Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Autolaina jossa auto vakuutena

Vakuudet autolainaan on ollut puheenaihe monessa perheessä jo vuosikymmenien ajan. Usein autolainaan on annettu vakuudeksi ostettava auto ja lisäksi esimerkiksi sukulaisen tai tuttavan henkilötakaus.

Jos auto rahoitetaan kokonaan lainarahalla, pelkkä auto vakuutena ei ole riittävä kattamaan koko lainasummaa. Luotonmyöntäjät eivät katso, että auton arvo olisi riittävä mahdollisessa luoton takaisinmaksun ongelmissa.

Musta Audi
Auto lainan vakuutena ei ole enää tarpeellista

Tämän vuoksi lainaan on tarvittu auton lisäksi esimerkiksi henkilötakaus autolainan loppuosalle. Jos ostettava auto on ollut esimerkiksi 15 000 euron arvoinen ja auton ostaja on hakenut rahoitusta koko summalle, on luotonantaja voinut määritellä luoton vakuudeksi esimerkiksi 70% auton arvosta.

Tämä tarkoittaa sitä, että kyseinen 15 000 euron arvoinen auto vakuutena riittää luotossa 10 500 euroon saakka (15 000€ x 0,7=10 500€). Lopulle 4500 eurolle on löydyttävä muu vakuus, esimerkiksi jo mainittu henkilötakaus.

Onko auto vakuutena järkevää?

Auton antaminen lainan vakuudeksi ja sen järkevyyden määrittely on aivan henkilöstä kiinni. Asiaan voi vaikuttaa lisäksi myös oma muu taloudellinen tilanne. Jos on paljon muuta velkaa ja maksukyky on jo valmiiksi äärirajoilla, voi auton antaminen vakuudeksi olla ainoa vaihtoehto saada lainaa.

Toisaalta, jos on jo tiedossa että luoton kanssa tulee olemaan varmasti ongelmia, on täysin selvää että maksuvaikeuksien tullessa luotonmyöntäjälle ilmi, viedään auto pihasta.

Tämä tarkoittaa tietysti sitä, että jos luottoa on lyhentänyt jo vaikkapa 2 vuoden ajan, on tämä raha tavallaan valunut hukkaan. Tämän lisäksi luottotietoihin tullaan lisäilemään merkintä hyvinkin helposti.

Rehellinen luotonhakija voi puolestaan antaa auton vakuudeksi täysin huoletta. Vaikka tänä päivänä on saatavana vakuudetonta autolainaa, voi kuitenkin joissakin tapauksissa olla tarpeellista antaa auto luoton vakuudeksi.

Auton antaminen luoton vakuudeksi ei ole riskialtista eikä siitä ole seuraamuksia. Tämä edellyttää tietysti sitä, että luottoa hoidetaan sovitulla tavalla.

Vakuudetonta autolainaa

Tänä päivänä vakuudet voi unohtaa, sillä autolainaan on saatavana täysin vakuudetonta lainaa! Tämä on helpottanut monen autoilijan arkea huomattavasti. Lainaxin kautta on esimerkiksi saatavana lainaa autoa varten jopa 60 000 euroa! Tällä summalla ostaa jo aikamoisen menopelin!

Totuuden nimissä on kuitenkin kerrottava, että missään tapauksessa kaikille hakijoille ei ole tarjolla 60 000 euron vakuudetonta autolainaa. Vakuudeton laina edellyttää aina moitteetonta luottohistoriaa ja kymmenien tuhansien eurojen luotoissa vaaditaan jo muutenkin suhteellisen hyvässä kunnossa olevia raha-asioita.

Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi todella hyviä kuukausituloja tai muuten velatonta nykyhetkeä. Tai näiden yhdistelmää. Tai jotakin muuta.

Lopullinen lainapäätös riippuu hakijasta ja muun muassa

  • hakijan taloudellisesta tilanteesta
  • hakijan muista lainoista
  • hakijan työsuhteesta
  • haettavasta lainasummasta
  • lyhennysaikataulusta
  • ja monesta muusta seikasta

Varmuuden siitä, millaista lainaa juuri sinulle voidaan myöntää selviää vain ja ainoastaan täyttämällä lainahakemus.

Lainahakemuksen tekeminen on ilmaista. Hakemuksen täyttäminen ei myöskään ole luottosopimus. Lainahakemuksella vasta selvitetään, millaista lainaa on saatavana miltäkin luotonmyöntäjältä.

Hakemuksen voi siis täyttää vailla riskiä ja minkäänlaisia sitoumuksia mihinkään suuntaan. Voit jättää reagoimatta saatuihin tarjouksiin. Tällöin et saa vakuudetonta lainaa autoa varten, mutta tällöin ei myöskään synny sitoumuksia mihinkään suuntaan.

Tai voit hyväksyä saamasi tarjouksen, jolloin saat rahat todella nopeasti käyttöösi ja suunnata autokaupoille.

Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

1 ajatus aiheesta “Autolaina jossa auto vakuutena”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *