Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Traktorimönkijän osto lainalla

Traktorimönkijät ovat yleistyneet kovaa tahtia viimeisten vuosien aikana kotitalouksissa. Tämä ei ole ihme, sillä traktorimönkijä on todellinen monitoimilaite. Koska mönkijät ovat yleistyneet, on tietysti selvää että myös tarjontaa on tullut markkinoille. Tarjolla on halpoja kiinalaisia ja hieman hinnakkaampia niin sanottuja tunnettuja laatumerkkejä. Tämän myötä myös käytettyjen traktorimönkijöiden markkinat ovat kasvaneet.

Koska mönkijä on suhteellisen kallis investointi, tarkoittaa se useimmille sitä, että mönkijän ostamiseen tarvittava rahoitus on hankittava jostakin rahoituslaitoksesta tai pankista. Lainaa on kyllä saatavana tänä päivänä hyvin monesta paikasta, ostajan tehtäväksi jää käytännössä etsiä itselle sopiva laina. Yleisesti ajateltuna sopiva laina tarkoittaa useimmille edullisinta vaihtoehtoa.

Edullisimman traktorimönkijälainan etsiminen voi osoittautua työlääksi, ellei tiedä mistä etsii. Pieni etsiminen ja työ kuitenkin kannattaa, sillä jo muutaman tuhannen euron lainassa säästö voi olla jopa huomattava. Lainaa kannattaa kysäistä muutamasta eri paikasta tai sitten antaa toisten hoitaa etsiminen. Tämä on onneksi täysin ilmaista. Me voimme esimerkiksi etsiä luotettavan ja edullisimman tarjouksen 30 luotonmyöntäjän joukosta.

Saat tämän hetken halvimman tarjouksen jättämällä sähköpostiosoitteesi alle. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, sillä me vain suosittelemme sopivaa lainaa traktorimönkijän ostamiseen. Lopullinen päätös siitä, mistä lainan otat jää tietysti sinulle itsellesi.

Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Monella omakotitalon omistajalla ilmenee talven pimeinä kuukausina haluja hankkia traktorimönkijä. Etenkin siinä vaiheessa traktorimönkijä tulee mieleen, kun lunta sataa pitkin päivää ja lumityötä on tehtävä kaksi tai jopa kolme kertaa saman vuorokauden aikana. Varsinkin silloin, jos aurattava piha-alue on hiemankaan suurempi.

Traktorimönkijä talvella
Traktorimönkijä varustettuna lumiketjuilla helpottaa lumitöissä

Traktorimönkijällä piha-alueen lumenauraus käy todella helposti. Kovin pienelle pihalla traktorimönkijä ei ole kannattava ostos, vaan silloin katseet kannattaa suunnata lumilinkoon tai aivan tavalliseen lumikolaan. Traktorimönkijä ei tietysti poista tarvetta tavalliseen lumikolaan ja lumilapioon, mutta kummasti se vain työtä helpottaa. Traktorimönkijällä ei pääsee kovin ahtaisiin paikkoihin, mutta suuret alueet sillä hoitaa käden käänteessä.

Traktorimönkijä käy tietysti monenlaisiin muihinkin tarpeisiin, mutta kun meillä Suomessa saattuu lunta olemaan maassa aika pitkän tovin vuodessa, niin kovin monessa perheessä lumityöt on suurin syy sille, että traktorimönkijän hankintaan aloitetaan rahoituksen etsiminen ja lopulta sellaisen osto edullisella lainalla. Ja onhan se hyvä traktorimönkijä varsin oiva peli muutenkin ajella, vaikka ihan vaih viihde- tai retkeilykäytössä.

Käytetty traktorimönkijä

Suomi on kallis maa. Tämä sama pätee myös traktorimönkijöiden kohdalla, ne ovat suhteellisen kalliita. Etenkin, jos vertaa hintaa siihen, kuinka paljon käyttöä mönkijällä on. Käytetty traktorimönkijä onkin useimmissa tapauksissa huomattavasti parempi vaihtoehto, kuin tuliterän ostaminen. Uudet traktorimönkijät ovat hintavia ja sellaisen ostaminen vaatii jo suhteellisen suurta lainaa.

Käytettyjä traktorimönkijöitä on paras aloittaa etsimään internetistä tai suunnata paikalliseen motoliikkeeseen. Jos on hankkimassa ensimmäistä traktorimönkijää, ei varmasti kannata tarttua ensimmäiseen tarjoukseen jonka eteensä saa. Laitteita on saatavana monenlaiseen tarkoitukseen, monenlaisin eri ominaisuuksin, eri tehoilla ja niin edelleen.

Jos trakttrimönkijä tulee lähinnä työkayttöön, on siinä oltava riittävästi tehoa. Alitehoisella laitteella hommasta vain ei tule mitään. Kannattaa tutustua erilaisiin laitteisiin ja kysyä myyjiltä apua. Tosin, aina myyjäkään ei ole paras henkilö kertomaan asiasta. Myyjän tehtävä on myydä ja pätevä myyjä osaa vetää oikeista naruista siinä vaiheessa kun asiakkaalla on ostohousut jalassa. Aina myyjä ei kerro koko totuutta vaikka sen varmasti tietäisi, vaan myyntitilanteessa vaikuttavat muut seikat enemmän kuin se, saako asiakas juuri sen mitä on etsimässä. Tämä kannattaa pitää mielessä.

Käytetyistä traktorimönkijöistä kannattaa etsiä tietoa puoleettomilta tahoilta. Naapurin Penakaan ei sitä välttämättä ole. Pena on voinut tehdä virhearvion ostaessaan mönkijän, mutta sitä ei voi tietenkään myöntää. Pena kehuu hankkimaansa laitetta, vaikka se olisikin täysin soveltumaton työkäyttöön. Youtube, keksustelupalstat ja muut somealustat voivat antaa vastauksia tärkeimpiin kysymyksiin. Etenkin käytetyn hankinnassa, niissä kun saattaa olla tulevia remontteja tiedossa.

Mistä hankkia käytetty traktorimönkijä

Kun oma tarve ja traktorimönkijältä vaaditut ominaisuudet on tiedossa, voidaan aloittaa käytetyn traktorimönkijän etsiminen. Luonnollinen paikka tälle on Nettimoto. Nettimotosta löytyy hyvä hakukenttä, johon voi laittaa haluamiaan suodattimia. Sopivan mönkijän etsiminen käy todella helposti.

Vaikka sopivaa mönkijää ei Nettimoton kautta löytyisi, saadaan sen kautta selville ainakin merkit ja mallit, jotka täyttävät traktorimönkijältä vaaditut kriteerit. Vaikka iso osa myytävistä mönkijöistä ilmoitetaan Nettimoton sivuilla, voi silti osa mönkijöistä olla myynnissä vain jossakin toisessa palvelussa. Tori.fi voi olla esimerkiksi hyvä paikka etsiä käytettyä traktorimönkijää tai erilaiset huutokauppasivustot, kuten huutokaupat.com.

Ja ainahan käytetystä traktorimönkijästä voi jättää ostoilmoituksen, esimerkiksi Tori.fi, paikallislehden palsta ja niin edelleen. Tai paikallinen motomyymälä voi auttaa asiassa, heillä on verkostot kunnossa ja tietävät mistä juuri tarpeita vastaavia malleja on saatavilla.

Hyvä ja halpa traktorimönkijä on varmasti monella mielessä uuden ostamisen sijasta. Se mikä kenellekin on hyvä ja mikä kenellekin halpa riippuu tietysti aivan siitä, mitä laatuodotuksia hintaan nähden on saatavana ja odotettavissa. Joillekin voi käydä edullinen käytetty kiinalainen traktorimönkijä aivan mainosti, kun taas joku ei voi kuvitella koskaan vastaavaa laitetta ostavansa. Joillekin hyvä käytetty tarkoittaa todella vähäisillä käyttötunneilla olevaa mönkijää. Joillekin hyvä ja halpa on näiden kompromissi.

Mitä kannattaa ottaa huomioon

Käytettyä mönkijää etsiessä kannattaa kiinnittää huomiota mönkijän yleiseen kuntoon. Käytetyissä mönkijöissä voi olla jo ilmenneitä vikoja tai viat voivat olla tulossa jo pienen hetken päästä ostosta. Yleisimmin kannattaa tarkistaa myyjältä ainakin, milloin mäntä on vaihdettu ja millainen on ollut öljynvaihtoväli.

Mönkijöissä myös nivelet voivat olla kovalla rasituksella, ja niiden kunto kannattaa tarkistaa. Samoin voimansiirto sekä jarrut. Mäntä, renkaat, jarrut, nivelet ja voimansiirto voivat tuoda ostohinnan päälle mojovan lisälaskun, jos nämä asiat eivät ole asianmukaisessa kunnossa.

Erityisesti kiinanmönkijöissä nivelet voivat olla heikompia ja jopa rungossa voi olla murtumia tai runkoputket voivat olla jopa poikki. Myös erinäiset sähköviat ovat hyvin yleisiä ja ne voivat aiheuttaa esimerkiksi kostealla säällä käyntihäiriöitä. Kiinanmönkijöiden sähköosat ovat kuitenkin suhteellisen halpoja, mutta ylimääräistä vaivaa ja harrastuneisuutta niiden kuntoon laittaminen voi vaatia.

Yleisesti kannattaa tarkistaa valot, vilkut ja muut sähkötoiminnot. Muoviosat (katteet) voivat olla kärsineitä kovasta ajosta ja niiden kunto ja kiinnityspisteet on hyvä käydä ainakin pikaisesti läpi.

Nämä samat asiat pätevät tietysti kaikkiin traktorimönkijöihin, mutta erityisesti edulliset kiinalaiset kannattaa käydä huolellisesti läpi. Yleisesti paljon ajetut ja runasailla käyttötunneilla olevat mönkijät vaativat ostajalta tietotaitoa tutkia asiat läpi. Mikäli halpa on ainoa kriteeri ja haluaa jatkossa huoltaa ja korjata mönkijää, niin halpa yksilö voi olla todella loistava hankinta.

Pienet viat ja puutteet on tietysti kätevältä käsistään olevan helppo korjata ja fiksata kuntoon. Lisäkuluja näistä kuitenkin syntyy ja tämä kannattaa ottaa huomioon käytettyä traktorimönkijää etsiessä.

Traktorimönkijän käyttötarkoitus

Kotitalouksissa traktorimönkjä tulee useimmiten hyöty- ja harrastuskäyttöön. Hyötykäyttöä on esimerkiksi lumen poistaminen omalta pihamaalta. Tällaisessa käyttötarkoituksessa pelkkä traktorimönkikä ei tietysi riitä, vaan mönkijään on hankittava lumitöihin tarkoitettu puskulevy. Lumitössiä nelivetoinen traktorimönkijä on varsin hyvä laite. Tämä edellyttää tietysti sitä, että pihamaalla on oltava tarpeeksi tilaa kasata kerääntynyt lumi kasoihin. Kovin pienellä pihalle traktorimönkijää ei kannata hankkia lumitöitä ajatellen, sillä mönkijä on ehkä hieman kankea sellaiseen käyttöön. Pienillä pihamailla normaali lumilinko tai tai jopa perinteinen kola on täysin riittävä varuste. Traktorimönkijä on lumitöissä parhaimmillaan varmasti keskisuurilla piha-alueilla.

Kotitaloukissa traktorimönkijää käytetään hyvin useasti myös puun ajossa. Sopiva tukkikärry mönkijän perässä ja puun ajaminen metsästä helpottuu huomattavasti. Traktorimönkijä kulkee metässä todella haastavissa maastoissa ja puun ajaminen tai yleensä puun saaminen metsästä pois ei enää ole ongelmallista. Tukkikärry tietysti maksaa rahaa ja kovin pieniin puumäärääin sitä ei ole järkevää hankkia. Jos kuitenkin itsellaon metsäpalsta josta on tarkoitus ajaa puuta vuosittain, voi tukkikärry osoittautua loistavaksi hankinnaksi.

Mönkijöihin on tietysti saatavana monenlaisia lisävarusteita. Etuvinssi auttaa puun ajossa kun suurten puiden rahaaminen käsin jää käytänössä kokonaan pois. Mökki- tai pihatien tasoittamiseen on saatavana erilaisia tiehöyliä, jolla tien kuntoa voi ylläpitää. Tavallisia peräkärryjä löytyy jokaisen tarpeeseen niin kipillä kuin ilman. Tavallinen peräkärry mönkijään on tarpeellista esimerkiksi puutarhatöissä tai maatilan pienissä kuljetuksissa tai maansiirrossa. Käytännössä hyvä traktorimönkijä lisävarusteineen korvaa jopa traktorin, tosin pienemmässä mittakaavassa. Toisaalta, pienempi koko voi osoittautua joissakin tapauksissa jopa eduksi tavalliseen traktoriin verrattuna.

Lisävarusteita voisi listata vaika kuinka paljon, mutta lumiaura, peräkärry, vinssi ja tukkikärry riittää todella monessa taloudessa hyvin ptkälle. Joskus telat tai ketjut voi olla tarpeellisia ja niiden hankintaa kannattaa miettiä siinä vaiheessa, kun on kokemusta siitä, miten mönkijä käyttäytyy omassa tarpeessa talvella.

Traktorimönkijöitä käytetään myös harrastuskäytössä hyvin paljon. Mönkijä on hyvä väline esimerkiksi metsästys- ja kalastusharrastuksessa. Myös aivan tavallinen metsässä ajelu ja ehkäpä jopa pienten haasteiden ja haastavien maastojen etsiminen on nostanut suosiotaan viime aikoina. Mönkijä on korvanut huvikäytössä moottorikelkan monessa tapauksessa. Onhan mönkijällä mahdollista ajaa ympäri vuoden, kun taas moottorikelkan käyttö rajoittuu vain hyvin suppealle ajalle vuodesta

Kotitalouden työ- ja harrastuskäytön lisäksi traktorimönkijää voidaan käyttää myös varsinaisessa työkäytössä. Esimerkiksi kaupunkien puistotyössä, urheilukenttien ja ulkoilualueiden hoitamisessa ja niin edelleen. Traktorimönkijä taipuu hyvin monenlaiseen ammattikäyttöön.

Yleistä Traktorimönkijöistä

Mönkijät ovat alun alkaen suunniteltu maastokäyttöön. Nykyään erilaisia mönkijämalleja on useita ja mönkijä valitaan käyttötarkoituksen mukaan. Traktorimönkijä hankitaan useimmiten hyötykäyttöön. Traktorimönkijä soveltuukin hyötykäyttöön todella mainiosti ja siihen liitettävät erilaiset lisäsvarusteet mahdollistavat monenlaisen käytön.

Aina kun mönkijällä ajateaan liikenteessä tai maastossa, siinä on oltava voimassa oleva vakuutus. Vaikka mönkijä olisi rekisteröimätön, pitää siinä olla liikennvakuutus. Traktorimönkijällä ajettaessa pitää olla T-ajokortti ja kuljettajalla vähintään 15 vuotta ikää. Suurin sallittu ajonopeus on 40, 60 tai 80 kilometriä tunnissa. Lisätietoja Liikenneturvan sivuilta.

Traktorimönkijä soveltuu näin ollen todella mainiosti koko perheen ajoneuvoksi. Perheen nuoriso voi käyttää mönkijää kulkuvälineenä esimerkiksi harrastuksiin ja vanhemmat voivat hyödyntää mönkijää hyötykäytössä, esimerkiksi lumitöissä, puunajossa ja puutarhatöissä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *