Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Autorahoitus pankista vai autoliikkeestä

Autolainan voi hankkia todella monesta paikasta. Yleisimmin katseet suunnataan omaan pankkiin tai liikkeestä ostettaessa päädytään autoliikkeen tarjoamaan autolainaan. Onko sillä sitten eroa, kummasta paikasta lainan hankkii? Käytännössä ei ole, sillä autojen rahoitukset noudattavat samoja pelisääntöjä, ottipa lainan mistä tahansa.

Mikä ero on pankkilainalla tai liikkeen tarjoamalla rahoituksella? Ensimmäisenä mieleen tulee tietysti kuinka paljon lainaraha maksaa. Autoliikkeet tarjoavat useasti erilaisia korkokampanjoita, jolloin autolainan voi saada autoliikkkeen kautta todella edullisesti. Onpa joskus nähty kampanjatarjouksena jopa 0,49 %:n korolla olevia autorahoituksia.

Pankkilainaa voi puoltaa oma asiakkuus pankissa. Autolaina voi kartuttaa esimerkiksi pankista saatavia bonuksia. Bonukset kannattaa ottaa huomioon siinä vaiheessa, kun lainoissa vertaillaan korkoja ja kuluja. Saadut bonukset voivat laskennallisesti pienentää lainasta maksettavaa korkoa huomattavasti. Tämä tietysti on aina tilannekohtaista ja saatuun bonukseen vaikuttaa muun muassa muut lainat ja talletukset kyseisessä pankissa.

Jos autoon tarvitaan vakuuksia, voi käytännön asioiden hoitaminen sujua omassa pankissa helpommin esimerkiksi silloin, jos lainaan tarvitaan lisävakuuksia. Lisävakuuksia voi olla käyttämättä vaikkapa omasta asunnosta.

Autoliikkeen tarjoamat autorahoitukset

Autoliikkeet tarjoavat erilaisia lisäpalveluja autokaupan yhteydessä. Autorahoitus on yksi lisäpalvelu. Sen lisäksi että autokauppias saa rahallista hyötyä myytyään autorahoituksen asiakkaalle, on se myös erittäin hyvä keino myyjälle lyödä kaupat lukkoon.

En nyt lähde tässä artikkelissa perehtymään sen enempää myyjien taktiikoihin, mutta jos asiakas on hereillä, hän kyllä huomaa millaisia taktiikoita myyjät käyttävät. Autolainan ”edullinen tarjous” on yksi keino klousata kaupat. Näennäisesti kuukausierä voidaan saada näyttämään pienelle käsirahan tai viimeisen suuremman maksuerän ansiosta. Kannattaa olla tarkkana ja miettiä mikä on omalla kohdalla järkevää ja tärkeää.

On totta, että autokauppiaan tarjoama laina on helppo ja nopea hankkia autokaupan yhteydessä. Välttämättä kauppiaan tarjoama laina ei ole paras tai edullisin vaihtoehto. Vaikka kauppias lainaa tarjoaa oikein mielellään, kannattaa joka tapauksessa kysyä tarjous myös omasta pankista.

Pankkien tarjoamat autolainat

Autolainaa saa tietysti myös aivan tavallisesta pankista. Luonnollinen tapa on kysyä rahoitustarjous omasta pankista. Käsittelimme pankkien tarjoamia lainoja suuressa autolainavertailussa, josta saat hieman käsitystä millaisilla koroilla pankit tarjoavat lainoja.

Ota huomioon, että vertailu on tehty suoraan pankkien internetsivuilta saaduilla tiedoilla. On mahdollista, että saat pankistasi myös paremman tarjouksen kuin vertailumme antaa ymmärtää. Ja vielä jos pankkisi tarjoaa erilaisia etuja tai bonuksia, laskelmat muuttuvat edelleen huokeammaksi.

Pankkilainaa voi hakea nykyään helposti suoraan internetin kautta. Jos pankkiin on hyvät suhteet, kannattaa varata aika ja käydä paikanpäällä neuvottelemassa. Hieman ehkä työläämpää, mutta se voi säästää pitkän pennin, etenkin jos kyseessä on hieman suurempi autolaina.

Tarjoukset eivät miellytä, mitä muita vaihtoehtoja on olemassa

Tämä artikkeli käsittelee vain autoliikkeestä ostettuja autoja. Luonnollisesti autoliikkeet eivät tarjoa rahoituksia yksityisten välisiin autokauppoihin. Jos olet hankkimassa autoa yksityiseltä myyjältä, lue artikkeli kuinka toimia yksityisten välisessä autokaupassa.

Sama pätee tietysti myös autoliikkeestä ostettaviin autoihin. Aina lainatarjoukset ja asiakkaan odotukset eivät kohtaa esimerkiksi koron tai lainan muiden ehtojen osalta. Ja vaikka tarjoukset olisivatkin suhteellisen hyviä, kannattaa mahdollisuus rahoitukseen kysyä myös muualta.

Mahdollisia muita vaihtoehtoja ovat tietysti muut kuin omat pankit (tarjouksen kysyminen suht näpäkkä toimenpide) sekä erilaiset autorahoituksiin erikoistuneet rahoittajat. Esimerkiksi Lainaxin kautta lainahakemus välitetään noin 30:lle autoja rahoittavalle taholle.

Onkin suuri mahdollisuus, että tuosta joukosta löytyy joku rahoittaja joka voi tarjota autolainaa todella edullisesti. Kysyminen ei maksa mitään muuta kuin hieman vaivaa, mutta se vaiva voi tarjota todella suuren säästön edullisemman lainan muodossa.

Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *