Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Pieni autolaina

Autolainoja tarvitaan pienistä summista todella suuriin summiin. Tämä on ymmärrettävää, sillä tarpeita on monenlaisia. Joillekin auto on välttämätön paha ja siihen halutaan sijoittaa mahdollisimman vähän rahaa. Joillekin auto statussymboli, jolloin auto useimmiten maksaa huomattavan paljon. Joillekin turvallisuus on prioritettina ensimmäisenä, esimerkiksi paljon ajaville. Yhteistä näille kuitenkin on rahoituksen tarve. Pieni autolaina on yhtä suosittu kuin suuri autolainakin on.

Se kuinka paljon pieni autolaina on rahassa, on tietysti jokaisen itse pääteltävissä. Pieni autolaina voi tarkoittaa jollekin 1000 euron lainaa, kun taas joku pitää 20 000 euron autolainaa pienenä. Artikkelin kirjoittaja pitää muutaman tuhannen euron autolainoja vielä pienenä.

Kuinka saa pienen autolainan

Pieni autolainaa haetaan samaan tapaan kuin mikä tahansa muukin autolaina. Pienen autolainan etuna on se, että myönteinen luottopäätös on huomattavasti todennäköisempää kuin suuremmissa lainoissa. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että luottoyhtiöt eivät näe pienissä lainoissa niin suurta luottotappioriskin mahdollisuutta kuin suuremmissa lainoissa.

Kolikkoja
Pientä autolainaa myönnetään suhteellisen helposti

Pienen lainan saamiseen on huomattavasti suuremmalla joukolla mahdollisuus. Luottoyhtiöt arvioivat jokaisen luotonhakijan erikseen ja pienen lainan velvoitteista on huomattavasti useamman mahdollista selvitä. Myönteiseen päätökseen vaikuttaa useat eri seikat, kuten mm. hakijan taloudellinen tilanne, työllisyys ja muut mahdolliset velat.

Paras tapa selvittää oma mahdollisuus autolainaan on tehdä lainahakemus. Hakemukset käsitellään ja vastauksena annetaan luottopäätös sekä tarjous parhaasta mahdollisesta autolainasta. Mahdollisuus pieneen autolainaan on todella hyvä ja jos oma talous on vähintään kohtuullisessa kunnossa, on uusi menopeli alla varsin nopeasti.

Korko ja muut kulut

Jokainen ymmärtää että lainattu raha maksaa. Yksiselitteistä vastausta siihen ei ole olemassa, kuinka paljon se lopulta maksaa. Koska kilpailu lainamarkkinoilla myös pienistä lainoista on kova, on täysin selvää että kulut pysyvät tämän myötä asiakkaalle maltillisena. Toki on huomattava, että pienissä lainoissa koron osuus on aina pienempi kuin suurissa lainoissa, joten pientä painetta hieman suurempaan korkoon on olemassa.

Pääsääntöisesti pienet lainat maksetaan hyvin nopealla aikataululla pois. Tällöin puhutaan usein vain 1-3 vuoden laina-ajoista. Vaikka korko olisi hieman korkeampikin, ei kulut kuitenkaan muodostu pienillä summilla ja lyhyellä laina-ajalla kovinkaan merkittäviksi. Lainaa ei saa nollakorolla, vaikka lainasumma onkin pieni.

Lainoissa on koron lisäksi myös muita kuluja, kuten laskutuslisä ja luoton avausmaksu. Pienissä lainasummissa nämä muodostavat prosentuaalisesti ajateltuna suhteellisen suuren kuluerän. Lainaa hakiessa onkin syytä tarkastella todellista vuosikorkoa. Tosin, muutaman tuhannen euron lainassa nämäkään eivät tee kovin merkittävää rahallista osuutta.

Esimerkkilaskelma pienestä autolainasta

  • Lainasumma 2000€
  • Laina-aika 2 vuotta
  • Korko 2,5%
  • Luoton hinta yhteensä 2100€
  • Kuukausierä 87,50€

Tässä laskelmassa on mukana vain koron osuus. Lisäkuluja voi tulla esimerkiksi laskutuslisästä, lainan avausmaksusta, tilinhoitomaksusta ja niin edelleen.

Koska lainaraha on juuri nyt todella halpaa, eivät kulut pienissä lainoissa nouse missään tapauksessa kovin merkittävään osaan. Vaikka korkoprosentti olisi 6%, olisi lainan kuukausierä vain 93€.

Mistä saan lainaa

Periaatteessa sillä ei ole juuri väliä mistä lainan hankkii. Missään lainapalvelussa kulujen osuus ei nouse toistaan merkittävästi suuremmaksi tai vastaavasti merkittävästi pienemmäksi. Jos itse tarvitsisin pientä lainaa, hakisin sen sieltä mistä sen saa helpoiten. Jos auto myynnissä autoliikkeessä, voi autoliikkeen tarjoama luotto olla aivan hyvä vaihtoehto sen helppouden vuoksi.

Jos auto on myynnissä yksityisellä myyjällä, ei autoliikkeen tarjoama luotto tule siinä taopauksessa tietenkään kysymykseen. Toisaalta voi myös olla mahdollista, että autoliikkeet eivät kovin pieniä lainoja ole halukkaita tarjoamaan.

Paras ja nopein tapa saada rahaa halpaa autoa varten on kilpailuttaa rahoittajat, olipa hankittava auto liikkeessä tai yksityisellä myynnissä. Se onnistuu helposti esimerkiksi tämän sivun kautta. Prosessi on varsin yksinkertainen lainan hakijalle. Jätä sähköpostisi sivun alalaidassa olevaan lomakkeeseen ja lähetämme vastauksena tämän hetken parhaimman pienen autolainan tarjoajan. Ja mikä parasta, yksi hakemus välitetään noin 30:lle eri rahoittajalle. Tämä varmistaa sen, että lainatarjous on varmasti paras mahdollinen.

Jos haluat kuitenkin vertailla lainoja itse, tutustu autolainavertailuun. Olemme koonneet vertailuun useita eri rahoittajia ja pankkeja hintatietoineen.

Pienen lainan järkevyys

Lainan ottamisesta voidaan olla montaa mieltä. Hyvätuloiselle ei muutaman tuhannen euron hankinta näy käytännössä päivittäisessä elämässä millään tavalla. Mikäli minkä tahansa hankinnan voi tehfä ilman lainarahaa, on se tietysti aina paras vaihtoehto.

Ikävä kyllä jo pieni heilahdus normaaliin rahankäyttöön saa monet miettimään kuinka kaikista laskuista ja maksuista pystyy selviämään. Muutaman tuhannen euron auto ei ole missään tapauksessa kaikille helppo päätös hankkia. Raha on todella tiukassa yhä useammalla kuluttajalla.

Jos autolaina on pakko hankkia, kannattaa se tehdä ehdottomasti järki päässä pitäen. Joillekin 10 euron säästö kuukaudessa voi olla merkittävä summa, tämä on täysin ymmärrettävää. Jos auto on pakko hankkia lainarahalla, osta juuri sen hintainen auto kuin se taloudellisesti on mahdollista. Liian suuret lainat ja kuukausierät voivat aiheuttaa hankaluuksia.

Laina on järkevää, jos sen voi maksaa asianmukaisesti luottoyhtiölle takaisin. Laina on järkevää, jos suurempi hankinta pitää pilkkoa pienempiin kuukausieriin.
Laina ei ole järkevää, jos hankinnan voi tehdä omalla rahalla ilman, että se vaikuttaa oman arkeen taloudellisesti.

Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *