Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Autolaina netistä – näin saat parhaan tarjouksen

Autolainan hakeminen netistä on nykyään entistä helpompaa ja nopeampaa. Tämä on mahdollistanut sen, että ihmiset voivat hakea autolainaa missä ja milloin tahansa, jopa kotona sohvalla istuen. Autolainan hakeminen netistä on myös usein edullisempaa kuin perinteisesti pankista hakeminen, koska verkossa toimivat rahoitusyhtiöt kilpailevat aktiivisesti asiakkaistaan ja tarjoavat usein parempia ehtoja.

Ennen autolainan hakemista on tärkeää tutkia eri rahoitusyhtiöiden tarjouksia ja vertailla niiden ehtoja. Tämä auttaa löytämään sinulle sopivan ja edullisen autolainan. On myös hyvä selvittää, mikä on lainan todellinen vuosikorko ja mitä muita lainaan liittyviä kuluja mahdollisesti on. Tämä auttaa sinua ymmärtämään, kuinka paljon lainasta joutuu todellisuudessa maksamaan ja onko se sinulle sopiva vaihtoehto.

Autolainan hakeminen vaatii usein lainanhakijalta tiettyjä dokumentteja, kuten palkkakuitin tai verotuspäätöksen. Nämä dokumentit toimivat lainanmyöntäjän kannalta luottotietojen tarkistamiseen ja lainan määrän selvittämiseen. On tärkeää huomioida, että lainan hakeminen netistä ei välttämättä tarkoita sitä, että laina myös myönnetään automaattisesti. Lainanmyöntäjällä on oikeus hylätä lainahakemus, jos lainanhakija ei täytä lainanmyöntäjän asettamia ehtoja tai jos lainanhakijalla on ongelmia luottotiedoissa. Lainaehdot voivat vaihdella eri lainanmyöntäjien kesken. Jos olet selvittänyt ehdot jonkin lainanmyöntäjän kanssa, se ei tarkoita sitä, että samat ehdot pätevät muiden toimijoiden kanssa. Lainaehdot on aina selvitettävä jokaiselta toimijalta erikseen, keneltä lainapäätöksen haluaa hakea.

Lainan hakeminen

Lainan hakeminen netistä on yleensä suhteellisen yksinkertaista ja nopeaa. Tämä voi tapahtua esimerkiksi suoraan verkossa Lainaxin avulla, joissa voit syöttää lainahakemuksen yhteisiin hakukoneisiin ja vertailla eri lainatarjouksia helposti.

Anna lainaksi tarvitsemasi summa ja haluamasi maksuaikataulu, saat vastauksena arvion siitä, kuinka paljon kuukausittain lainaa on maksettava takaisin. Lainahakemuksen täyttäminen vaatii usein tiettyjä henkilö- ja taloustietoja, kuten nimesi, osoitteesi, palkkatiedot, tulot ja muut voimassa olevat luotot. Nämä tiedot auttavat lainanmyöntäjää selvittämään, mikä on sinulle sopiva lainamäärä ja millaiset lainaehdot voivat olla sinulle edulliset.

Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen saat tarjoukset lainasta. Tämän jälkeen on vielä tarkistettava lainaehdot huolellisesti ennen lainan hyväksymistä. Tämä auttaa sinua ymmärtämään, mikä on lainan todellinen vuosikorko ja mitä muuta lainaan liittyviä kuluja on. Tämän jälkeen voit hyväksyä lainaehdot ja lähettää lopullisen lainahakemuksen lainanmyöntäjälle. Muista lukea lainaehdot huolellisesti!

Kun laina myönnetään, rahat siirtyvät usein lainanhakijan tilille muutamassa tunnissa tai vähintään muutamassa päivässä. Tämän jälkeen voit alkaa maksamaan lainasta sovitun mukaisesti takaisin luottoyhtiölle.

Kuka voi saada autolainan

Autolainan saamiseen liittyy useita eri tekijöitä, joita pankit ja rahoitusyhtiöt huomioivat lainapäätöksen teossa. Tärkeimpiä näistä tekijöistä ovat seuraavat:

 1. Ikä: Autolainan saamisen ikäraja vaihtelee pankkien ja rahoitusyhtiöiden välillä, mutta yleensä ottaen autolainaa voi hakea 18-vuotiaasta lähtien. Joissakin tapauksissa ikäraja voi olla hieman korkeampi tai matalampi.
 2. Tulot: Autolainan saamiseen vaaditaan usein tiettyä minimitulorajaa, jotta lainanhoitokyky voidaan varmistaa. Pankit ja rahoitusyhtiöt tarkastavat hakijan tulot ja muut menot huolellisesti ennen lainapäätöksen tekemistä.
 3. Luottotiedot: Autolainan saamiseen vaikuttavat myös hakijan luottotiedot. Pankit ja rahoitusyhtiöt tarkistavat hakijan luottohistorian ja mahdolliset maksuhäiriömerkinnät ennen lainapäätöksen tekemistä.
 4. Auton arvo: Autolainan suuruus voi vaihdella auton arvon mukaan. Esimerkiksi uudemman auton hankkimiseen tarvittava laina voi olla suurempi kuin vanhemman auton hankkimiseen tarvittava laina.
 5. Lainaehdot: Autolainan saamiseen liittyvät myös erilaiset lainaehdot, kuten lainan korko, lainan takaisinmaksuaika ja lainan kuukausierä. Nämä tekijät vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin ja lainanhoitokykyyn.

Yleisesti ottaen autolainan saaminen edellyttää hakijalta tiettyä minimitulorajaa, hyviä luottotietoja ja luottohistoriaa sekä lainan määrän huomioon ottaen sopivia lainaehtoja. Paras tapa selvittää mistä rahoitusyhtiöstä voi saada lainaa on kilpailutus. Kilpailutuksen etuna on myös se, että parhaimmassa tapauksessa lainatarjouksia tulee useita. Saaduista tarjouksista voit valita sopivimman käyttöösi. Helpoiten se onnistuu alta.

Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Muistathan, että autolainan hakeminen ei ole vielä sitovaa. Sen sijaan jos päätät hyväksyä jonkin saamasi lainatarjouksen, on se sitova päätös ja sitouttaa sinut maksamaan lainan takaisin tiettynä aikana. Huolehdi, että olet tarkastanut lainan ehdot huolellisesti ja että olet varma, että pystyt hoitamaan lainan velvoitteet – koko sovitun maksuajan. Mikäli lainan määrä tuntuu jo hakiessa liian suurelle, on syytä pohtia onko juuri tällaisen lainan hankkiminen järkevää.

Vaihtoehtona on sopia pitemmästä maksuaikataulusta ja varmistaa, että lainan ehdot mahdollistavat lyhennysvapaat kuukaudet tai lainan takaisinmaksuerien uudelleensopimisen. Päätä itse, mitkä tekijät lainassa ovat tärkeimmät ja valitse lainan tarjoaja sen mukaan.

Mitä vaaroja autolainan hankkimisessa voi olla

Autolainan hankkimisessa on useita vaaroja, jotka on hyvä ottaa huomioon ennen lainapäätöksen tekemistä. Voit harkita seuraavia asioita autolainaa hankkiessasi:

 1. Ylisuuri laina: Autolainan suuruus on suhteessa auton arvoon. Huolehdi, että lainan määrä vastaa auton arvoa, jotta vältät ylisuuren lainan ottamisen. Ylisuuri laina voi johtaa siihen, että lainanhoitokyky on heikko ja lainan maksuvaikeudet ovat todennäköisiä. Harkitse millaisen ja minkähintiasen auton voit ostaa.
 2. Korkea korko: Autolainan korko määrittää lainan kuukausierän suuruuden ja lainan kokonaiskustannukset. Korkea korko voi johtaa siihen, että lainan kuukausierä on suuri ja lainan kokonaiskustannukset ovat korkeat. Laina-aikaa pidentämällä kuukausierää voi pienentää.
 3. Pitkä takaisinmaksuaika: Lainan takaisinmaksuajan valinta vaikuttaa lainan kuukausierän suuruuteen. Pitkä takaisinmaksuaika tarkoittaa pienempiä kuukausieriä, mutta myös pidempää lainan maksuaikaa ja siten suurempia kokonaiskustannuksia. Huolehdi, että valitset lainalle sopivan takaisinmaksuajan.
 4. Luottohäiriömerkintä: Luottohäiriömerkintä tarkoittaa sitä, että sinulla on maksuvaikeuksia ja olet jättänyt maksamatta jotain velkaa. Luottohäiriömerkinnän saaminen voi vaikeuttaa autolainan saamista ja lainan saamisen edellytykset voivat olla huonommat. Merkintä voi vaikuttaa lainasummaan joka voidaan myöntää.
 5. Muut velat: Huolehdi, että olet huomioinut autolainan lisäksi myös muut velat ja että pystyt hoitamaan ne. Jos sinulla on paljon velkaa tai jos veloista jää vähän jäljelle kuukausittaisista tuloistasi, voi olla vaikea saada autolainaa. Suuret lainanhoitomenot on pois muusta kulutuksesta.
 6. Ota huomioon, että autosta on muitakin kuluja kuin lainan lyhennykset.

Näillä vinkeillä saat varmasti parhaan mahdollisen lainatarjouksen, jolla rahoitat auton oston.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *