Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Autolaina ilman työpaikkaa

Tämä on tänä päivänä varmasti sellainen asia, jota mietitään yhä useammassa tapauksessa. Voiko autoa varten saada lainaa ilman työpaikkaa? Työttömyys ja epävarmuus työpaikasta muutoinkin on näinä aikoina läsnä vähän liian monessa taloudessa.

Niin ikävää kuin työttömyys onkin, tarvitaan autoa silti muuhunkin tarkoitukseen kuin töissä kulkemiseen. Myös ilman työpaikkaa olevat tarvitset autoa. Esimerkiksi kaupassa käyntiin.

Kuplavolkkari
Työttömänä on viisaampi ajella hieman huokeammalla autolla

Joka tapauksessa ilman työpaikkaa on syytä harkita, onko auto kuinka tarpeellinen. Ellei auto ole aivan välttämätön, kannattaa se ainakin laittaa seisontavakuutukseen jos on tioedossa että auto seisoo pitkiä aikoja käyttämättömänä.

Jos työttömyyden aikana kuitenkin on tarvetta hankkia auto lainarahalla, kannattaa miettiä kuinka kalliin auton investoi. Onko todella kallis auto aivan välttämätön, vai riittäisikö sellainen auto joka kuljettaa paikasta A paikkaan B?

Tällaisia autoja on maailma pullollaan ja niitä saa muutamalla satasella. Jos tarvitsee muutaman satasen lainan auton ostoon, sekin onnistuu Lainaxin rahoituksella, sillä rahoitamme autoja alkaen 500 eurosta ylöspäin.

Saako lainaa ilman työpaikkaa

Voi saada tai voi olla saamatta. Tähän ei ole olemassa vastausta. Lainan saaminen ilman työpaikkaa jää luotonmyöntäjän arvioitavaksi. Pääsääntöisesti kovin suurta autolainaa ei todennäköisesti tulla myöntämään.

Jos kyseessä on pieni autolaina, esimerkiksi 2000€ ja raha-asiat ovat muuten hyvällä mallilla, voidaan lainaa jopa myöntää. Tämä kannattaa kokeilla, sillä kokeilu ei velvoita mihinkään, eikä se myöskään maksa mitään!

Vaikka autoa työttömyyden aikana kuinka paljon tekisi mieli, on syytä pitää järki kädessä (ja päässä). Rahantulo työttömyyden aikana ei päätä huimaa ja rahalle on varmasti paljon muutakin käyttöä kuin lyhentää autolainaa.

Jos haet autolainaa ja saat myönteisen päätöksen, kannattaa hetki pohtia ennen kuin tarjouksen hyväksyy. Voisiko työttömyyden ajalle ostaa esimerkiksi 50% halvemman auton ja ajella sillä pakolliset ajot? Uuden auton aika voisi olla siinä vaiheessa ajankohtaista, kun töitä jälleen on.

Laina-aika kannattaa mitoittaa sellaiseksi, että luoton kuukausierä pysyy maltillisena. Liian suuri autolainan lyhennys voi aiheuttaa ongelmia muissa raha-asioissa. Vaikka kysmyksessä olisi todella pieni laina, kannattaa lyhennykset pitää siitä huolimatta pienenä, jotta raha riittää muuhun elämään työttömyyden aikana.

Yhteenveto

Kyllä, myös työtön voi saada autolainaa. Tämä ei pidä kaikkien osalta kuitenkaan paikkaansa, sillä kaikille ilman työtä oleville ei autolainaa tulla myöntämään, ikävä kyllä. Se, että kenelle autolainaa myönnetään ja kuinka paljon sitä myönnetään – on täysin mahdotonta sanoa.

Tämä selviää vain kokeilemalla. Kokeilu ei maksa mitään ja parhaassa tapauksessa lainaa myönnetään – myös työttömälle.

Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *