Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lumilinko rahoituksella

Talvi 2021 on ollut todella runsasluminen. Lumilinkojen myyntimäärät ovat nousseet huomattavasti ja alan liikeet joutuvat myymään välillä ei oota. Esimerkiksi Kone-Glansilla on lumilingot loppuneet muutamassa päivässä lumimyräköiden alettua.

Lumilinko
Lumilingon voi hankkia myös rahoituksella

Tämä on täysin ymmärrettävää, sillä suuret piha-alueet ja runsas lumisade ei välttämättä ole kovin houkutteleva ajatus. Tämän artikkelin kirjoittaja viettää parhaimmillaan lähes 3 tuntia lumitöissä omalla pihalla. Tällaisissa tapauksissa konevoimainen apu esimerkiksi juuri lumilingon muodossa on mittaamattoman arvokas apuväline.

Oikea lumilinko oikeaan tarkoitukseen

Lumilinkoja löytyy jokaiseen tarkoitukseen. On pieniä omakotitalojen käytävillä soveltuvia ja traktorivetoisia suurempia linkoja. Pienet työnnettävät lumilingot käyvät pieniin piha-alueisiin ja traktorivetoiset lingot käyvät suurempien maatilojen piha-alueiden linkoamiseen tai teiden puhtaanapitoon.

On täysin selvää, että pieni käsikäyttöinen lumilinko ei ole suurena apuna suurien aluiden lumenpoistossa. Vastaavasti suuri traktori ja linkoyhdistelmä ei ole kovinkaan kätevä pienillä alueilla.

Lumilinkojen lisäksi lumitöissä voi apuna käyttää erilaisia lumikolia, lumilapioita, lumiauroja ja lanoja. Sopivilla työkaluilla lumityöt eivät maistu puulta ja homma helpottuu huomattavasti.

Esimerkkinä Ariens lumilinko piha-alueella

Lumilingon hinta ja saatavuus

Tänä talvena (2021) pihalinkojen saatavuus on saattanut olla aika-ajoin heikkoa. Paikallinen konemyyjä on voinut myydä oman varastonsa nopeasti loppuun ja koska lumitilanne on runsas koko maassa, on maahantuojilla hankaluuksia toimittaa linkoja kaikille jälleenmyyjilleen tarvittavaa määrää.

Tämä aiheuttaa ilmiön, jossa lumilinkoja ei ole saatavana käytännössä mistään, koska linkoja riittää vain muutamia kappaleita per jälleenmyyjä. Myös käytettyjen linkojen markkinat ovat tällä hetkellä tyhjät. Kukaan ei halua luopua omasta lingostaan.

Koska lumilingoilla on juuri nyt suuri kysyntä, on hintataso tietysti tämän myötä kuluttajalle epäedullinen. Pihakäyttöön tarkoitetut lumilingot myyvät itse itsensä käytännössä ”millä hinnalla tahansa”. No, totuus kuitenkin lienee se, että ovh. hinnoilla kuitenkin mennään ja kauppiaiden ei tarvitse juuri alennuksia myöntää.

Pihakäyttöön tarkoitettujen lumilinkojen hinta vaihtelee parista sadasta eurosta useisiin tuhansiin euroihin saakka. Kuluttaja voi valita näistä vaihtoehdoista itselleen sopivimman. Lumilingoissa pätee tietysti samat säännöt kuin missä tahansa useissa hintaluokissa myytävissä tuotteissa (esimerkiksi käyteytyt autot)- hyvää ja halpaa ei taida olla olemassakaan.

Tämän vuoksi olisi hyvä verrata ominaisuuksia ja tarvetta. Halpa linko voi olla täysin riittävä pienen käytävän puhdistamiseen kuivasta pakkaslumesta. Jos piha-alue on laaja ja lunta kasaantuu puoli metriä paikoitellen, voi halpa lumilinko osoittautua täysin riittämättömäksi ja ostos on käytännössä turha.

Kalliimmat lumilingot puolestaan selvittävät suuretkin kinostumat ja linkoavat lumen tarpeeksi kauas puhdistettavalta alueelta. Laadukkaamat lingot selviävät myös huomattavasti paremmin märästä suvilumesta. Totuuden nimissä on sanottava, että laatu maksaa.

Koska saatavuus lumilingoilla on tällä hetkellä heikkoa, voi tilannetta yrittää parantaa kääntymällä nettikauppojen puoleen. Tätä artikkelia kirjoitettaessa ainakin Kärkkäinen, Tokmanni ja Biltema tarjosivat verkkokaupoissaan useita erilaisia lumilinkoja hankittavaksi.

Lumilinko osamaksulla

Voiko luminlingon ostaa osamaksulla? Kyllä voi. Ja tämä on jopa suositeltavaa, jotta tarpeeksi laadukkaan luminlingon hankinta on mahdollista. Halvinta lumilinkoa ei kannata ostaa. Tulee suuri pettymys ja lumityöt on tehtävä edelleen käsipelillä.

Lumilingon rahoittaminen osamaksulla on helppoa. Vaikka tilaisit lingon netistä, ei silti tarvitse maksaa omalla pääomalla. Useat verkkokaupat tarjoavat maksuvaihtoehtona erilaisia luottoja. Tämä ei ole paras ja halvin ratkaisu.

Halvimmalla pääset, kun teet rahoitushakemuksen erikseen ja vertailet saatavilla olevat lainat ja rahoitukset lumilinkoa varten. Lainax tarjoaa rahoitusta myös lumilinkoja varten.

Suosittelemme ehdottomasti hankkimaan tarpeeksi laadukkaan lumilingon. Vaikka se hieman enemmän maksaa, niin se tekee työstä kuitenkin moninverroin helpommin ja paremmin, eikä linko ole jatkuvasti tukossa.

1 ajatus aiheesta “Lumilinko rahoituksella”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *