Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Vene osamaksulla

Kesä on jo aivan ovella ja veneilykausi lähestyy kovaa tahtia. Veneet on jo monien veneilijöiden toimesta haettu talvisäilytyksestä ja viety laituriin. Varsinanainen veneilykausi alkaa kunnolla, kun ilmat lämpenevät ja kesäloma- ja möklkeilykausi alkaa.

Monilla veneilijöillä ajatuksissa on uusi vene. Riippuen milliasta venettä tavoitellaan, on mietinnässä varmasti myös taloudellinen puoli asiasta. Isommat veneet ovat suhteellisen kalliita ja veneen hankintaan tarvitaan rahoitusta ja osamaksua.

Vene vesillä
Veneen hankinta osamaksulla on järkiteko

Osamaksu onkin varsin järkevä toimenpide vaikka rahaa olisikin veneen hankintaan tarvittava määrä. Veneily on kuitenkin hyvin yleisesti harrastus ja ajanviettotapa, siinä missä moottripyöräily tai karavaanihommat. Ei ole kovinkaan järkevää sijoittaa suurta määrää oma rahaa veneeseen. Rahoituksen avulla hankinnasta tai vaihdosta aiheutuvat kulut on helppo pilkkoa pitemmälle aikavälille.

Millaiseen veneeseen on varaa

Veneitä löytyy jokaiseen tarpeeseen ja budjettiin. Perinteinen soutuvene on suhteellisen halpa, eikä sen hankintaan usein tarvita lainarahaa. Suurempi pulpettivene puolestaan maksaa jo huomattavasti enemmän, joten rahoituksen miettiminen on varmasti aiheellista.

Vaikka mielessä olisi hieno vene joka maksaa 20 000 euroa, kannattaa hieman tehdä laskelmia ennen kaupoille lähtemistä. On hyvä huomioida, että varusteet ja veneily maksaa ja niistä tulee kuluja itse veneen hankintahinnan lisäksi. Veneen ostossa tunne vie järkeä, aivan kuten muissakin ajoneuvokaupoissa. Kun venekuume on kasvanut liian suureksi, järki unohtuu ja vaarana on, että hankitaan sellainen vene ja rahoitus johon ei oikeasti ole varaa.

Aina kannattaa harkita ja ennen kaikkea tehdä laskelmia millaisista maksuista on mahdollista selvitä. Jos veneen laina-ajaksi on ajateltu 5 vuotta, on hyvä huomioida että 5 vuoden aikana voi tapahtua hyvin monenlaisia asioita jotka voivat vaikuttaa omaan taloudelliseen tilanteeseen.

Auton vaihto voi tulla ajankohtaiseksi josta aiheutuu kuluja. Nykyajan työelämä on hyvin arvaamatonta ja työpaikka voi lähteä alta hyvin nopeasti. Esimerkiksi tätä kirjoittaessa iltapäivälehdet uutisoivat Veitsiluodon paperitehtaan lakkautamisesta. Aiemmin saimme lukea kuinka hallitus ajaa turvealan täysin alas. Hyväpalkkainen työ saattaa vaihtua pienessä hetkessä työttömyyteen. Tämä aiheuttaa luonnollisesti ongelmia taloudelliseen tilanteeseen.

Rahoitusta miettiessä kannattaa käyttää järkeä ja ottaa huomioon huonoin mahdollinen tilanne mikä mahdollisesti on odotettavissa. Kun laskelmat tekee faktojen perusteella, on yöt huomattavasti mukavampi nukkua.

Helpoin tapa välttyä katastrofilta on laskea tulot ja menot. Jos menot ylittävät tulot, on veneen hankinta huono ajatus. Jos tuloja on enemmän kuin menoja, voi rahoituksen hankkiminen olla perusteltua. Liian ahtaalle ei kuitenkaan kannata taloutta laittaa, vaan kaikkien kulujen jälkeen pitäisi jäädä vielä säästöön rahaa.

Vaikka suuri ja kaunis vene kuinka houkuttelee, on järki suotavaa pitää matkassa. Sopivan veneen hankkiminen onkin yhdistelmä omia unelmia ja taloudellisia mahdollisuuksia hankintaan. Jos taloudellinen tilanne on tiukka, jonkinlainen kompromissi on varmasti paras ratkaisu.

Kuinka paljon rahoitus maksaa

Oikeaa vastausta ei ole olemassa. Kaikki riippuu kaikesta. Halvimmillaan veneen rahoitus on todella edullinen ja osamaksun kuukausierät pysyvät maltillisena. Lainaraha on juuri tällä hetkellä halpaa myös veneen rahoituksiin, joten sopivan lainan löytäminen on vain omasta viitseliäosyydestä kiinni.

Osamaksuerät määräytyvät lainasumman, kulujen ja maksuajan pituuden perusteella. Mitä pitempi maksuaika, sitä pienemmät osamaksut, mutta toisaalta kulut nousevat korkeammaksi maksuajan kuluessa. Tässäkin varmasti jonkinlainen kultainen keskitie on perusteltua.

Halvimmillaan korko on noin parin prosentin huitevilla. Tämä tietysti riippuu monesta osatekijästä, kuten omista tuloista ja muista lainanhoitokuluista. Jokainen rahoitus on oma tapauksensa ja lopulliset tarjoukset lasketaan aina hakemusten perusteella. Vain kokeilemalla selviää.

Venelaina netistä

Venelainan hakeminen on nopea toimenpide. Lainaxin kautta tehdyt hakemukset välitetään luotonmyöntäjille ja vastauksena annetaan kilpailutettu lainatarjous. Tämä jos mikä on nopea ja helppo toimenpide. Kilpailuttamalla rahoitukset säästää aikaa ja vaivaa ja tuloksena on aina paras mahdollinen vaihtoehto.

Jos vene on hankinnassa liikkeestä, myös he tarjoavat todennäköisesti osamaksuvaihtoehtoa. Vaikka liike tarjoaa rahoitusta, kannattaa siitä huolimatta kysyä tarjous myös muualta. Liikkeen tarjoama osamaksuvaihtoehto ei välttämättä ole edullisin vaihtoehto.

Jos vene on yksityisellä myynnissä, on ainoa vaihtoehto käytännössä kääntyä oman pankin puolen tai etsiä rahoitus muuta kautta. Lainax rahoittaa luonnollisesti yksityiseltä ostettavia veneitä samaan tapaan, kuin liikkeestä ostettuja veneitäkin.

Netistä haettavat lainat käsitellään nopeasti. Uusi (tai käytetty) vene on parhaassa tapauksessa vesillä jo saman päivän aikana. Jos arvostat nopeutta, helpoutta ja kilpailutettua lainatarjousta, tee hakemus heti.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *