoa en onnistunut löytämään.

Löysin kuitenkin Iltalehden artikkelin (päivätty12.10.2022) jossa kerrotaan, että Nettiauton mukaan nopeiten yksityisen myymä auto on Nissan Primera. Primerat on vaihtanut omistajaa vain 6 vuorokaudessa. Tässä samaisessa tilastossa ei ole lainkaan Teslaa listattuna, joten yksityisiltä ei Teslat omistajaa kovin nopeasti vaihda. Taulukossa on listattuna 20 eri automallia myyntiaikojen mukaan. Viimeisenä tässä taulukossa on Audi A6, jonka myyntiaika on 34 vuorokautta. Teslan osalta myyntiaika on siis tätä pidempi, koska Teslaa ei tästä taulukosta löydy. Yhtenä huomiona laitan vielä, että taulukossa on vain bensa- ja dieselautoja. Sähköautojen myyntiajat eivät siis yllä vielä perinteisten polttomoottoriautojen myyntiaikoihin – yksityiseltä myyjältä ostettaessa.

Mikä lienee sitten syynä että yksityisiltä ei Tesloja osteta. Joko yksityisiltä ei uskalleta niin kallista autoa ostaa tai sitten autoilijat ovat laiskoja etsimään rahoituksia yksityistenvälisiin autokauppoihin.

Sähköauton autoveron korotukset

Juuri tätä artikkelia kirjoittaessa huomasin, että Traficom on alkanut toimenpiteisiin sähköautojen ajoneuvoveron korotuksissa. Iltasanomat kirjoittaa, että sähköautoilijoilla on luvassa mukava 117 prosentin korotus ajoneuvoveron perusosaan. Tämä tarkoittaa ajoneuvoveron perusosan yli tuplaantumista.

Korotusten on määrä astua voimaan 1.10.2023. Tähän saakka perusveron määrä on ollut 0,146 euroa päivässä, mutta 1.10.2023 alkaen veron määrä nousee 0,324 euroon päivässä.

Tämä oli aivan odotettavissa oleva liikku. On täysin selvää, että sähköautojen yleistyessä niiden verotusta kiristetään – tavalla tai toisella. Aiemmin veron korotukset ovat osuneet polttoainedein hintaan ja polttomoottoriautojen ajoveuvoveroihin. Nyt kun sähköautokantaa on saatu kasvatettua, osuu veronkorotukset tälle kertaa sähköautoilijan kohdalle. Päättäjät tuntien, tämä nosto ei tule jäämään viimeiseksi.

Jos kuitenkin tarvitset lainaa Teslan ostoon

Jos Tesla on sun juttu ja olet sellaista ostamassa, niin hanki edullinen laina Lainaxin kautta. Lainaxin lainat käyvät niin yksityiseltä, kuin autoliikkeistäkin ostettuhuin autoihin. Vaikka autoliike sinulle erittäin mielellään tarjoaa lainaa auton oston tai vaihdon yhteydessä, kannattaa vertailun vuoksi kysyä myös meidän kauttamme. Saat vertailupohjaa ja todennäköisesti edullisemman tarjouksen. Hakemus on ilmainen eikä pelkkä tarjouksen kysyminen vielä sido mihinkään. Hakemuksen jälkeen saat tarjouksia, jonka jälkeen voit halutessasi solmia lopullisen luottosopimuksen.

Hae rahoituspäätös

Nopea laina kaikkiin ajoneuvoihin
  • Please enter a number from 1000 to 60000.
    Anna rahoituksen summa jota haet
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *