Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Mikä laina auton ostoon?

Mikä laina kannattaa hankkia auton ostoon ja mistä se kannattaa hankkia? Lainan hankinta on auton ostossa yksi merkittävimmistä asioista ja siihen kannattaa hetki perehtyä. Markkinoilla on saatavana tänä päivänä vaikka minkälaisia lainoja, luottoja ja leasingsopimuksia sekä näiden yhdistelmiä. Millainen luotto ja sopimus kenellekin sopii riippuu useista seikoista, kuten auton myyntihinnasta, käytettävissä olevasta budjetista, auton käyttötarkoituksesta, vuosittaisesta ajomäärästä ja niin edelleen.

Mistä sitten tietää, millainen laina on järkevinta hankkia? Jos ostettava auto myynnissä autoliikkeen valiokoimassa, autoliikkeet tarjoavat kovin mielellään omien yhteistyökumppaneiden lainapalveluja. Usein nämä autolainat on varsin järkeviä ja nopeita ottaa suoraan auton oston tai vaihdon yhteydessä. Tarjolla voi olla todella hyviä kampanjatarjouksia tai myyjä voi käyttää kaupan klousauksen keinona tarjota juuri tähän ajoneuvoon nyt ”huippuedullista luottoa” joka on voimassa vain tänään.

Setelit pöydällä
Autolainan valintaan kannattaa käyttää hetki aikaa.

Vaikka myyjän kertoman mukaan laina on hyvä ja edullinen, viisas autoilija kuitenkin siitä huoliomatta vertailee lainat. Autokauppaa tehdään tunteella ja myyjän toimet pyrkivät nimenomaan siihen, että ostaja saadaan tekemään nopea päätös, esimerkiksi juuri edelle mainitulla vain hetken voimassa olevalla tarjouksella. Tällaisiin koukkuihin ei kuitenkaan kannata tarttua, vaan kertoa että harkitsen asiaa ja jos tulen huomenna uudestaan voidaan kaupat tehdä samoilla ehdoilla kuin mitä juuri tarjositte. Ellei tämä käy, löytyy markkinoilta vastaavia autoja aivan varasti, jos ei heti niin jossakin vaiheessa.

Kulutusluotto, pankkilaina, rahoituslaitos… että mitä?

Lainojen monimuotoisuus voi yllättää autoilijan siinä vaiheessa, kun rahoituksen hakeminen tulee ajankohtaiseksi. Valitettavan moni päätyy helppoon ratkaisuun ja valitsee autoliikkeen tarjoaman vaihtoehdon. Yksityiseltä myyjältä ostettaessa tämä vaihtoehto jää pakostakin toteutumatta ja ostajan on käytännössä pakko etsiä muita vaihtoehtoja. Yksityiseltä ostettaessa lainanhakija löytääkin erittäin todennäköisesti edullisemman lainavaihtoehdon. Lainojen kilpailutus onkin suositeltavaa myös autoliikkeestä autoa ostaessa, vaikka myyjä yrittäkin vakuutella juuri heidän tarjoamansa lainan erinomaisuutta.

Perinteinen tapa hankkia rahoitus on kääntyä oman pankin puoleen. Tämä on ollut käytäntönä lähes aina, mutta nykyajan maailma on nioiltä osin muuttunut. Markkinat ovat täynnä mitä erilaisempia lainan tarjoajia auton oston rahoittamiseksi. Esimerkiksi Santander autorahoitus oli vielä jokin aikaa sitten erittäin monen auton rahoituksen takana. Ajat ovat näistäkin muuttuneet ja tarjolla on huomattavasti laajempi kirjo erilaisia rahoittajia.

Tavallisessa pankkilainassa ei sinällään ole mitään vikaa. Edelleen varsin toimiva ratkaisu. Tosin, tavallinen pankkilaina ei välttämättä ole halvin, eikä missään nimessä edullisin vaihtoehto. Vertailtaessa eri pankkeja löytyi niiden valikoimasta useita erilaisia vaihtoehtoja. Pääsääntöisesti valittavat vaihtoehdot ovat vakuudellinen ja vakuudeton autolaina. Näiden eroina on koron ja myönnettävän luoton määrä. Vakuudeton laina on luonnollisesti hinnaltaan korkeampi ja joissain tapauksissa lainan määrää on rajoitettu alhaisemmaksi kuin vakuudellisessa pankkilainassa.

Pankkilainan hakeminen voi osoittautua myös huomattavasti työläämmäksi ja hitaamammaksi vaihtoehdoksi, kuin suoraan netistä haettavat lainat. Pankkilaina soveltuukin mahdollisesti paremmin ns. perinteistä tapaa ja siihen tottuneita lainanottajia palvelemaan. Nykyajan nettinatiivit eivät tähän välttämättä lähde, vaan etsivät lainan helpoimman kautta.

Lainax tarjoaa esimerkiksi todella helpon tavan etsiä paras vaihtoehto todella nopeasti. Etsimme parhaan vaihtoehdon yli 30 rahoittajan tarjonnasta. Helpoiten se onnistuu jättämällä sähköpostiosoite alle, saat vastauksena tämän päivän parhaan rahoittajan. Luonnollisesti tämä ei sitouta sinua yhtään mihinkään, kerromme vain mikä rahoittaja tarjoaa parhaan vaihtoehdon juuri nyt.

Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Mikäli tarjoamamme ratkaisu ei jostakin syystä sovellu juuri sinun käyttötarkoitukseen, on vaihtoehtoa löydettävissä myös omin keinoin useita erilaisia. Työn helpottamiseksi, listaamme alle suosituimpia vaihtoehtoja mistä autolainaa kannattaa lähteä kysymään.

Lendo
Omalaina
Sortter

Kaikki yllä mainitut tahot tarjoavat lainaa maksimissaan 60 000 euroa. Lainahakemuksen voi tehdä jokaiselle rahoittajalle ja katsoa kuka tarjoaa parhaan vaihtoehdon. Yhteistä näissä palveluissa on maksimi lainamäärän lisäksi se, että lainahakemuksen tekeminen ei velvoita mihinkään. Tarjouksen saatuasi sen voi hylätä tai hyväksi ilman minkäänlaisia kuluja tai muita ehtoja.

Mikä laina kannattaa valita?

Niin, tähän ei liene olemassa oikeaa vastausta. Asia riippuu täysin siitä keneltä sitä kysyy. Kerromme alla mitä asioita kannattaa ottaa huomioon valitessa sopivaa rahoittajaa.

Ensimmäiseksi kannattaa tietysti ottaa huomioon oma käytettävissä oleva budjetti. Lainarahasta tulee aina kustannuksia joka voi vaikuttaa normaaliin elämiseen. Jos hankittava auto on kallis ja sitä myöden myös laina on suuri, voi kuukausimaksu nousta yllättävän korkeaksi useiden vuosien ajaksi. Kokonaisbudjetti pitää pilkkoa osiin ja laske millaisia kustannuksia se tulee aiheuttamaan kuukausitasolla.

Pelkkää hakintahintaa ei kuitenkaan kannata tuijottaa. Uusi tai uudehko auto voi vaatia esimerkiksi merkkiliikkeen säännöllistä huoltoa jos haluaa takuun säilyvän. Vakuutusmaksut voivat olla kallimmat kuin vanhassa autossa.

Joillekin lainan saamisen helppous voi olla erityisen tärkeää. Tällöin tulee tietysti mieleen suoraan autoliikeestä saatavat lainat tai kätevästi netistä haetut tarjoukset. Lyhennysvapaan tarve, neuvoteltavissa olevat kuukausierät luoton aikana, ylimääräiset lyhennykset, kiinteä korko koko luoton ajan, pitkä maksuaika tai mahdollismman edullinen korko on kysymyksiä, jotka lainaajan tulee itse päättää mitä eniten arvostaa.

Koska tarjontaa on paljon, on luoton valinnan kanssa oltava tarkkana, etenkin jos oma talouden hoitaminen kiinnostaa vähääkään. Toisaalta jos asialla ei ole suurta merkitystä, niin siiänä tapauksessa lainan etsimiseen ei kannata käyttää sen enempää aikaa. Viisas katsoo kuitenkin asiaa pidemmälle ja säästää laina-ajan kuluessa suuren määrän rahaa.

Olipa kiriteerisi sitten mitkä tahansa, me etsimme sinulle parhaan vaihtoehdon. Luottomme ovat vakuudettomia, eikä niihin ole tarvetta hankkia esimerkiksi henkilötakausta tai antaa ostettavaa autoa lainan vakuudeksi. Tämän lisäksi, saat vastauksena useamman tarjouksen eri rahoittajilta, joista valitset (tai jätät valitsematta) juuri sinun kriteereihisi sopivimman ratkaisun.

Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Vaikka rahoitus on yksi suurimpia osatekijöitä autokaupassa, tutustu myös siihen mitä asioita käytetystä autosta on hyvä ottaa huomioon ennen kauppakirjan allekirjoittamista. Huolellinen auton tarkistus ja hyvä valinta rahoittajaksi säästää monelta murheelta vuosiksi teenpäin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *