Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lainaa sähköpyörän ostamiseen

Sähköpyörät ovat nostaneet suosiotaan todella paljon viime aikoina. Myyntimäärät ovat kasvaneet vuosi vuodelta ja Muoti- ja urheilukauppa ry:n mukaan vuonna 2020 sähköpyöriä myytiin reilu 30 000 kappaletta, kirjoittaa Maaseudun Tulevaisuus. Vuonna 2021 lukema kasvoi entisestään, ja maailmanlaajuisesti myynti on kasvanut yli 50 prosenttia.

Tämä tarkoittaa sitä, että pyörien saatavuus on välillä heikkoa. Myyntivolyymien kasvamisen lisäksi, nykyinen maailmantilanne aiheuttaa suurta komponenttipulaa jokaiselle valmistajalle. Omaa pyörää voi joutua odottamaan jopa kuukausia.

Sähköpyörän hinta on tyypillisesti noin 2000 – 3000 euron tietämillä. Markkinoilta löytyy myös halvempia ja kalliimpia sähköpyöriä. Halpa sähköpyörä on kasattu halvemmilla osilla ja toiminta-aika on lyhyempi kuin keskihintaisessa, noin parin tuhannen euron sähköpyörässä.

Kallimmat useiden tuhansien eurojen arvoiset sähköpyörät ovat sitten puolestaan todellisille harrastajille suunnattuja, esimerkiksi maastopyöräilyyn. Tavalliselle kuluttajalle parin tuhannen sähköpyörä on täysin riittävä, esimerkiksi työmatkapyöräilyyn.

Sähköpyörä
Laadukas sähköpyörä maksaa 2000 eurosta ylöspäin

Osamaksulla hyvä sähköpyörä

Tavallinen sähkötön polkupyörä maksaa muutamasta satasesta noin tuhanteen euroon saakka. Jos haluaa sähköpyörän joka on suhteellisen laadukas, on rahaa varattava enemmän pyöräostoksille. Niin hassulle kuin se kuulostaakin, niin hyvä sähköpyörä on arvokkaampi kuin 20 vuotta vanha auto. Tällöin on selvää, että sähköpyörään tarvitaan yhä useimmissa tapauksissa rahoitus- tai osamaksumahdollisuus.

Koska laadukas sähköpyörä maksaa suhteellisen paljon, on sen hinnan pilkkominen pienempiin osamaksueriin järkevää. Lainat ovat tänä päivänä edullisia ja on viisasta hankkia kerralla kunnollinen sähköpyörä. Huono pyörä saa katumaan hankintaa ja vaihto parempaan on edessä ennemmin tai myöhemmin.

Jos ajatellaan, että laadukkaan sähköpyörän hankinta kustantaa 3000 euroa ja lainalle saa 1,5%:n koron, on kuukausimaksu tällöin noin 128 euroa kahden vuoden maksuajalla. Jos haluaa päästä alle 100 euron kuukausimaksuun, voi laina-aikaa pidentää 3 vuoteen, jolloin kuukausimaksu on enää noin 87 euroa. Tämä ei ole todellakaan paha hinta erittäin laadukkaalle sähköpyörälle!

Lainax rahoittaa tietysti myös sähköpyöriä. Olipa hankittava sähköpyörä millainen tahansa, minkähintainen tahansa ja myynnissä liikkeessä tai yksityisellä myyjällä, me rahoitamme. Etkä tarvitse takaajia tai vakuuksia.

Hae alta rahoituspäätös sähköpyörän hankintaan. Kilpailutamme tietysti myös sähköpyörää varten tarvittavat rahoitukset.

Hae rahoituspäätös

Nopea laina kaikkiin ajoneuvoihin
  • Please enter a number from 1000 to 60000.
    Anna rahoituksen summa jota haet
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Sähköpyörän ostaminen – mitä pitää ottaa huomioon

Älä osta sikaa säkissä. Koeaja pyörä aina ennen ostoa. Netistä ostaminen saattaa kuulostaa helpolle. Mutta, koska pyörän geometria vaikuttaa ajomukavuuteen, on enemmän kuin suositeltavaa käydä koeajamassa erilaisia sähköpyörämalleja. Kaikki pyörät eivät sovellu kaikille.

Tutustu pyörässä käytettäviin komponentteihin. Jos näet mainoksen jossa mainitaan Shimano vaihteet, se ei kerro vielä yhtään mitään. Shimanolla on useita eri laatu- ja hintatyypin osasarjoja. Alkupään halvimmat mallit ovat laadultaan todella huonoja. Mikäpä onkaan ärsyttävämpää kuin jakuva vaihteiden säätäminen ja siltikään ne eivät toimi. Kannattaa perehtyä aiheeseen, myyjä ei välttämättä koko totuutta ole kovinkaan halukas kertomaan.

Moottorin teho ja akun kapasiteetti on yksi tarkistettavista seikoista. Tarpeeksi vääntävä moottori ja riittävä akun kapasiteetti takaavat sen, että pyörä toimii myös haastavammassa maastossa ja pitemmillä matkoilla kuten sen on tarkoitettu toimivankin.

Kannattaa myös koeajaa pyörää ilman moottorin avustusta. Jaksaako pyörää ajaa ilman moottoria? Sähköpyörät ovat painavampia ja raskaampia polkea ilman moottorin avustusta, kuin tavalliset polkypyörät.

Käytettyjä sähköpyöriä alkaa löytymään yksityisiltä käyttäjiltä ja alan liikkeistä. Joskus käytetty sähköpyörä voi olla perusteltua hankkia. On kuitenkin muistettava, että akku heikkenee vuosien ja latauskertojen mukaan. Jos kyseessä on paljon ajettu muutaman vuoden ikäinen sähköpyörä, kannattaa ehkä miettiä pari kertaa kannattaako ostaa. Uusi akku voi maksaa vielä tänä päivänä suhteellisen paljon.

Pääsääntöisesti voisi sanoa, että älä osta ns. marketpyörää. Tarkoitan tällä nyt Citymarket ja Prisma yms. kauppoja. Hinnat saattavat houkutella, mutta laatu ei ole sitä mitä hyvältä sähköpyörältä voi olettaa.

Pyörä käyttötarkoituksen mukaan

Ennen sähköpyörän hankintaa kannattaa miettiä mihin tarkoitukseen pyörä tulee. Maastopyöräily on kasvattanut suosiotaan huomattavasti ja sähkömaastopyöriä näkyy yhä enemmän ja enemmän maastossa ajaessa. Maastopyörä on erittäin hyvä väline siihen mihin se on tarkoitettukin, maastossa ajamiseen. Maasturilla voi ajaa maantieajoakin aivan hyvin, mutta maantielle tarkoitettu pyörä on tietysti maantiellä parempi.

Fatbike eli läskipyörä soveltuu hyvin maastoon jossa tarvitaan suurta kantopinta-alaa renkailta. Esimerkiksi märkiä metsätaipaleita tai talvella reiteillä ajoa varten ne ovat aivan loistavia pyöriä, joihin muilla pyörillä ei ole käytännössä mitään asiaa. Läskipyörä taasen ei ole välttämättä paras vaihtoehto päivittäiseen työmatkapyöräilyyn.

Sähköpyöriä on useita erilaisia, eri mallisia, eri tehoisia, eri laatuisia ja niin edelleen. Älä osta suin päin ensimmäistä joka tulee vastaan. Mieti mihin tarkoitukseen pyörä on tulossa.

Itselläni on käytössä sähkömaastopyörä. Ajan paljon maastossa, mutta en tykkää ajella talvella. Ajan myös jonkin verran maantieajoa. Sähkömaastopyörä soveltuu tähän tarkoitukseen todella loistavasti!

Sähköpyörää ei kannata ostaa sen vuoksi, että se on mahtava laite ja naapurillakin on sellainen. Jos kilometrejä tulee vuodessa suhteellisen vähän, kannattaa panostaa aivan tavalliseen polkypyörään. Sähköpyörän hinnalla saa aikamoisen tavallisen pyörän. Tai vaihtoehtona, huomattavasti halvemmalla varmasti tarpeeksi laadukkaan polkypyörän. Pyörä kannattaa ostaa tarpeen mukaan.

Voisi kuvitella, että asiantunteva polkupyöräliike on tässä paras avustaja. Kauppiaan tehtävä on saada myyntiä ja kauppias osaa kuulostella minkä verran ostaja on valmis panostamaan. Kauppiaita on monenlaisia ja todennäköisesti ostajalle – jos hän on vähänkään kiinnostunut – yritetään myydä sähköpyörä. Kauppias ei välttämättä ole kiinnostunut siitä mikä on ostajalle parasta, vaan siitä, millä hän saa kassaansa parhaimman katteen.

Laitetaan tähän video hieman erikoisemmasta sähköpyörästä. Huippunopeus yli 100km/h.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *