Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Mistä edullinen autolaina?

Tätä artikkelia kirjoittaessa ei voi välttyä uutisilta, joissa kerrotaan kuluttajien kulujen kasvamisesta. Ruoka, polttoaine ja sähkö etenkin on ollut otsikoissa viime aikoina hyvin useasti. Tämä heijastuu sitten välillisesti myös kaikkiin muihin kuluihin. Esimerkiksi polttoaineen hinnan korotukset ovat saaneet etenkin pitkää työmatkaa ajavia miettimään töissä käymisen järkevyyttä.

Näistä asioista on saanut lukea etenkin Twitteristä lukuisia lukuisia viestiketjuja. Täytyy ottaa autolaina, että voi käydä töissä, että voi maksaa autolainaa. Kierre on valmis. Kulujen noustessa työstä käteen jäävä osuus – polttoaineen ja lainanlyhennyksen jälkeen – pienenee yhä useammalla. Jos kuitenkin auton hankinta tai vaihtaminen on ajankohtaista, nousee edullinen autolaina varmasti yhä useamman kuluttajan mieleen.

Mistä edullinen autolaina kannattaa hankkia

Edullisen autolainan hankkiminen ei ole vaikeaa. Jos autoa ollaan hankkimassa liikkeestä, on heillä tarjota aina rahoitusvaihtoehto asiakkaalle. Helppo ratkaisu ja usea auton ostaja tai vaihtaja päätyykin valitsemaan autoliikkeen tarjoaman autolainan. On kuitenkin hyvä muistaa, että autoliikkeet eivät tarjoa lainaa itse, vaan taustalla on aina jokin rahoittaja. Rahoittaja tekee bisnestä ja varmasti ottaa omansa pois. Joka tapauksessa tällainen laina on helppo ottaa suoraan liikkeestä.

Toinen vaihtoehto on hankkia autolaina suoraan omasta pankista. Pankkilaina voi olla monelle lainaajalle varsin hyvä ja edullinen vaihtoehto. Tänä päivänä pankkilainan hakeminen onnistuu helposti nettisivujen kautta ja lainanhakuprosessi on varsin yksinkertainen ja nopea.

Kolmas vaihtoehto on kilpailuttaa mahdollisimman edullinen autolaina. Myös kilpailutus tehdään suoraan internetsivujen kautta. Kilpailutuksen etuna on se, että kuluttajan lainahakemus välitetään jopa useille kymmenille lainaa tarjoaville tahoille. Toisena etuna autoliikkeen tarjoamaan tai pankkilainaan on se, että lainanmyöntäjät kilpailevat asiakkaista. Tämä tarkoittaa loppuviimein sitä, että kuluttaja hyötyy kilpailutuksen tuomasta kilpailusta ja tämä näkyy suoraan lainasta aiheutuvien kustannusten (korko, toimitusmaksu, mahdolliset laskutus- tai lainan ylläpitokulut) määrässä.

Tämän myötä onkin varsin selvää, että edullinen autolaina kannattaa hankkia kilpailutuksen kautta. Lainaxin kautta tämä onnistuu nopeasti ja vaivattomasti tästä.

Kuinka paljon lainaraha maksaa tällä hetkellä

Edullinen autolaina on suhteellinen käsite. On myös eri asia ottaa autolainaa 3000 euroa kuin 50 000 euroa. On täysin selvää, että kulut ovat tällaisessa vertailussa täysin toisistaan poikkeavat. Edullisuus on tietysti lainanottajan itse arvioitavissa. Hyvin useasti lainantarjoajat käyttävät pientä kuukausierää ”houkuttimena”. Kuukausierän pienuus ei sinällään kerro lainan edullisuudesta mitään. Kuukausierän määrä saadan näyttämään edulliselta venyttämällä laina-aikaa pidemmäksi. Pitkä laina-aika saa aikaan illuussion siitä, että laina olisi edullinen. Todellisuudessa pitkä laina-aika kasvattaa kuluja. Tämäkin on kuitenkin aivan hyvä vaihtoehto silloin, kun kuukaisierän määrä halutaan pitää pienenä välittämättä lainarahasta maksettavasta todellisesta korkomäärästä.

Suurissa autolainoissa lainaraha tulee tietysti maksamaan enemmän, vaikka lainan saisikin edullisemmalla korolla kuin pienissä lainoissa. Suurissa autolainoissa jo pienet erot lainan kulurakenteessa tekevät pitkällä laina-ajalla suhteellisen suuren summan.

Tällä hetkellä pankkilainoja auton ostoa varten tarjotaan noin 3 – 9 prosentin korolla, riippuen hieman pankista. Pieniin korkoihin vaaditaan pankkilainoissa vakuus, joka voi esimerkiksi olla oma asunto tai henkilötakaus. Suuremmilla koroilla oleviin pankkilainoihin ei tarvita vakuuksia, mutta lainoissa voi olla maksimimäärä määriteltynä.

Kilpailuttamalla autolainan korko määritellään aina hakijan oman taloudellisen tilanteen mukaan. Näin ollen lainan lopulliseen kulurakenteeseen ja lainamäärään vaikuttaa esimerkiksi hakijan tulot, mahdolliset muut velat ja varallisuus, tarvittava lainan määrä ja niin edelleen. Suoraa vastausta kilpailutuksen tuloksena saaduista kuluista ei voi näin ollen antaa. Parhaimmillaan korko on todella alhainen.

Ainoa tapa selvittää oma henkilökohtainen lainatarjous on tehdä lainahakemus. Lainahakemuksen täyttö on maksutonta, eikä pelkkä hakemuksen täyttäminen vielä muodosta luottosuhdetta mihinkään lainantarjoajaan. Hakemuksen tekemällä saat selvitettyä millaista lainaa ja millä kulurakenteella on mahdollista saada. Parhaimmillaan hakemuksen tuloksena saadaan useita erilaisia lainatarjouksia, joista voi valita itselle sopivimman käyttöön.

Luotto myönnetään käyttöön vasta siinä vaiheessa, kun luottosopimus allekirjoitetaan. Samalla syntyy tietysti luottosopimus luotonmyöntäjän kanssa ja lainan velvollisuudetkin astuvat voimaan.

Edullinen laina heti käyttöön

Hyvin usein autokaupoilla lainan tarve on välitön ja rahaa olisi saatava käyttöön todella nopeasti. Vaikka autojen myyntiaika onkin suhteellisen pitkä, on nopeus kuitenkin monesti valttia. Joskus tietyt automallit vaihtavat omistajaa nopeastikin ja rahaa on saatava käytännössä heti käyttöön. Tällöin on hyvä olla nopa rahoituksen hankinnassa.

Nopeimmillaan raha on käytössä todella nopeasti, mikäli lainan kilpailuttaa. Parhaimmillaan rahat on käytettävissä viimeistään saman päivän aikana, mutta hyvin useasti huomattavasti nopeamminkin – jopa tunnissa. Lainaxin kautta lainat kilpailuttamalla ei tarvitse vakuuksia tai takaaija, joten tämäkin nopeuttaa rahan saantia huomattavasti, kun ei tarvitse kysellä ja hankkia vakuuksia nopeaan rahan tarpeeseen.

Jos unelmiesi auto tulee myyntiin ja pääset kaupoille, on enää rahoitus vain hoidettavana. Nopeiten se hoituu jättämällä lainahakemus alta ja saatkin piakkoin hyviä lainatarjouksia. Jätä siis hakemus heti ja pian jo olet uuden auton ratissa! Edullisimman lainan auton hankintaa varten löydät helpoiten Lainaxin kautta.

Hae rahoituspäätös

Nopea laina kaikkiin ajoneuvoihin
  • Please enter a number from 1000 to 60000.
    Anna rahoituksen summa jota haet
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *