Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Bensan ja dieselin hinta 2022

Polttoaineden hinnat vuonna 2022 Suomessa. Mitä tähän voi sanoa järkevää, ei oikein yhtään mitään. Bensan ja dieselin hinta on tällä hetkellä aivan järkyttävällä tasolla. Henkilökohtaisesti ajan itse dieselillä ja nyt meni ensimmäistä kertaa 100 euroa rikki kun tankkasin tyhjän tankin täyteen. En jaksa muista hintaa, kun en ole koskaan jaksanut seurata, mutta nyt on ilmeisesti aivan pakko alkaa sitäkin tekemään.

Joka tapauksessa hinnat ovat aivan järkyttävällä tasolla. Minulla kuluu parhaimmillaan pari tankillista kuukaudessa dieseliä, eli sellaiset 100 litraa ja joskus hieman ylikin. Jos polttoaineeseen menee 250 euroa kuukaudessa ja tähän maksaa vielä dieselverot päälle, alkaa auton pitämisen mielekkyys olemaan koetuksella.

Pian ollaan siinä pisteessä, että on halvempaa jättäytyä töistä pois. Tällä hetkellä se ei ole kaukana. Tähän vielä jos laskee menetetyn vapaa-ajan joka töissä kulkemiseen kuluu, ollaan jo pitkästi miinuksen puolella. Työnteko ei oikein enää kannata näillä hinnoilla.

Sähköauto ratkaisuna

No niin. Ja sitten siihen aiheeseen mitä sähköautokauppiaat koittavat meille iloisesti toitotttaa. Olen lukenut aivan liian monta kertaa, että vaihda sähköautoon. Polttoaineeseen kuluneella hinnalla maksat sähköauton lyhennystä ja saat vielä ostettua patteriautoon sähkötkin. Sitten laitetaan erilaisia laskutoimituksia, kuinka milläki sähkönhinnalla ja auton kulutuksella päästään ties kuinka alhaisiin lukemiin 100 kilometrillä.

Voipa olla mahdollistakin – toistaiseksi. Minulla ei kuitenkaan ole halua hankkia kallista sähköautoa. Pientä ja lyhyellä toimintamatkalla olevaa en tarvitse, eikä sovellu minulle. Tämä vaihtoehto sitten maksaa aivan hirveitä summia. Ja kuka tietää millainen käyttöikä akustolla on?

Epävarmaa on myös se, millaista sähkönhinta on vaikkapa vuoden kuluttua? Sitä ei tiedä tällä hetkellä kukaan. Kilowattitunnin hinta saattaa olla jotain aivan muuta, kuin mitä se on tällä hetkellä. Nämä epävarmat ajat saattavat vaikuttaa myös sähkön saatavuuteen, joten kovin paljon en niiden varaan laskisi. Dieseliä voi ostaa varastoon (kuten olen jo tehnytkin), sähköä on huono kovin paljoa varastoida.

Nämä skenaariot sitten laittavat sähköautokauppiaan laskukaavat aivan päälaelleen. Tällöin sähköllä ajaminen ei enää olekaan niin halpaa, kuin mitä meille tällä hetkellä sen väitetään olevan. Ja, kuka tietää millaisia käyttövoimamaksuja meidän epäpätevät poliitikot vielä keksivät. Voin melkein väittää, että kunhan sähköautoja saadaan tyrkytettyä kuluttajille tarpeeksi riittävä määrä, tulee jotain veroja tai muita maksuja maksettavaksi. Päivitys 22.10. Ja sieltähän ne ensimmäiset veronkorotukset sitten tulivat.

Kun bensa- ja dieselautoiloijat eivät enää voi kohta ajaa ja autot menevät seisontaan, niin loppuu myös verotulot. Sitten ollan sähköautoilijan lompakolla kun ei enää muita ole joilta voidaan tarvittavat veroeurot kupata.

Autolaina 2022

Joka tapauksessa, jos sinun on päästävä liikkumaan ja uskallat vielä autolainaa tänä päivänä ottaa, niin se kannattaa kyllä ehdottomasti sitten kilpailuttaa. Ja kannattaa nyt miettiä tarkoin, millaisen auton, millä polttoaineella kulkevan ja minkä hintaisen uskaltaa ostaa. Jos ajoa on paljon, tulee tietysti diesel mieleen. Tänä päivänä diesel kuitenkin maksaa paikoin jopa enemmän kuin bensa. Kannattaa siis harkita.

Jos harkinnassa on hieman kalliimpi auto, voi olla että bensa- tai dieselauto menettää arvonsa jopa suhteellsein nopeastikin. Jos ei ole kysyntää, ei ole myöskään mahdollista pitää autolla arvoa.

Tästä saattaa jo olla pieniä viitteitä. Vuosi sitten autoliikkeet ostivat kilvan vähän ajettuja ja uudehkoja henkilöautoja. Minulla oli somet täynnä mainoksia, jossa halutaan ostaa autoja. No, nyt niitä ei ole juuri näkynyt lainkaan. Muutama yksittäinen mainos silloin tällöin. Tämä kertonee jo paljon. Autojen hinnoille voi olla odotettavissa hurja romahdus.

Itse aion ajaa nykyisen dieselini niin loppuun kuin se vain kestää. Laitan auton aina seisontaan, jos se säästää sentinkään kuluissa. Pari kolme päivää seisonnassa tuo jo säästöä vakuutus- ja veromaksuissa.

Mutta asiaan. Jos uskallat autolainan ottaa, tee se tästä alta. Koska polttoaine on todella kallista, yritä säästää sieltä mistä vain suinkin on mahdollista. Pyydä tarjous, valitse paras ja toivo että saat tehtyä hyvät kaupat.

Hae rahoituspäätös

Nopea laina kaikkiin ajoneuvoihin
  • Please enter a number from 1000 to 60000.
    Anna rahoituksen summa jota haet
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *