Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Moottoripyörälaina netistä

Kesä 2021 lähestyy ja kevätaurinko on sulattanut jäät ja lumet teiden pinnoilta. Tämä saa motoristien aistit viimeistään heräämään ja ajokausi alkaa siintämään jo mielessä. Samalla kuitenkin mieleen saattaa juolahtaa, että tulikohan se oma pyörä huollettua pitkän talven aikana ja missäs kunnossa se syksyllä talliin laitettiinkaan…

Mieleen saattaa juolahtaa myös moottoripyörän vaihtaminen. Ehkäpä uudempaan, tehokkaampaan tai täysin eri malliseen tai merkkiseen. Siinä vaiheessa mielessä käy myös rahoitus ja mistä saisi hyvän lainan uutta pyörää varten. Moottoripyörän käyttötarkoituskin on saattanut muuttua pitkän talven aikana ja siinä vaiheessa tietysti entinen pyörä käy tarpeettomaksi.

Lainaa jokaiseen moottoripyörään

Moottoripyöriä on maailma täynnä ja käyttötarkoituksia on lukuisia erilaisia. Tämän lisäksi pyöriä on useassa eri hintaluokassa, muutamasta satasista useisiin kymmeniin tuhansiin saakka. Lainaxin lainalla onnistuu näiden kaikkien rahoitus.

Jos etsinnässä on halpa käytetty moottoripyörä ja siihen tarvitsee parin tuhannen euron lainan, onnistuu. Jos etsinnässä on uuden 60 000 euron Harley-Davidsonin rahoitus, onnistuu.

Moottoripyörä ilta-auringossa
Moottoripyöräily on mahtava harrastus

Käyttötarkoituksia ja tarpeita on lukuisa erilainen määrä ja jokaiseen näihin tarvitaan omanlainen rahoitus. Kaikissa näissä rahoituksissa on yhteistä se, että niihin ei tarvita takaajia eikä vakuuksia. Tämä tarkoittaa sitä, että ostettava moottoripyörä ei toimi lainan vakuutena.

Käytännössä voit siis etsiä lainan tulevaa moottoripyörää varten jo etukäteen, sillä lainaan ei tarvitse ilmoittaa ostettavaa moottoripyörää. Lainan saaminen perustuu omaan taloudelliseen tilanteeseesi eikä ostettava pyörä vaikuta lainan saamiseen tai hakemuksen hylkäämiseen.

Jos tarvetta on löytää paras laina moottoripyörään, kannattaa käyttää hetki aikaa ja vertailla hieman erilaisia vaihtoehtoja rahoituksiin. Pankkilaina ei todennäköisesti ole paras vaihtoehto. Jos haet lainatarjouksen Lainaxilta, saat valmiiksi kilpailutetun lainan moottoripyörää varten.

Parasta Lainaxin lainassa on se, että se on vasta tarjous. Tämän tarjouksen voi halutessaan hyväksyä tai hylätä, täysin ilman sitoumuksia mihinkään rahoittajaan. Toiseksi, lainatarjouksen avulla saat vertailukohtaa mahdollisiin muihin rahoittajiin joilta aiot tarjouksen kysyä.

Paljonko on sopiva määrä lainaa moottoripyörää varten

Tätä on hyvä pohtia jokaisen lainanhakijan. Tuskin tähän oikeaa vastausta on olemassa, mutta pääsääntöisesti moottoripyörä ostetaan enemmän tunteeseen kuin järkeen perustuen. Kuinka paljon on halukas sijoittamaan rahaa omaan tunteeseen? Jotkut ovat valmiita sijoittamaan käytännössä kaiken ylimääräisen rahan moottoripyöräilyyn, jotkut sijoittavat muihin harrastuksiin, joillakin ei ole varaa sijoittaa lainkaan rahaa muuhun kuin peruselämiseen, vaikka halua ehkä olisikin.

Onneksi halpoja pyöriä on kuitenkin saatavana ja moottoripyöräilyn voi aloittaa vaatimattomallakin ajokilla. Halvalla rahoituksella ja pitkällä maksuajalla kuukausittainen kustannus ei nouse kenenkään kukkarolle täysin kohtuuttomaksi.

Joka tapauksessa rahoituksen suuruus kannattaa mitoittaa siten, että se ei vaikeuta muuta elämää. Joillekin 50€ on jo liikaa ja joillekin 500€ on aivan pikkusumma moottoripyörään kuukaudessa. Sopiva määrä lainaa riippuu siis täysin henkilöstä.

Rahoitus suoraan verkkolomakkeella

Mikäpä se onkaan sen helpompaa kuin hakea edullinen laina suoraan netistä. Yksi hakemus -> usea rahoittaja saa hakemuksesi -> hakijalle paras lainatarjous.

Tämän helpompaa rahoituksen hakeminen ei enää voisi olla. Kun hakemus on lähtenyt matkaan ja se on käsitelty, rahat ovat käytössä parhaimmillaan saman päivän aikana. Nettihakemus säästää aikaa huomattavasti, kun vertailun parhaasta lainasta saa tehtyä pelkästään yhden hakemuksen täyttämällä.

Kun lainatarjouksia alkaa tulemaan, niistä on mahdollista valita paras ja sopivin käyttöön. Lainoissa voi olla erilaisia ehtoja ja kulut saattavat vaihdella huomattavastikin eri tarjousten välillä. Kannattaa hetki perehtyä tarjouksiin ja valita sopivin käyttöön. HUOM! Halvin ei välttämättä ole paras vaihtoehto juuri sinulle.

Jos esimerkiksi tarvit mahdollisesti jossakin vaiheessa lyhennysvapaata, voi se joissakin luotoissa olla maksullista. Lue artikkeli autolainan lyhennysvapaasta, täysin sama pätee myös moottoripyörän lainaan. Mahdollisia muita ominaisuuksia kannattaa tutkailla itse mitä pitää arvokkainan asioina. Esimerkiksi luoton maksu ennen laina-ajan päättymistä, mahdollinen eräpäivän siirto, korkokatto, Euriborit ja niin edelleen.

Yhteenveto

Artikkelin kirjoittaja on rahoittanut elämänsä aikana kolme moottoripyörää lainarahalla. Ensimmäinen laina oli 90-luvun lopulla ja rahoitus oli suoraan omasta pankista. Lainan hakeminen oli reilu 20 vuotta sitten hieman erilaista kuin tänä päivänä.

Toinen rahoitus oli suoraan liikkeen tarjoama moottoripyörän vaihdon yhteydessä. Ehkä ei kaikkein halvin ratkaisu, mutta nopea ja helppo tapa se kyllä oli. Käytännössä nimi paperiin ja sen jälkeen vain makselee pois sovitut kuukausierät ja ajelee uudella pyörällä menemään.

Kolmannen lainan kilpailutin. Helppo ja nopea tapa tämäkin ja sillä hetkellä se oli myös halvin vaihtoehto. Kysyin tarjouksen myös omasta pankista (tuttu töissä ko. pankissa ja sain tarjouksen nopeasti). Pankin tarjous ei yltänyt samaan kuin minkä sain kilpailuttamalla. Oma pankki jäin näin nuolemaan näppejään, vaikka muuta lainaa ja sijoituksia siellä onkin. Tässä nähdään, että kilpailu lainamarkkinoilla on kovaa ja lainaa saa todellakin edullisemmin, kun viitsii hieman nähdä vaivaa.

Lyhyesti: kannattaa kilpailuttaa. Kannattaa vertailla. Kannattaa käyttää hetki aikaa. Etenkin jos kyseessä on hiemankaan suurempi laina. Pienissä lainoissa erot eivät niin valtavaksi muodostu, mutta suosittelen kuitenkin vertailemaan eri vaihtoehtoja kaiken kokoisissa lainoissa.

Iloisia moottoripyöräilyhetkiä kaikille motoristeille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *