Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rahoitus auton korjaukseen

Auton mennessä rikki voivat korjauskulut nousta yllättävän korkeaksi. Nykyajan autot ovat teknisesti todella monimutkaisia ja ja jo pieni vika osoittautua hankalaksi korjata. Työn määrän lisääntyminen korjaamolla ja varaosien korkea hinta nostaa auton korjaamisen kustannuksia huomattavasti. Ei ole mitenkään poikkeavaa, että auton korjaamiseksi etsitään rahoitusta.

Tekevä seppä korjaa oman auton itse, mutta suurin osa autoilijoista vie auton korjaamolle saamaan asianmukaista huoltoa ja korjausta. Jos auto on uusi ja siinä on vielä takuuta jäljellä, korjaaminen itse ei ole vaihtoehto. Takuuehdot velvoittavat huoltamaan ja korjaamaan auton merkkiliikeessä että takuu säilyy.

Auton keula kolaroitu
Auton korjaaminen voi olla kallista lystiä

Vaikka auto olisi jo iäkäs tai kilometrien puolesta menettänyt takuun, valitsevat autoilijat auton korjaamiseksi usein tutun ja turvallisen autokorjaamon. Autokorjaamoja löytyy suurista merkki- tai ketjukorjaamoista aina pieniin ”oman kylän” korjaamoihin. Erona näissä on usein hinta. Suuret korjaamot saattavat olla hinnoiltaan kalliimpia kuin pienet yksityiset korjaamot.

Autokorjaamo rahoittajana

Koska auton korjaaminen nousee vähintään satoihin euroihin, voi yllättävä menoerä olla autoilijan budjetille liikaa. Tämän vuoksi autokorjaamot tarjoavat rahoitusta auton korjaamiseen. Tämä on hyvä lisä mille tahansa korjaamolle ja rahoituksen avulla kalliitkin korjaukset on helppo löydä lukkoon. Samalla rahoituksen avulla parannetaan tietysti asiakastyytyväisyyttä kun kalliskin korjaus onnistuu, vaikka itsellä ei tarvitavaa rahasummaa sattuisi olemaan.

On täysin selvää, että autokorjaamot eivät ole rahoitusalan ammattilaisia. Käytännössä korjaamot myyvät jonkun rahoituslaitoksen lainoja. Lainan ehdot on päättänyt rahoittaja ja autokorjaamolla ei näihin ole sanomista. Autokorjaamo tarjoaa vain asiakkailleen mahdollisuuden rahoittaa korjauskulut.

Autokorjaamolle rahoituksen myyminen on asiakkaan palvelemisen lisäksi myös lisämyyntiä. Rahoituksen myymällä kilahtaa korjaamoyrittäjän tilille rahallinen korvaus rahoitusyhtiöltä. Korvaus on todennäköisesti sidonnainen rahoituksen määrään ja kallimmissa useiden tuhansien eurojen tapauksissa korvaus voi olla jopa muutamia satasia.

Tämä on asiakkaan hyvä tiedostaa. Jos auton korjaaminen maksaa paljon ja siihen tarvitsee rahoituksen, on yrittäjän kate entistä parempi. Ei ihme, että rahoituksia myydään todella hanakasti jopa pienempiin korjauskuluihin. Varsin pienellä työllä yrittäjä nappaa vielä löysät pois asiakkaan taskusta.

Koska korjaamoiyrittäjä myy vain sitä rahoitusta jota yhteistyökumppaninsa tarjoaa, on lainaa saatavana markkinoilta aivan varmasti huokeammilla kuluilla ja paremmilla ehdoilla. Jos auton korjauskulut nousevat tuhansiin euroihin, tekee jo pieni ero korkokuluissa huomattavan summan loppulaskussa. Viisas autoilija etsii rahoitusta myös muualta, kuin korjaamolta.

Vaikka auto on rikki ja korjaus pitäisi saada mahdollisimman nopeasti hoidettua, on yrittäjän tarjoama rahoitus helppo ja nopea ottaa korjaamokäynnin yhteydessä. Todellsuudessa rahoitus kannattaa kilpailuttaa myös auton korjaamiseen. Vaikka auto pitäisi saada nopeasti takaisin ajoon, kannattaa kuitenkin käyttää aika muutama minuutti ja etsiä edullisempi rahoitus.

Mitä muita vaihtoehtoja kannattaa kokeilla

Tähän on lyhyt vastaus: kilpailutusta. Lainax etsii korjausta varten parhaimman lainan kymmenien rahoittajien joukosta. Kilpailuttaminen on todella nopea toimenpide, sillä parhaan lainan etsiminen jää meidän huoleksemme.

Kilpailutus onnistuu jättämällä sähköpostiosoite sivun alareunassa olevalle lomakkeelle. Lähetämme vastauksena tämän hetken parhaan rahoitustarjouksen auton korjaamisen kuluihin. Ei sitoumuksia eikä velvoitteita, lähetämme pelkän tämän hetken parhaan rahoittajan.

Toinen vaihtoehto on kysyä asiaa omasta pankista. Kivijalkapankit tahtovat vain olla hieman kankeita nykyajan nopeassa elämänrytmissä. Vaikka omasta pankistakin voi jo hakea lainaa sähköisesti, on markkinoilla olemassa rahoittajia jotka hoitavat asian nopeammin ja edullisemmin.

Kuinka paljon rahoitus auton korjaamiseen maksaa

Auton korjaamiseen tarkoitetut lainat ovat suuruudeltaan yleensä muutamasta satasesta muutamaan tuhanteen euroon. Lainaa on tietysti saatavana myös enemmän, esimerkiksi tapauksissa joissa koko moottori joudutaan uusimaan. Näin suuret remontit ovat kuitenkin suhteellisen harvinaisia ja korjauksista selviää huomattavasti vähemmällä.

Eräs suuri korjaamoketju tarjoaa luottoja 3000 euroon saakka. Esimerkkilaskelmana he tarjoavat 1000 euron luottoa 12 kuukauden tasaerissä. Tällöin kuukausieräksi muodostuu noin 95 euroa, todellinen vuosikorko on noin 25% ja luoton kustannusten osuus velasta on noin 126 euroa.

Esimerkistä huomaa, että luoton todellinen vuosikorko on huomattavan korkea. On lähes varmaa, että lainaa on saatavana edullisemmin kilpailuttamalla laina. Korkona maksettava summa tietysti nousee, mikäli laina-aikaa pidentää tai lainasummaa korotetaan.

Kuinka halvalla lainaa sitten on saatavana kilpailutuksen avulla? Tämä riippuu hakijan maksukyvystä ja jokainen lainatarjous on oma tapauksensa. Suoraan ei voi sanoa, millaisella korolla auton korjaamiseen tarkoitettua lainaa on saatavana. Lainanmyöntäjän tarjoukset perustuvat riskiperusteiseen hinnoitteluun ja jokainen tapaus räätälöidään aina hakijan mukaan.

Mikäli haluat kilpailuttaa auton korjaamisen rahoituksen, jätä sähköpostisi alle. Saat vastauksena tämän hetken parhaimman tarjouksen.

Pyydä tarjous auton korjaamisen rahoitukseen

1 ajatus aiheesta “Rahoitus auton korjaukseen”

  1. Tuula Lipponen

    Kiitos postauksestasi auton korjauksen rahoittamisesta! Jouduin pieneen onnettomuuteen ja etsin siksi parhaillaan hyvää autokorjaamoa. On hienoa, että niin monet korjaamot tarjoavat rahoitusta!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *