Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Autokuume – mikä auttaa?

Uusi auto houkuttelee ja kuume vain nousee nousemistaan. Autoilmoituksia on selattu tuntikausia nettiautosta, eikä asiaa auta yhtään se, että autoliikkeet puskevat omiin somekanaviin mainontaa juuri sinua kiinnostavista autoista, ja vieläpä sellaisella rahoitustarjouksella, josta ei oikein voisi kieltäytyä.

Mercedes Benz GLS keula
Uusi auto houkuttelee mielikuvilla, vanha auto järjellä.

Autokuumeeseen sairastunut käy mielessään muun muassa seuraavanlaisia ajatuksia useasti päivässä. Uusi auto olisi kyllä mukava, mutta vanhallakin kyllä pärjää aivan hyvin. Toisaalta onhan se jo hieman vanha ja pikkuvikoja alkaa ilmestymään kuin itsestään siellä täällä. Naapurikin osti juuri uuden auton ja kylläpä se näyttääkin mukavalle ajella uudella autolla. Nykyinen kuluttaakin aika paljon ja on hieman tehoton. Jälleenmyyntiarvokin laskee vuosi vuodelta ja nyt sillä vielä jotakin saisi vaihdossa. Onko se uusi auto nyt sitten järkevää ja kannattaako ottaa uutta velkaa auton vuoksi?

Nämä kaikki oireet kuuluvat yhteen taudinkuvaan, joka on hyvin yleinen ja sitä esiintyy sekä miehillä, että naisilla. Tätä tautia kutsutaan nimellä autokuume. Autokuumeeseen on olemassa aika tarkkaan kaksi lääkettä, vaikka moni kuvittelee että tautia voidaan hoitaa vain yhdellä keinolla. Mitä lääkkeitä autokuumeeseen sitten on olemassa?

Kuumeittari jä lääkkeitä
Kuumemittarista ja pillereistä ei ole apua autokuumeeseen.

Autokuume on sellainen tauti, että siitä ei meinaa päästä eroon. Asia vaivaa takaraivossa ja perusteluja sille, miksi uusi auto kannattaa hankkia on todella helppo löytää. Perusteluja vielä varmennetaan puolisolta tai kaveripiiriltä. Autokuumeeseen sairastunut osaa kyllä löytää jutun aiheita sille, miksi uusi auto kannattaisi ostaa. Perusteluja vanhan auton huonoudesta ja vioista kyllä löytää ihan samaan tahtiin, kuin perusteluja sille, miksi uusi auto olisi hyvä ja se kannattaisi ehdottomasti ostaa. Näillä perusteluilla yritetään vahvistaa omaa mielikuvaa siitä, miksi uusi auto kannattaa hankkia, vaikka vanha palvelisi vielä aivan hyvin. Tunne vie autokuumeeseen sairastunutta kuin litran mittaa.

Tämä kaikki on siis täysin tunneperäistä, eikä sillä ole todellisuuden kanssa juurikaan tekemistä. Useimmissa tapauksissa vanhalla autolla pärjää aivan hyvin. Vaikka vanha auto saattaa vaatia hieman suurempia remontteja ja huoltoja, tulee kokonaisuus kuitenkin lähes varmasti aina halvemmaksi, kuin uuden auton hankinta velkarahalla. Autokuumeeseen sairastunut kamppaileekin tunteen ja järjen kanssa suurimmat kamppailut. Hyvin useasti tunne vie voiton.

Autokauppias vetoaa aina tunteeseen myntipuheissaan, sillä tunteella tehdään valtaosa kaupoista. Tämä kannattaa muistaa, kun astelee seuraavan kerran autoliikkeeseen ”vain katselemaan”. Autokaupoilla ei ole järjen kanssa juuri tekemistä lainkaan. Oletko koskaan ajatellut, miksi kauppias tarjoaa niin kovin auliisti koeajoa? Koeajolla pyritään vahvistamaan asiakkaan halua ostaa juuri kyseinen yksilö. Poikkeuksena on tietenkin sellaiset autot, jonka kauppias tietää olevan hieman huonommassa kunnossa. Tällöin koeajoa saatetaan jopa hieman vältellä. Etäkaupassa on helppo vetää asiakasta höplästä. Vaikka autoilla palautusoikeus onkin, on niissä kuitenkin hyvin usein ollut erilaisia ongelmia.

Vaihtoehdot kuumeen parantamiseen

Verkkopankki kännykässä
Verkkopankkia selaamalla autokuumeen oireet voivat kadota hetkeksi.

Vaikka usein ajatellaan, että ainoa ratkaisu on marssia sopivaa autoa myyvän tahon luokse ja tehdä kaupat, on myös olemassa toisenlainen ratkaisu. Tämä toisenlainen ratkaisu löytyy helposti suoraan oman puhelimen näytöltä.

Ei tarvitse kuin avata verkkopankki ja katsoa tilin saldo. Kuume häviää hyvin useasti kuin taikaiskusta itsestään. Ikävä tosiasia on kuitenkin se, että kuume palaa hetken kuluttua uudestaan. Saldon katsominen ei ole siis pysyvä ratkaisu, mutta se tuo kuitenkin hetkellisen helpotuksen. Helpotuksen pituus on yksilöllistä ja oireet voivat palata joko normaalia vakavampana tai lievempänä.

Pysyvää, tai ainakin huomattavasti pitempää apua asiaan saa ostamalla uuden auton. Auton hinnalla ei ole suoraa vaikutusta siihen, kuinka pitkään kuume pysyy poissa. Autokuume on tunneperäistä ja uuden auton vaikutukset voivat kestää muutamista viikoista useisiin vuosiin. Onpa kuulunut joskus vihjeitä sellaisestakin, että joillakin ei olisi koskaan ollut autokuumetta. Tämä on kuitenkin todella harvinaista, eikä ilmiötä juuri esiinny kuin suurissa kaupungeissa sellaisilla henkilöillä, jotka eivät ole koskaan autoa omistaneet eikä autolle ole tarvetta.

Nopea helpotus

Yllä mainittu tilin saldon tutkiminen on nopein ratkaisu autokuumeen laskemiseen. Jos kuitenkin tunne vie sinua tällä hetkellä enemmän kuin järki, on vaihtoehdot siinä tapauksessa vähissä.

Kun autokuume on niin paha, että ratkaisu löytyy vain tekemällä autokaupat, saatat tarvita rahoituksen oireiden helpottamiseksi. Lainax voi auttaa tässä, lainahakemuksemme kilpailuttaa noin 30 eri lainanmyöntäjää ja pankkia. Pyydä lainatarjous nyt, saat rahoituksen todella nopeasti suoraan netissä.

Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

5 ajatusta aiheesta “Autokuume – mikä auttaa?”

  1. Sari Sippola

    Minulla on todella kova autokuume, ollut jo pitkään. Harmi, että olen ollut koko kesän lomautettuna, eikä tämä tilanne nyt edelleen näytä hyvälle. Onko lainaa mahdollista saada, kun tulot kuitenkin on säännölliset? Kallista autoa en halua, vaan noin 5000 euroa olisi sopiva tähän tilanteeseen.

    1. Hei Sari! Kannattaa kokeilla täyttää lainahakemus. On varmasti totta, että luotonmyöntäjät ovat ehkä hieman varovaisia tässä vallitsevassa tilanteessa. Jos kuitenkin muuten raha-asiat ovat kunnossa, en näe syytä sille, miksi ei 5000 euron lainaa myönnettäisi. Hae lainapäätös tästä.

  2. Just just. Auton p.rkele hajosi ja nyt pitäs saada nopsaan kiesi alle. Tonnin räpsyä en ota, joten 5000 on minimi.
    Saa nähä tuleeko lainaa…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *