Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Halvin autolaina 2021

HUOM!

Tämä artikkeli on vanhaa tietoa. Etenkin Euribor-korot ovat nousseet huomattavasti vuodesta 2021.

Autolainan etsijät vuonna 2021 voivat huokaista helpotuksesta. Korkokulut eivät ole tämän hetkisen tiedon mukaan nousemassa ja tätä kirjoitettaessa 12 kuukauden euribor on -0,490%. Sama kehitys jatkuu tämän hetkisen tiedon myös 2021, ellei mitään mullistavaa tule tapahtumaan. Korona voi tietysti tuoda oman vaikutuksensa ja sen seuraukset nähdään kuluvan vuoden mittaan.

Ilotulitus
Vuosi 2021 jatkunee lainojen osalta samanlaisena kuin viime vuosi

Mitä tämä tarkoittaa auton ostajalle? Tämä tarkoittaa sitä, että pankkilainat noudattelevat kuluiltaan samoja linjoja kuin viime vuonna. Pankit kamppailevat varmasti tällä hetkellä kannattavuutensa kanssa, kuten mikä tahansa muukin ala.

Onkin oletettavaa, että pankkien omat marginaalit ja muut toimituskulut saattavat kokea pienoisen nousun, tai ainakin painetta siihen suuntaan varmasti on olemassa. Tätä hillinnee osaltaan kuitenkin kova kilpailu asiakkaista pankkien kesken myös autolainojen osalta. Suuria muutoksia ei ole odotettavissa suuntaan tai toiseen.

Miten löydän halvimman lainan autoon

Tämä on hyvä kysymys ja koitan avata seuraavassa halvimman lainan löytämiseen parhaat keinot. Vaikka naapurisi sai edullisen lainan omasta pankistaan, se ei välttämättä ole tae siitä, että juuri sinä joka tätä luet tulisit saamaan yhtä edullisen lainan samasta pankista.

Miksi näin? Pankit antavat asiakkailleen tietynlaisen luottoluokituksen ja lainojen ehdot riippuvat täysin siitä, millaisen ”pisteytyksen” asiakas saa.

Naapuri on voinut olla kyseisen pankin asiakas jo 20 vuotta ja muut lainat on jo maksettu kokonaan pois täysin moitteettomalla maksuhistorialla. Lisäksi naapurilla voi olla säästöjä tai sijoituksia kyseisessä pankissa ja suhteellisen hyvät tulot, jotka voivat puoltaa edulisemman lainatarjouksen saamista.

Kyseessä on niin sanottu unelma-asiakas pankille. Suhteellisen paljon omaisuutta, hyvät tulot ja velat jo maksettuna. Tällaiselle henkilölle on helppo myöntää autolainaa ja vielä hyvillä ehdoilla.

Kilpailutuksella paras vaihtoehto

Vaikka juuri sinä et olisikaan kyseinen unelma-asiakas (ehkä vielä asuntolainaa jäljellä, lomautus päällä, pienehköt tulot) pankeille tai rahoituslaitoksille, on edullista lainaa silti mahdollista saada.

Kilpailu rahoitusalalla on kovaa ja sellaisia asiakkaita otetaan mielellään, jotka pystyvät riskiarvion mukaan luoton myös takaisin maksamaan ajallaan. Näistä asiakkaista ollaan valmiita pitämään kiinni ja hankkimaan uusia ”hinnalla millä hyvänsä”.

Tämä tarkoittaa kuluttajalle sitä, että vaikka ei olisikaan ns. unelma-asiakas, on erittäin todennäköistä, että suhteellisen edullista autolainaa on silti saatavana.

Avainasiana on autolainan kilpailutus. Tällä tavoin pankit ja rahoittuslaitokset kilpailevat asiakkaasta, eikä asiakkaan tarvitse etsiä lainaa kymmenistä eri paikoista.

4 vinkkiä parhaaseen lainaan

2021 voi olla haastavaa autolainan saamisen osalta. Korona on saattanut puraista luottolaitoksia ja voi olla mahdollista, että seula on tiukempi, kun hakemuksia käsitellään. Seuraavat 4 vinkkiä parantavat mahdollisuuksia autolainan saamiseksi 2021.

  • Kilpailuta lainat
  • Älä yritä saada liian suurta lainaa
  • Varmista lainan ehdot ja varaudu lyhennysvapaaseen
  • Älä ota lainaa lainan päälle

Vaikka oma pankkisi ei lainaa myöntäisi, on varsin mahdollista että muut rahoittajat lainaa voivat myöntää. Kilpailuta lainat, tällä varmistat sen, että lainaa on yleensä saatavana.

Ennen kilpailuitusta kannattaa muistaa omat taloudelliset resurssit ja mitoittaa lainahakemus sen mukaan, mihin omat resurssit venyvät. Varmista aina lainan ehdot ennen allekirjoitusta ja älä ota lainaa lainan päälle!

Miten kilpailutan autolainan vuonna 2021

Autolainan kilpailutus on onneksi todella helppoa. Käytännössä asiassa menee muutamia minuutteja, jos kaikki vaaditut tiedot ovat kätevästi saatavilla. Näitä tietoja ovat mm. tulotiedot, muut lainat ja luotot, yhteishakija ja niin edelleen. Varsin helppo homma!

Mitä tämä tarkoittaa? Yksinkertaisuudessaan se tarkoittaa sitä, että yhden hakemuksen täyttämällä se välitään useille eri pankeille ja rahoituslaitoksille.

Saat lainatarjouksia joista voit valita parhaimman rahoittamaan juuri sinun auton hankintasi. Huomaa, että pelkkä korko ei ole välttämättä ainoa keino joita kannattaa tarjouksissa vertailla, joskin se kuitenkin on yksi tärkeimmistä seikoista. Mikäli koet, että lyhennysvapaalle on mahdollisesti jatkossa tarvetta, kannattaa tarkistaa asia luottosopimuksesta. Ellei tästä ole mainintaa, kannattaa asia varmistaa.

Näin saat parhaan tarjouksen

Auton hankinta voi olla rahoituksen osalta joskus hankalaa. Näin ei asian tarvitse olla. Rahoituksen hankkiminen on todella nopea toimenpide.

Pyydä tarjous alapuolella olevalla lomakkeella. Saat vastauksena tarjouksia/tarjouksen, joista valitset sopivan. Hakemuksen täyttäminen ei sido mihinkään eikä siitä aiheudu mitään velvollisuuksia.

Mikäli hyväksyt jonkun tarjouksen, kirjoitat lopullisen luottosopimuksen kyseisen rahoittajan kanssa. Vasta siinä vaiheessa olet vastuussa lainasta tulevista lyhennyksistä ja kuluista.

Hyviä autokauppoja ja menestystä vuodelle 2021!

Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *