Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Moottorikelkka käteisellä vai osamaksulla

Siinäpä kysymys joka varmasti askarruttaaa monia moottorikelkkailijoita. Hyvä ja laadukas moottorikelkka maksaa useita tuhansia euroja ja aivan uudet moottorikelkat maksavatkin sitten jo 15 000 euron molemmin puolin.

On siis täysin selvää, että etenkin uusia kelkkoja etsivät joutuvat lähes poikkeuksetta etsimään lainarahaa moottorikelkalle. Käytetyn kelkan voi saada muutamalla tuhanella eurolla ja sellainen rahasumma ei välttämättä tarvitse lainarahaa.

Vaikka hankintalistalla olisikin hyvä käytetty kelkka yksityiseltä myyjältä, on sen ostaminen joka tapauksessa järkevintä tehdä rahoituksella.

Moottorikelkka ja nainen
Käytetyn moottorikelkan voi hankkia jopa käteisellä

Älä sido käteistä rahaa moottorikelkkaan

Moottorikelkka on kuitenkin vain suurelle osalle sellaisen omistavista vain harrastusväline. Pohjois-Suomessa moottorikelkka on monessa taloudessa talvella kuitenkin jopa pääkulkuneuvo pitkän aikaa vuodesta.

Käteisen rahan sitominen suhteellisen lyhyen vuotuisen ajoajan mahdollistavaan laitteeseen ei välttämättä ole kovinkaan mielekestä tai järkevää. Tämän vuoksi myös edullisempi käytetty moottorikelkka kannattaa hankkia rahoituksella ja pilkkoa suuri investointi pitemmälle aikavälille.

Suuri käteinen raha kiinni harrastusvälineessä ei ole taloudellisessa mielessä järkevää. Tällä hetkellä korko ja muut kulut ovat niin matalalla tasolla, että ei ole mitään syytä käyttää edullisen rahan mahdollisuutta hyväkseen.

Toisaalta, edullinen lainaraha voi mahdollistaa jopa hieman uudemman tai laadukkaamman moottorikelkan hankkimisen kuin alunperin oli tarkoitus. Lainaraha mahdollistaa, mutta toisaalta on pidettävä mielessä että lainaraha myös velvoittaa.

Kuinka paljon rahoitus maksaa

On täysin selvää, että lainaraha maksaa aina jonkin verran rahaa. Kuinka paljon lanattu raha maksaa, riippuu hyvin monesta tekijästä. Suoraa vastausta siihen, kuinka paljon esimerkiksi 10 000 euron moottorikelkkalaina viiden vuoden maksuajalla ei pysty täysin antamaan.

Avaan tähän esimerkillä, millaisella lähtötiedoilla olisi mahdollista lainarahaa saada.

Esimerkin lainanhakija

 • Mies 35 vuotta
 • Asuntolainaa 120 000 euroa
 • Vakituinen työ, bruttopalkka 2950€ / kk
 • Naimisissa, vaimo töissä
 • 2 kouluikäistä lasta
 • 2 autoa, joista lainaa 8 000 euroa
 • Luottotiedot kunnossa

Yllä oleva moottorikelkan ostaja on lähtötietojen perusteella tavallinen keskiluokkainen työläinen. Asunnon arvo on 195 000€, joten asunto käy itsessään jo loppuvelkaan vakuutena. Lisäksi asunnosta jää käyttämättä vakuutta, joka käy autolainojen loppuvelan vakuudeksi.

Käytännössä lainanhakija on ns. puhtaalla pöydällä hakemassa omasta pankistaan luottoa moottorikelkan ostamiseen. Pankki tarjoaakin lainaan kahta eri vaihtoehtoa.

Toinen laina on vakuudellinen ja toinen vakuudeton. Vakuudellisen lainan korko ja kulut ovat huomattavasti edullisemmat kuin vakuudettoman kulutusluoton. Todennäköisesti tässä vaiheessa valitaan vakuudellinen ja lainan vakuudeksi tarjotaan mahdollisesti asuntolainan vakuutta sekä moottorikelkkaa (jos kelpaavat pankille).

Koska pankkien korko ja marginaalit vaihtelevat käytännössä asiakkaan naaman mukaan, on suoraa vastausta siihen millaisella kuukausierällä omasta pankistasi lainaa on mahdollista saada. Tämä selviää käytännössä vierailemalla oman pankin konttorissa tai verkkopankissa. Pankit mahdollistavat nykyään luottohakemuksia myös omassa verkkopankissa.

Moottorikelkkalaina netistä

Vaihtoehtona oman pankin kanssa toimimiseen on etsiä netistä halvin moottorikelkan lainoja tarjoava rahoittaja. Lainamarkkinat ovat nykyään suhteellisen pirstalaiset eikä oma pankki ole enää välttämättä se edullisin tai helpoin tapa rahoittaa mitä tahansa ajoneuvoa.

Netissä on tietoa runsaasti ja erilaisia palveuja on pilvin pimein. Mistä kuluttaja tietää mihin tiedot kannataa syöttää?

Moottorikelkka hyppää
Lainaraha mahdollistaa uuden tai uudenveroisen moottorikelkan hankkimisen

Lainaxin palvelu on tehty juuri sinua varten joka luet tätä artikkelia. Me etsimme ja vertailemme sinulle moottorikelkkaa varten juuri sellaisen lainan kuin sinä tarvitset! Lainamarkkinoilla on erittäin todennäköisesti tarjolla juuri sinun tarpeitasi vastaavaa lainarahaa.

Lainapäätöksen hakeminen ei ole vielä sitoumus mihinkään rahoittajaan, vaan hakemuksen lähettämällä saat tarjouksia. Näistä tarjouksista voit valita sinulle parhaiten sopivan. Mikäli tarjoukset eivät miellytä, voit jättää tarjoukset täysin huomiotta eikä tästä aiheudu mitään kuluja tai velvoitteita.

Tarjouksista kuitenkin todennäköisesti löytyy hyvä ja edullinen laina moottorikelkkahankintaa varten. Tämä johtuu siitä, että luotonmyöntäjät kilpailevat asiakkaista ja mikäpä olisikaan parempi keino kuin tarjota edullista lainaa.

Hypotettinen esimerkki kuukausierästä moottorikelkkalainaa varten

Esimerkkissä käytämme yllä mainittua 35 vuotiasta miestä. Moottorikelkan hinta on 10 000 euroa ja suunniteltu maksuaika lainalle on 5 vuotta.

 • Lainaa 10 000 €
 • Maksuaika 5 vuotta
 • Korko 1,8%
 • Kuukausierä 181,67€

Laskelma on oletusarvoilla tehty jossa ei ole otettu huomioon mahdollisia toimitus-/avauskulua eikä mahdollista laskutuslisää. Lainatarjous on aina henkilökohtainen ja kulut sekä korot voivat vaihdella tapauskohtaisesti. Lopullinen laskelma annetaan lainahakemuksen jättämisen jälkeen. Lainahakemuksen jättäminen on ilmaista eikä se ole sitova.

Käytetty moottorikelkka yksityiseltä tai liikkeestä

Lainaxin rahoitusvaihtoehdot käyvät käytännössä kaikkiin mahdollisiin moottorikelkkakauppoihin. Jos ostettava kohde on yksityisellä myynnissä, voimme rahoittaa sen. Jos ostettava kelkka on liikkeessä myynnissä, voimme rahoittaa sen.

Kilpailuttamalla luotontarjoajat on mahdollista säästää laina-ajan puitteissa selvää rahaa. Jaksottamalla kalliin investoinnin pitemmälle ajalle lainarahan turvin säästyy oma käteinen raha muuhun käyttöön. Lainaraha on tänä päivänä suhteellisen edullista, joten suositus on käyttää tätä hyväksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *