Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Autokauppa on piristynyt koronan aiheuttamasta notkahduksesta

Korona aiheutti notkahduksen uusien autojen rekisteröinteihin. Nyt tämä notkahdus on taittumassa, sillä kesäkuussa ensirekisteröinnit kasvoi 24 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Kesäkuussa rekisteröitiin lähes 10 000 autoa, kirjoittaa Tivi.

Käytettyjen autoihin kysyntään korona ei ole vaikuttanut – ainakaan negatiivisesti – ja useat autoliikkeet ovat tehneet jopa huimia myyntiennätyksiä tämän vuoden aikana. Tämä näkyy edelleen autokauppojen mainonnassa ja yhä useammin törmää mainoksiin sosiaalisessa mediassa, jossa autoliikkeet haluavat ostaa ”hyväkuntoisia ja vähän ajettuja” autoja. Niin, kukapa ei tällaista autoa haluaisi.

Koska hyvien käytettyjen autojen kysyntä on juuri nyt todella kovaa, tarkoittaa se sitä, että myytyjen autojen keskihinta on noussut. Esimerkkinä J.Rinta-Joupin myymien käytettyjen autojen keskihinta on noussut noin tuhannella eurolle viime vuoteen verrattuna.

Jos sinulla on hyväkuntoinen käytetty auto ja haluat sen myydä, se onnistuu tällä hetkellä varmasti ja vieläpä hyvään hintaan. Jos autoa ei halua myydä itse, ostavat autoliikkeet auton takuuvarmasti. Oikeastaan voit jopa valita, mille liikkeelle auton haluat myydä.

Riippuen autosta ja sen hinnasta, kannattaa varautua siihen, että liikkeelle myytäessä joudut antamaan hinnassa periksi. Autoliikkeen katteet liikkuvat reilusta tuhannesta eurosta useisiin tuhansiin euroihin saakka. Kalliimmissa autoissa enemmän, halvemmissa vähemmän.

Kannattaa myös ottaa huomioon, että kaikki autoliikkeet eivät osta autoa suoralla kaupalla. Auto otetaan vain liikkeeseen myyntitiliin ja auton myyjä saa rahat siinä vaiheessa, kun autoliike saa auton myytyä. Vaikka käytettyjen autojen kauppa on juuri nyt vilkasta, kannattaa tällaisissa tapauksissa varautua odottamaan rahoja viikkoja, jopa kuukausia.

Jos vain mahdollista, kannattaa myydä auto sellaiselle liikkeelle joka ostaa ja maksaa auton heti. Netistä löytyy jopa tähän erikoistuneita sivustoja, jotka kilpailuttavat myytävän auton ja näin ollen myyjä saa aina parhaan mahdollisen hinnan. Auton suoraostohinta voi olla aavistuksen pienempi kuin myyntitiliin laittaessa, mutta rahat saa heti itselle.

Millaisen auton uskaltaa ostaa

Tämän hetkinen trendi ja keskustelu näyttää johtavan aina siihen, että liikenteen päästöjä on vähennettävä keinolla millä hyvänsä. Tämä saattaa aiheuttaa hämmennystä ja epätietosuuttaa autoilijoiden keskuudessa. Millaisen auton uskallan ostaa? Onko diesel-auto kohta arvoton jos nyt sijoitan sellaiseen 20 000 euroa? Miten selviän sähköautolla? Ja niin edelleen.

Vaikka polttomoottoriautojen valmistus näyttää olevan loppumassa pikkuhiljaa useampien autonvalmistajien toimesta, on niille kuitenkin edelleen suurta kysyntää. Esimerkiki diesel-auton voisi harkita ostavansa edelleen noin 40 prosenttia kyselyyn vastaajista. Moottori.fi ei kerro, keneltä ja missä vastauksia on kerätty. Bensa-auton voisi ostaa jopa 80 prosenttia saman kyselyn mukaan.

Polttomoottoriautolle on siis edelleen kysyntää. Tässä on varmasti yhtenä syynä sijaintimme (ilmasto) ja pitkät välimatkat. Usealle ei varmasti tule ensimmäisenä mieleen hankkia sähköautoa, kun suuri osa vuodesta on lunta ja pakkasta, etenkin pohjoisessa. Ja totuuden nimissä, onhan suuri neliveto maasturi usealle kätevä ja turvallinen auto. Helsingin keskustassa asuvalle ei varmasti tule ensimmäisenä ajatuksiin ja mieleen, millaista autoilu on tammi-helmikuussa lapissa.

Rahoitus kaikkiin autoihin

Lainax rahoittaa kaikenlaiset ja kaikenhintaiset autot ja muut ajoneuvot 60 000 euroon saakka. Tämän kalliimmat autolainat vaativat pankkilainoja ja takaajia. Meidän kautta haettavat lainat ovat aina vakuudettomia eikä takaajiakaan ole tarvetta hankkia. Ostettava ajoneuvo ei myöskään ole lainan vakuutena tai rahoituksen ehtona.

Hae nyt turvallinen ja vakuudeton autolaina. Parhaassa tapauksessa rahoituksen ja kaupankäynnin onnisuessa ajat uudella autolla jo samana päivänä.

Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *