Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Käytetyn auton osto Ruotsista ja sen rahoitus

Suomalaiset ostavat käytettyjä autoja runsaasti myös kotimaan markkinoiden ulkupuolelta. Yleisimmin auto ostetaan joko Ruotsista tai Saksasta. Ruotsi on luonnollinen valinta yhä useamman tuontiauton ostajan mielestä. Ruotsia käytetyn auton ostomaana puoltaa muutama seikka.

Ensimmäisenä tulee sijainti. Ruotsiin on helppo mennä ja reittejä löytyy useita kuten laiva, lentokone tai autolla Haaparannan kautta. Kulkuun vaikuttaa ostajan oma sijainti sekä auton myyntipaikka. Jos ostaja asuu etelässä ja ostettava auto on myös Etelä-Ruotsissa, on luonnollinen valinta laivamatka. Laivamatka on siinä mielessä hyvä valinta, jos auto sattuu olemaan hieman kauempana satamasta niin oman auton voi ottaa matkaan. Jos auto sijaitsee Tukholmassa ei oma auto ole välttämättä tarpeellista ottaa matkaan. Matka- ja hakukustannukset jäävät myös maltilliseksi ruotsin läheisen sijainnin johdosta.

Volvo V90
Auton tuonti Ruotsista on helppoa ja nopeaa

Toisena tulee autojen varustelu. Ruotsin ilmasto on samanlaista kuin Suomessa, joten autot ovat varustettu samanlaisilla talvivarustuksilla kuin Suomessa. Lokilämmitin, penkinlämmitin ja hyvät talvirenkaat esimerkkinä. Etelä-Euroopasta tuoduissa autoissa ei välttämättä ole kyseisiä varusteita.

Kolmantena tulee hintataso. Ruotsissa autot ovat halvempia kuin Suomessa, mutta toisaalta hinnoissa ei ole merkittävää eroa mm. Saksan käytetyn auton markkinoihin. Ruotsissa myös autokanta on uudempaa ja laadukkaampaa kuin Suomessa. Hyvän auton hankinta naapurimaasta onkin suhteellisen turvallista ja vaivatonta.

Tuontiauton rahoitus

Vaikka auton osto Ruotsista saattaa monia houkutella kovastikin, tulee varmasti jossakin kohtaan mieleen kuinka tuontiauto rahoitetaan. Onneksi Ruotsi-auton rahoitus ei ole ongelma, vaan rahoitus onnistuu aivan samalla tavalla kuin kotimaasta ostettuun autoon.

Auton rahoittaminen ei ole sen kummoisempi juttu kuin kotimaasta ostettavan auton rahoituskaan. Korko ja mahdolliset muut lainan kulut ovat samat, eikä ostettava auto vaikuta lainan saamiseen. Millaisella korolla ja ehdoilla lainaa tuontiautoon on saatavilla, riippuu lainanhakijan muusta taloudellisesta tilanteesta. Joka tapauksessa tuontiauton laina maksaa aina lainaajalle rahaa, eikä nollakorkoinen laina ole mahdollista myöskään tuontiautoon. Mutta edullista lainaa on saatavana, myös tuontiautoon.

Rahoitus kannattaa hoitaa jo etukäteen eikä vasta siinä vaiheessa, kun sopiva auto tulee myytäväksi. Kun rahoitus on jo valmiina, käy auton ostaminen todella nopeasti. Lainaxin rahoitus on mahdollista hakea etukäteen, sillä ostettava auto ei toimi lainan ehtona tai vakuutena. Voit hakea lainaa valmiiksi vaikka maksimisumman (60 000€), mutta sitä ei tarvitse nostaa ja käyttää kokonaan. Summasta voi käyttää vain sen verran, kuin ostettava auto maksaa.

Faktat Ruotsiauton rahoitukseen

 • ei takaajia tai vakuuksia
 • tuotava auto ei toimi myöskään vakuutena
 • lainaa 60 000 euroon saakka
 • käsirahaa ei tarvita
 • valmiiksi kilpailutettu lainatarjous (aina paras vaihtoehto tarjolla)
 • nopea luottopäätös
 • joustava takaisinmaksu (15v max. laina-aika)
 • laina haettavissa etukäteen

Ei ole myöskään väliä, onko auto myynnissä ruotsissa yksityisellä myyjällä vai autoliikkeessä. Rahoitus käy molempiin vaihtoehtoihin. Ja mikä parasta, joustava takaisinmaksu mahdollistaa sopivan lainan autoon kuin autoon. Ja luoton voi tietysti maksaa vaikka ennenaikaisesti pois tai hakea tarvittaessa lyhennysvapaata.

Vaihtoehdot kuinka auton voi ostaa Ruotsista

Auton hankkimiseen Ruotisista on kaksi eri vaihtoehtoa.

 • hae ja osta auto itse
 • käytä välittäjää

Kumpi tahansa vaihtoehto on varmasti hyvä. Itse hakemalla auto tulee hieman halvemmaksi. Toisaalta, itse hakemalla siihen kuluu aikaa ja rekisteröintiasioita. Välittäjä puolestaan hoitaa tämän kaiken, mutta ottaa tietysti palveluksistaan maksun.

Auton hinta tuotuna Ruotsista

Tuontipalvelun avulla hinta muodostuu suunnilleen 2000 euron tietämille, riippuen hieman missä päin maata auto sijaitsee.

Itse hakemalla voi päästää noin 1000 euron luokkaan, mutta se vaatii työtä. Neuvotteluja myyjän kanssa, paperien tekoa, tuonti Suomeen, autoverotus, rekisteröinti ja niin edelleen. Useille tämä ei kuitenkaan ole minkäänlainen ongelma ja hyvää siinä on se, että hinnan pääsee neuvottelemaan varmasti itse sopivalle tasolle.

Verottajan autoverolaskurilla voi laskea autoveron määrän tuotavasta autosta. Matkakuluhin on hyvä varata muutama satanen, riippuen hieman missä kohtaa Ruotsia auto sijaitsee ja millä Ruotsissa aikoo liikkua. Paluumatka maksaa myös, ja kuluja tulee esimerkiksi laivalla auton tuonnista tai itse Haaparannan kautta kiertämällä.

Säästö

Auton ostaminen Ruotsista voi olla taloudellisesti järkevää. Kuinka paljon säästöä kertyy riippuu täysin ostettavasta autosta. Joissakin malleissa säästö voi olla tuhansia euroja, kun taas joissakin säästö voi olla hyvinkin maltillinen.

Tarkkaa summaa säästölle on mahdonta antaa, koska tähän vaikuttaa hyvin moni asia. Ostettava auto, auton hinta, autovero, tuontikustannukset, auton sijainti Ruotsissa ja niin edelleen. Jos ajatellaan, että tuontikustanukset ovat tasan 2000 euroa, on auton oltava Ruotsissa vähintään 2000 euroa edullisempi kuin vastaavan auton Suomessa, jotta auton osto olisi edes samanhintaista kuin Suomessa. Kun tavoitelllaan säästöä, on auton oltava merkittävästi halvempi kuin vastaava Suomessa.

Koska autoja kuitenkin tuodaan huomattava määrä naapurimaasta, on suositeltavaa katsella tarjontaa ja vertailla hintoja vastaaviin Suomiautoihin. Ruotsalaisten autotarjontaa pääsee selaamaan mm. seuraavista osoitteista.

Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *