Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Paras moottoripyörälaina 2021

Moottoripyörä on monen haaveena, mikseipä olisi. Onhan moottoripyöräily Suomen kesäsäässä aivan mahtavaa puuhaa. Moottoripyörät kuitenkin maksavat ja niiden ylläpito sekä vakuutukset ottavat myös sievoisen summan kenen tahansa rahapussista. Onkin selvää, että tämä harrastus maksetaan hyvin useassa tapauksessa lainarahalla.

BMW K1300S
Moottoripyöräily on suhteellisen kallis harrastus

Useimmille moottoripyöräily on pelkkä harrastus. Tämä on täysin ymmärrettävää, sillä kesä on lyhyt eikä moottoripyörästä ole esimerkiksi työmatka-ajoon ympärivuotisesti. Työmatka voi kuitenkin olla taloudellisesti järkevämpää suorittaa mahdollisuuksien mukaan moottoripyörällä kuin autolla, aina kun se vain on mahdollista. Myöskään harrasteisiin kulkeminen ei välttämättä onnistu kovin helposti. Vai mille kuulostaa jääkiekkovarusteiden tai golfbägin kuljetus moottoripyörällä?

Siksipä moottoripyörä onkin vain harrastus- ja huvitteluväline, lähes poikkeuksetta. Kesällä tietysti työmatkat voi taittaa myös moottoripyörällä. Joka tapauksessa, vaikka moottoripyörän omistaakin, on erittäin todennäköisesti käytössä oltava myös auto. Kaikkeen liikkumiseen moottoripörä vain ei sovi.

Lainaraha – hyvä vai paha kaveri

Lähtökohtaisesti lainaa kannattaa ottaa vain tarpeeseen. Esimerkiksi asunnon ostamiseen. Toisille edes tämä ei ole vaihtoehto, vaan halutaan asua vuokralla. Auton hankkiminen lainarahalla on myös perusteltua. Harvalla on laittaa käteistä suoraan auton hinnan verran, etenkin jos kyseessä on hiemankaan hintavampi auto.

Sama pätee tietysti moottoripyörään. Onko lainaa järkevää ottaa sellaista hankintaa varten, mikä ei ole pakollista? Uskoisin, että ilman moottoripyörää tulee varsin hyvin toimeen. Moottoripyörä on vain mieliteko. Ja mikäpä siinä, mukavaa puuhaahan se on.

Toisaalta, elämä on tarkoitettu elämistä varten ja lainaraha mahdollista paljon sellaisia asioita, jotka jäsivät muuten vain haaveeksi. Moottoripyörä voi olla yksi sellainen asia ja haave, joka kannattaa hankkia lainarahalla.

Lainarahalla voi mahdollistaa paljon asioita. Jos kuitenkin kaikki hankinnat perustuvat velkaan, se ei ole loppujen lopuksi kovinkaan hyvä yhtälö. Asunto, auto, remontti, moottoripyörä, vene, asuntovaunu ja niin edelleen.

Jos kaiken hankkii lainarahalla, on erittäin todennäköistä että jossakin vaiheessa ilmenee ongelmia rahan riittävyydessä. Toisekseen, lainaraha maksaa aina rahaa. Vaikka lainojen korot ovat tällä hetkellä suhteellisen alhaalla ja lainaraha on halpaa, voi ongelmia tulla jos lainoja on paljon ja kaikki kulutus ja hankinnat rahoitetaan käytännössä velalla.

Omaa maksukykyä kannattaa siis tarkastella jo ennen kuin lisää lainaa on edes harkitsemassa. Moottoripyörä voi olla yksi tällainen asia, josta kannattaa mahdollisesti karsia. Se ei ole aivan välttämätöntä, vaikka se kuinka mukavaa olisikin.

Halvin moottoripyörälaina

Jos kuitenkin tilanne on sellainen, että moottoripyörä on saatava, kannattaa etsiä halvin mahdollinen laina harrastuksen rahoittamiseksi. Myös moottoripyörän lainoissa on eroja ja vertailemalla on mahdollista säästää paljon rahaa.

Oma pankki tarjoaa varmasti mielellään omasta mielestään edullista lainaa tai kulutusluottoa moottoripyörää varten. Nykyään on kuitenkin tarjolla huomattavan paljon eri vaihtoehtoja moottoripyörän rahoitukseen, aivan kuten autojen rahoittamiseenkin on.

Kuka voi antaa halvimman lainan moottoripyörää varten? Tähän ei ikävä kyllä ole valmista vastausta. Lainan kulut ja korot ovat aina lainanhakijan omasta tilanteesta riipuvaisia ja korko vaihtelee jokaisen hakijan kohdalla. Tähän vaikuttaa mm. taloudellinen tilanne, muut mahdolliset velat, onko tarjolla vakuuksia, lainan summa ja monet muut tekijät.

Oma pankkisi voi vaatia takaajia tai antaa kaksi erilaista lainatarjousta. Toinen voi olla vakuudellinen ja toinen vakuudeton. Näiden kulut tietysti poikkeavat toisistaan.

Lainaxin rahoitukseen ei tarvitse takaajia. Hankittava moottoripyörä ei siis toimi lainan vakuutena, eikä muitakaan vakuuksia vaadita. Onko laina sitten halvin mahdollinen? Todennäköisesti on.

Koska hakulomakkeen tiedot välitetään noin 30 eri rahoittajalle, on lähes 100% varmaa että saat todella kilpailukykyisen lainatarjouksen. Kannattaa ainakin kokeilla, se ei maksa mitään. Eikä se myöskään velvoita mihinkään. Voit rauhassa puntaroida asiaa, kun olet saanut lainatarjoukset. Helppoa.

Vinkit, mitä kannattaa ottaa huomioon

Hanki vain sen kokoinen laina mistä pystyt selviytymään. Älä mitoita lainaa liian suureksi ja osta sellaista moottoripyörää mihin ei ole varaa.

Ota huomioon, että moottoripyöräily on suhteellisen kallis harrastus. Vakuutukset, varaosat, renkaat, ketjut ja muut lisävarusteet maksavat paljon. Varusteisiin yms. muihin hankintahinnan ulkopuolisiin kuluihin on hyvä varautua, tai ainakin tiedostaa, että niihin uppoaa yllättävän paljon rahaa ajokauden aikana.

Jos suunnitelmissa on 5000 euron moottoripyörä, ei 5000 euroa riitä koko harrastuksen kattamiseen. Riippuu täysin ajomääristä kuinka monta rengassarjaa esimerkiksi on hankittava. Pääsääntöisesti ainakin yksi rengassarja menee kesän aikana ja tähän on varattava muutama satanen rahaa.

Toiseksi, ketjut ja rattaa kuluvat ja ne on myös aika ajoin uusittava. Koska 5000 euron moottoripyörä ei ole enää varmasti aivan uudenveroinen, on odotettavissa mahdollisesti muitakin huoltotoimenpiteitä. Iskarit, tulpat, suodattimet, öljynvaihdot ja niin edelleen. Kannattaa varautua mieluummin etukäteen kuin myöhässä.

Rahoitus yksityiseltä ostettaessa

Moottoripyörän voi hankkia joko liikkeestä tai yksityiseltä. Todennäköisesti liikkeestä ostettaessa tarjotaan myös rahoitusta. Kannattaa olla tarkkana, saman rahan voi saada toisaalta edullisemmin.

Yksityiseltä ostettaessa ulkopuolinen rahoitus on käytännössä pakollista hankkia. Ellei sitten tilillä satu olemaan moottoripyörän verran painetta ja rahoitusta ei tarvita.

Jos kuitenkin rahoitusta tarvitaan, se onnistuu helposti. Kun tarvitset halpaa lainaa moottoripyörän hankintaan kesäkaudelle 2021, täytä Lainaxin lainahakemus. Saat takuulla kilpailukykyisen lainatarjouksen!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *