Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Halpa autolaina – ei saatavana nollakorolla

Autolaina maksaa rahaa. Aina. Jos lainaat autoa varten 5000 euroa, takaisinmaksaessa rahaa on löydyttävä enemmän kuin 5000 euroa. Tähän ei ole olemassa poikkeuksia silloin, kun rahaa lainataan pankista tai muusta rahoituslaitoksesta.

Nollakorolla lainaaminen on mahdollista ainoastaan tuttavalta tai sukulaiselta. Jos siis sellainen tuttu tai sukulainen löytyy, joka voi autolainaa antaa ilman korkoa. Harvassa taitaa tällaiset tapaukset olla.

Halpa autolaina
Nollakorkoista lainaa ei ole olemassa

Rahan lainaaminen nollakorolla ei siis käytännössä ole mahdollista suurimmalle osalle autolainan tarvitsijoista. Pieni korko ja mahdolliset muut kulut menevät aina.

Koska ilmaista lainarahaa ei ole olemassa, on viisasta etsiä toiseksi paras vaihtoehto. Toiseksi paras vaihtoehto on tietysti halpa autolaina, edullinen autolaina tai millä nimellä ikinä haluaakin sitä kutsua.

Halvin laina ei ole aina paras

Koska autoilun kulut ovat muutenkin todella kovat (verot, polttoaineet, vakuutukset, huollot) on täysin luonnollista, että autoilijat yrittävät säästää mahdollisuuksien mukaan sieltä mistä säästöjä on vain saatavana.

Auton ostaminen on kallista lystiä. Auton ostamiseen tarvitaan lainaa. Lainaa on saatavana lukuisista eri paikoista ja kulut sekä korot vaihtelevat runsaasti. Jos kuluissa haluaa säästää, kannattaa hieman perehtyä siihen, mistä lainan hankkii.

Halpa korko houkuttelee ja lainanmyöntäjät markkinoivatkin lainojaan usein ns. alkaen korkokuluilla. Alkaen korko asetetaan vielä sellaiselle tasolle, että se varmasti huokuttelee klikkaamaan. Totuus on kuitenkin se, että hyvin harvassa tapauksessa lainan korko on sitä, mitä esimerkiksi mainoksessa luvataan. Kulut ja korot riippuvat useista eri tekijöistä. Näitä tekijöitä tutkimme aikaisemmin, lue artikkelistamme onko autolainan korkokulut kaikille samat lisää.

Halpa korko ei ole aina tae siitä, että se loppupeleissä olisi paras tai edes halvin vaihtoehto. Kokonaiskorko ratkaisee. Luvatun korkokulun päälle voi tulla erillisiä avausmaksuja, tilinhoitomaksuja, laskutuslisiä tai muita piilokuluja. Nämä kulut nostavat todellisen vuosikoron hyvin useasti huomattavasti luvatusta korkeammaksi.

Myös muut lainan ehdot voivat nostaa loppulaskua. Jos esimerkiksi jossakin vaiheessa tulee tarve lyhennysvapaaseen kuukauteen, voi tämä joissakin tapauksissa olla mahdotonta tai lyhennysvapaan ottaminen maksaa rahaa. Tämä nostaa lainan kokonaiskuluja.

Autolainaa etsiessä kannattaakin vertailla kaikki mahdolliset eri kulut ja skenaariot, mitä laina-ajan kuluessa voi tulla eteen. Voi olla viisasta maksaa hieman omasta mielenrauhasta, jos tietää että mahdollisten ongelmien kohdatessa asiat järjestyvät takuuvarmasti. Tämä kannattaa ottaa myös heidän huomioon, jotka etsivät autolainaa nollakorolla. Ilmaista rahaa ei ole tarjolla.

Paras ratkaisu löytyy sieltä, mikä itselle tuntuu sopivimmalta. Jos halpa korko on paras vaihtoehto, mikäpä siinä. Jos koron lisäksi arvostaa esimerkiksi joustoa maksuajoissa, kannattaa ehkä valita jokin toinen vaihtoehto rahoittamaan hankittava auto. Tai sitten näiden kompromissi. Joka tapauksessa, Lainaxin kautta saat aina valmiiksi vertaillut lainatarjoukset. Tehtäväsi on valita niistä itsellesi sopivin. Helppoa.

Se mikä kuulostaa liian hyvälle, harvoin on totta

Rahoituslaitosten tehtävänä on myydä ihmisille rahaa. Keinot ovat moninaiset ja mainonnalla herätetään lainan tarvitsijan huomio. Sentään en ole vielä huomannut, että lainoja kaupattaisiin aivan nollakorolla, mutta onpa eteen tullut mainoksia jossa lainaa luvataan 0,39%:n tai 0,49%:n korolla.

Jokainen varmasti ymmärtää, että tällainen liiketoiminta ei voi toimia. Luottotappioriskit ovat alalla valtavat ja hyvin alhainen korko ei riitä kattamaan kuluja mitenkään. Jokainen voi ottaa laskukoneen käteen ja tutkia asiaa.

Onkin siis mahdollista, että kyseessä on rahoittajan mainos, joka ei lopulta aivan pidä paikkaansa. Korko voi olla jopa hyvin lähellä nollaa, mutta lainan muut kulut ovatkin sitten yllättäen todella kovat. Tämä on jopa erittäin todennäköistä. Se mikä kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, ei todennäköisesti ole totta.

Jotkut rahoittajat lupaavat alkuun myös esimerkiksi 3 kuukautta korotonta ja kulutonta maksuaikaa. Tämäkin on lopulta vain myyntikikka. Vaikka alussa saat 3 kuukautta ”maksutonta” laina-aikaa, on laina joka tapauksessa maksettava kokonaan pois – korkoineen.

Koroton ja kuluton maksuaika lainan alussa ei tarkoita sitä, että laina olisi yhtään sen halvempi. Päinvastoin, se voi olla lopulta kalliimpi. Ilmaisten lounaiden sijaan kannattaa tutkia lainatarjousta. Todellinen vuosikorko ja lopullinen maksettava kokonaissumma ratkaisevat. Vain lainatarjous antaa täysin realistisen kuvan siitä, kuinka paljon laina lopulta tulee maksamaan. Kaikki muu luoton ympärillä oleva on korupuheita ja mainoslauseita. Kumpaa uskot ennemmin, Facebookissa näkyvää mainosta vai lainatarjousta jonka olet saanut?

Miten saan lähimpänä nollakorkoa olevan autolainan

Jos mahdollisimman alhainen korko on tavoitteena (eikä muilla tekijöillä ole merkitystä) kannattaa lainaa kysyä monesta eri pankista ja rahoittajalta. Todennäköisesti lainojen kulut vaihtelevat huomattavasti eri luotonmyöntäjien välillä. Samoin lainojen muut ehdot voivat olla varsin kirjavia ja poiketa toisistaan.

Ja HUOM! Kun vertailet korkoa, suuntaa katseesi todelliseen vuosikorkoon, älä siihen mitä koron luvataan olevan. Näillä on vissi ero joka kannattaa huomata. Luoton hinnoittelusta voit lukea lisää Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivuilta.

Paras tapa saada lähimpänä nollakorkoa oleva laina on tietysti etsiä sellainen. Lainaa kannattaa kysyä pankeista ja erityisesti autorahoitukseen erikoistuneista yrityksistä. Tämä voi osoittautua työlääksi, mutta lopputulos varmasti palkitsee. Etenkin, jos hankintalistalla on suhteellisen kallis auto, kannattaa miettiä millainen auto lopulta kannattaa ostaa. Tämä voi tarkoittaa merkittävää säästöä lainan loppulaskussa. Kannattaa siis käyttää hetki aikaa. Jos ei nyt aivan nollakorkoon koskaan pääsekään, niin ainakin merkittävää säästöä edullisen lainan etsimisellä saavuttaa.

Vertailimme pankkien ja lainakilpailuttajien palveluja keskenään. Tiedot on poimittu suoraan kyseisten palvelujen nettisivuilta. Koska laina on aina yksilöllinen ratkaisu, voi kulut vaihdella huomattavasti lainanottajien välillä. Voit tutustua luotonmyöntäjien ilmoittamiin kuluihin lainavertailustamme.

Helpoin tapa rahoittaa auton osto on tehdä luottohakemus meidän kauttamme. Lainaxin kautta voit kilpailuttaa noin 30 eri pankkia luotonmyöntäjää. Tämä nopeuttaa ja helpottaa autolainan etsimistä huomattavasti. Suosittelen tekemään kilpailutuksen ensin ja sen jälkeen tekemään itse selvitystyötä olisiko nollakorko vielä lähempänä todellisuutta jossakin toisessa pankissa.

Kauttamme saat kuitenkin lähes varmasti niin hyvän lainatarjouksen, että oma etsiminen ei ole enää tarpeellista. Ja vaikka et saisikaan riittävän hyvää lainatarjousta ja haluat vielä katsoa jostakin muualta, se on aivan fine!

Lainaxin kautta hakeminen ei maksa mitään eikä hakemuksesta aiheudu lainkaan kuluja tai mitään velvollisuuksia. Etsimme vain parhaat lainat jotka voit hyväksyä tai hylätä. Ilman kuluja – ilman velvollisuuksia.

Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *