Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Asuntovaunun rahoitus – mistä paras asuntovaunu laina?

Kesä on karavavaanariharrastajan kulta-aikaa. Asuntovaunut ja -autot kaivellaan esiin varastoista ja suojasta ja aloitetaan valmistautumaan kesän lomareissuihin. Etenkin tänä vuonna asuntoautojen kysyntä on ollut todella kovaa ja useimmat kauppiaat joutuvat myymään käytännössä ”ei-oota”. Lähde: IL

Koska kotimaan matkailu on tällä hetkellä kovassa nosteessa, myös asuntovaunujen kysyntä on kovaa. Ja nimenomaan oman asuntovaunun ostaminen. Jos et kuitenkaan halua ostaa omaa asuntovaunua, on sellainen mahdollista hakkina vuokralle. Tosin, tällä hetkellä myös asuntovaunujen vuokrauksen kysyntä on todella kovaa, joten voi olla hankalaa saada – etenkin lomasesongin aikana – vuokrattua sopivaa asuntovaunua.

Vanha asuntovaunu
Kotimaan matkailua voi harrastaa vaikkapa asuntovaunuillen

Joka tapauksessa vuokraaminen on yksi vaihtoehto oman ostamisen sijasta. Jos oman vaunun hankinta on kuitenkin ajankohtaista, tarvitaan siihen useimmissa tapauksissa asuntovaunulaina. Onneksi rahoituksen saaminen asuntovaunun hankintaan on yhtä helppo ja näppärä toimenpide, kuin henkilöauton lainan saaminen on.

Parhaan asuntovaunulainan saaminen on kysymys, jota mietitään monissa perheissä. Paras laina tarkoittaa varmasti tällaisessa yhteydessä sellaisia asioita kuten: edullinen, halpa, luotettava, joustava, helppo saada, vakuudeton ja niin edelleen. Toisin sanoen hyvä ja halpa.

Paras laina asuntovaunua varten onkin syytä kilpailuttaa, aivan samaan tapaan kuin autolainatkin. Kilpailutuksen avulla voit valita itsellesi ”parhaan lainan”, juuri tarpeitasi vastaamaan. Joku vaunun ostaja voi arvostaa esimerkiksi joustavaa maksuaikataulua lyhennysvapaineen (linkki autolainan lyhennysvapaata käsittelevään artikkeliin, vaunussa lyhennysvapaa toimii samalla tavalla), toinen voi arvostaa edullista korkotasoa, kolmas mahdollisimman nopeaa ja sujuvaa lainanhakuprosessia ja niin edelleen. Kilpailuttamalla löydät parhaan lainan ilman omaa ajankäyttöä.

Toisaalta, jos vaunun käyttö on vain hetkittäistä ei oman vaunun ostaminen ole välttämättä taloudellisesti kovin viisasta. Tällöin asuntovaunun lainaaminen tai vuokraaminen voi osoittautua paljon järkevämmäksi.

Kuinka haen lainaa asuntovaunuun

Yllä jo mainitsin, että kilpailuttaminen kannattaa. Lainaxin kautta riittää yhden hakemuksen täyttäminen joka välitetään useille eri lainanmyöntäjille. Tällä tavoin säästyy aikaa ja vaivaa. Luotonmyöntäjät jopa kilpailevat siitä, kuka pääsee tekemään parhaan lainatarjouksen.

Jos oma taloudellinen tilanne on hyvä ja muutoinkin kunnossa (ei esim. maksuhäiriöitä, suurta määrää muita lainoja ja tulotaso on hyvällä mallilla), tulet saamaan takuulla hyviä tarjouksia. Lainaajana pääsee itse valitsemaan parhaimman tarjouksen. Tämä jos mikä on kätevä tapa rahoittaa asuntovaunu.

Jos taloudellinen tilanne ei ole aivan primakunnossa, voi olla että luotonmyöntäjät eivät ole kovin innokkaana tarjoamassa luottoja, ainakaan kovin edulliseen hintaan. Tässä pitää ottaa huomioon luotonmyöntäjän näkökulma. Luotonmyöntäjät tekevät riskiarviokartoituksen ja jos ”mittarit” näyttävät hiemankaan punaista, on sillä suoria vaikutuksia annettuun tarjoukseen.

Korko voi olla hivenen korkeampi tai lainaa ei olla halukkaita myöntämään niin paljoa kuin olisi tarve. Tämä vaihtelee eri toimijoiden välillä ja siksi kilpailutus onkin ehdottomasti paras tapa saada selville se, millaista lainaa asuntovaunun hankintaa varten markkinoilta on saatavana.

Aloita lainanhaku täyttämällä lomakkeeseen sähköpostiosoitteesi ja haluttu lainasumma. Lainan hakeminen on riskitöntä eikä siitä aiheudu kuluja. Vasta luottosopimuksen solmiminen synnyttää sopimuksen luotonmyöntäjän kanssa ja sopimuksen mukaiset lyhennykset alkavat.

Lainan hakeminen ja kilpailutus on siis täysin maksutonta ja riskitöntä, joten oman tilanteen ja mahdollisuudet saada lainaa voi tarkistaa vailla huolta. Jos lainaa on saatavana sopivailla ehdoilla ja kuluilla, voi lainatarjouksen hyväksyä. Mikäli tarjoukset eivät miellytä, ne voi hylätä ilman vastuita mistään.

Paras laina – parhaaseen hintaan. Nopeasti.

Joskus sopiva asuntovaunu voi ilmaantua myyntiin ennalta arvaamatta ja täysin yllättävästi. Tällöin on toimittava todella nopeasti, ettei toinen vastaavaa vaunua etsivä harrastaja ehdi nappaamaan unelmien kohdetta nenän edestä. Paras tapa tehdä nopeat kaupat on hankkia rahoituspäätös jo etukäteen, ennen kuin sopivaa vaunua on edes myynnissä. Tai jopa hankkia rahoitus etukäteen.

Rahoitusta ei ole pakko käyttää heti. Tällaisessa tapauksessa kannattaa valita sellainen toimija, joka ei veloita lainan ylläpidosta mitään. Etukäteen hankittu rahoitus ei näin ollen tarkoita sitä, että lainasta aiheutuisi kuluja. Kuluja ja korkoja muodostuu vasta siinä vaiheessa, kun myönnetyn lainan nostaa käyttöön.

Jos hakemuksen tekee etukäteen, on paras lainatarjous valmiina jo siinä vaiheessa kun vaunu tulee myyntiin. Tämä on selkeä etu, sillä kaupat voi solmia todella nopeasti! Joskus nopeus on valttia, myös asuntovaunukaupoilla. Jos rahoitusta alkaa miettimään siinä vaiheessa kun vaunu tulee myyntiin, voi se olla jo myöhäistä.

Lainaxin tapauksessa parasta on myös se, että rahoitus käy sekä yksityiseltä että liikkeestä ostettuun asuntovaunuun. Olipa vaunu myynnissä missä tahansa, me rahoitamme. Karavaanariliikkeet tarjoavat varmasti myös omia rahoitusvaihtoehtojaan kovin mielellään. Ne kannattaa tietysti ehdottomasti tarkistaa millaisilla ehdoilla he pystyvät rahaa tarjoamaan. Jos ostajalla on jo kilpailevat tarjoukset Lainaxin kautta, voi olla täysin varma siitä, että rahoitustarjous on varmasti paras mahdollinen, ottipa sen lopulta mistä tahansa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *