Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Asuntoauton rahoitus lainarahalla

Koronavirus ja sen aiheuttama pandemia on vähentänyt ulkomaanmatkailua radikaalisti viimeisen vuoden ajan. Vuonna 2020 suomalaiset matkailivat pääosin kotimaassa, selviää Tilastokeskuksen tiedoista. Saman trendin odotetaan jatkuvan myös 2021, koska virus jyllää edelleen ja tätä kirjoittaessa ravintolat ovat edelleen suljettuina ja jopa ulkonaliikkumiskieltoja on väläytelty eri medioissa.

Asuntoauto meren rannalla
Asuntoauto on kallis investointi

Tämä tarkoittaa tietysti sitä, että kotimaisten matkailuvaihtoehtojen kauppa käy kiivaana. Mökkimajoitukset myydään nopeasti loppuun etenkin sesonkiaikoina. Kesälomalaisten odotetaan joko vuokraavan tai hankkivan asuntoauton tai -vaunun ja suuntaavan kesälomallaan kotimaan kohteisiin. Tämä tarkoittaa luonnollisesti sitä, että jos hankintalistalla on asuntoauto, tarvitaan myös rahoitusta.

Lainax rahoittaa kaikkein muiden ajoneuvojen lisäksi myös matkailuautoja. Rahoituksissa pätee samat ehdot kuin muissakin ajoneuvorahoituksissa.

 • lainaa 60 000 euroon saakka
 • ei käsirahaa
 • ei vakuuksia, ei takaajia
 • matkailuauto ei toimi myöskään lainan vakuutena
 • pitkä laina-aika (neuvoteltavissa jopa 15v. ajalle)
 • paras korkotarjous yhdellä hakemuksella
 • nopea rahoituspäätös

Lainan saamiseksi ei tarvitse olla tiettyä asuntoautoa valittuna. Rahoitushakemuksen voi tehdä vaikka etukäteen ja ostaa asuntoauton juuri sen sopivan tullessa myyntiin. Rahoituksemme on joustava eikä rahoitus sido sinua ostajana rahoitusta tiettyyn asuntoautoon.

Ostettava matkailuauto voi olla myynnissä niin yksityisellä karavaanarilla kuin alan erikoisliikeessäkin. Rahoitus käy mihin tahansa ja mistä tahansa ostettuun asuntoautoon.

Miten saan rahoituksen asuntoautoon

Rahoituksen hakeminen matkailuautoon on aivan yhtä helppoa kuin tavalliseen henkilöautoonkin. Aloita lainanhaku täyttämällä luottohakemus sähköisesti suoraan netissä. Rahoitushakemus välitetään useille kymmenille eri luotonvälittäjille ja pankeille. Ja mikä parasta, rahoittajat tekevät sinulle toinen toistaan paremman tarjouksen.

Kilpailu myös asuntoautojen rahoituksissa on kovaa eri luotonmyöntäjien keskuudessa, aivan kuten tavallisten autojen rahoituksissakin. Rahoittajat haluavat saada kaikki mahdolliset rahoitusasiakkaat itselleen, sillä rahoitukset ovat heille bisnestä. Tämä takaa sen, että kalliit rahoitustarjoukset eivät tässä kilpailussa tule pärjäämään, sillä lähes poikkeuksetta halvin tarjous voittaa tämän juoksun. Ja tämä on tietysti uutta asuntoautoa ostavalle vain ja ainoastaan positiivinen asia!

Saat siis yhdellä netissä täytettävällä rahoitushakemuksella varmasti parhaan mahdollisen lainatarjouksen. Tämä jättää pois sen, että joutuisi itse vertailemaan eri vaihtoehtoja. Eri lainatarjousten etsiminen voi olla (ja onkin) todella aikavievää puuhaa.

Kannattaako matkailuato hankkia lainarahalla

Ehdottomasti kyllä. Matkailuauto on suhteellisen kallis investoinit, vaikka autoja löytyy jokaiseen hinta – ja kuntoluokkaan. Joka tapauksessa asuntoautot maksavat paljon rahaa. Harvalla on laittaa suoraan 15 000 euroa harrastukseen.

Asuntoautoilu on kuitenkin lopulta vain harrastus. Harrastukset maksavat aina rahaa ja omaa pääomaa ei ole välttämättä järkevää sijoittaa asuntoautoon. Lainaraha on edelleen tänä päivänä todella halpaa ja onkin varmasti viisaampaa olla sijoittamatta koko summaa kerralla.

Vaikka tilillä sattuisikin olemaan asuntoautoon tarvittava rahamäärä, on se silti järkevämpää hankkia edullisella lainarahalla. Autoa varten ei kannata sijoittaa koko pääomaa ja olla sen jälkeen puilla paljailla. Lainaraha antaa joustoa ja itsellä on edelleen koko rahasumma käytössä.

Otetaan esimerkkinä 16 000 euroa maksava asuntoauto:

 • lainaa 16 000€
 • korko 1,6%
 • laina-aika 6 vuotta
 • lainanhoitokulut 258€ kuukaudessa

Asuntoautoa hankkiessa kannattaa muistaa, että pelkkä auton hinta ei riitä kattamaan kuluja. Erilaisia maksuja tulee huolloista, varusteista, leiriytymismaksuista, vakuutuksista, renkaista, alati kallistuvasta polttoaineesta ja niin edelleen. Tämä kannattaa huomioda miettiessä mahdollista budjettia kesä reissuille. Rahoituksella rahoitat itse asuntoauton ja mahdollinen oma pääoma jää muuhun käyttöön.

Asuntoauton hankkiminen lainarahalla on siis ehdottomasti järkevää. Vertailun vuoksi kannattaa lukaista artikkelimme autolainan järkevyydestä. Tällä artikkelilla on huomattava yhteneväisyys myös matkailuautojen rahoituksiin ja eri tilanteisiin milloin lainan ottaminen on järkevää ja milloin ei. Samat asiat pätevät myös asuntoautoon ja artikkeli saattaa herättää ajatuksia siitä, millainen auto on tarpeellista hankkia.

Millainen asuntoauto kannattaa ostaa

Tämä on varmasti yksi tärkeimmistä asioista mikä pitää selvittää rahoituksen ohella. Omiin tarpeisiin sopimaton asuntoauto ei tee matkailusta lainkaan miellyttävää. Aivan ensimmäisenä kannattaa selvittää kuinka monelle henkilölle autoa on hankkimassa ja minkä verran tilaa tarvitsee.

On täysin selvää, että matkailuauto on aina hieman ahdas, mutta oma tilantarve ja henkilömäärä määrittää sen minkä kokoluokan matkailuautoa kannattaa alkaa etsimään. Toisaalta, myös käytettävissä oleva budjetti määrittelee osaltaan asuntoauton kokoa. Isompi auto -> suurempi hinta ja käyttökulut.

Mietintään kannattaa ottaa myös se, tuleeko auto käyttöön suurimmaksi osaksi tien päälle, vai seisooko se suurimman osan ajasta esimerkiksi jollakin tietyllä leirintäalueella tai hiihtokeskuksessa. Ajomukavuus ja moottori nousee tässä vaiheessa arvoon arvaamattomaan. Pienellä moottorilla olevat ja todella laiskat asuntoautot eivät ole kenenkään etu, ei itse matkailijan tai muiden liikenteessä olevien.

Laatu maksaa ja jos on valmis tyytymään hieman vanhempaan tai heikommin varusteltuun asuntoautoon, on hinta tällöin tietysti halvempi. Kuinka monta päivää matkailuautossa viettää vuodessa ja mitä mukavuuksia tai laatuvaatimuksia autolla on määrittelee myös osaltaan tarvittavaa budjettia ja rahoitusta.

Kuinka pitkäksi ajaksi asuntoauto on tulossa, 1 vuosi vai 10 vuotta? Jos vastaus on 10 vuotta, ei ehkä kannata valita kovin vanhaa ja käyttöikänsä loppupuolella olevaa autoa. Toisaalta, jos auto seisoo talvikauden hiihtokeskuksessa jo lopun aikaa omassa pihassa, ei liene kovin viisasta panostaa kovinkaan suuria summia.

Joillekin asuntoauton valinnassa kriteeriksi riittää pelkkä mahdollisuus nukkua ja tehdä ruokaa. Joillekin mahdollisimman hieno ja laadukas auto on ehdoton edellytys. Makuja on monia, kuten käyttötarkoituksia. Pääsääntöisesti asuntoauton valinnassa pitäisi mennä tarve edellä, mutta hyvin useasti uutuuden viehätys ja tunne ohjaavat ostopäätöksissä. Olipa tarve sitten millainen tahansa, osamaksu ja rahoitus järjestyy mihin tahansa matkailuautoon.

Asuntoauton voi nähdä myös sijoituksen kannalta. Jos itsellä on vain muutaman kerran vuodessa käyttöä, mutta ei ole halukkuutta joka kerta vuokrata asuntoautoa omaan käyttöön, niin vaihtoehtona voi olla oman matkailuauton hankinta ja vuokrata sitä eteenpäin. Vuokraamalla omaa autoa on sillä mahdollista kattaa omasta käytöstä ja auton hankinnasta syntyneitä kuluja.

Vuokratessa auto tietysti kuluu käytössä ja sen arvo saattaa laskea huomattavasti enemmän kuin pelkästään omassa käytössä. Jos kuitenkin pieni sivubisnes kiinnostaa, on asuntoauton vuokraamiselle varmasti kysyntää, etenkin lomakausina.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *