Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Käytetyn auton ostaminen ja myyminen Korona-pandemian aikana

Nainen maskissa ja suojahanskoissa
Korona-pandemia on muuttanut kuluttajien ostokäyttäytymistä.

Korona-pandemia on muuttanut ostokäyttäytymistä jokaisella toimialalla, eikä autokauppa ole tehnyt tässä poikkeusta. Uusien autojen kauppa on vähentynyt alkuvuodesta lähes 20 prosenttia. Luvut selviävät Autoalan tiedotuskeskuksen tilastopalvelusta.

Kun uusien autojen kauppa on vähentynyt, on vastaavasti hyväkuntoisten käytettyjen autojen kauppa pysynyt koko kevään ja kesän ajan suhteellisen ennallaan. Käytetyn auton ostaminen korona -pandemian aikana nytkähti alaspäin huhtikuussa 2020 Koronan vaikutuksesta, mutta palautui varsin nopeasti normaalitasolle. Autoliike Saka kertoi lehtihaastattelussa tehneensä jopa päiväkohtaisen ennätyksen ja myyneen yli 150 autoa yhden päivän aikana. Korona ei siis ole vaikuttanut käytetyn auton kauppaan samalla tavalla, kuin uusien autojen kauppaan.

On selvää, että ihmisten täytyy liikkua vaikka Korona tuokin huolta työpaikoista. Koska epävarmuus vaikuttaa ostokäyttäytymiseen ja pelkoon taloudellisesta pärjäämisestä mahdollisessa työpaikan menetyksessä, tämän myötä kalliit ja uudet autot jäävät ostamatta. Suhteellisen halvat ja hyväkuntoiset käytetyt tekevät kauppansa juuri nyt todella hyvin ja autoliikkeillä on jopa pulaa sopivasta autotarjonnasta.

Tämän voi huomata muun muassa siitä, että autoliikkeet mainostavat tällä hetkellä suurella rahalla some-kanavissa auton ostopalvelua. Ennen mainostettiin myyntiä, nyt ostoa. Tämä tarkoittaa sitä, että hyväkuntoinen käytetty auto menee varmasti kaupaksi, ongelmana vain autoliikkeillä on se, että mistä näitä autoja on saatavana. Kilpailu vaikuttaa olevan kovaa autojen ostomarkkinoilla. (tilanne keväällä 2020)

Julkinen liikenne vai oma auto

Punainen linja-auto
Julkinen liikenne ei houkuttele Korona-pandemian aikana.

Julkinen liikenne ei ole tällä hetkellä kovin houkutteleva vaihtoehto. Kasvomaski koetaan hankalana ja ärsyttävänä ja tämä puoltaa yksityisautoilun lisääntymistä. Vaikka kaupungissa pääsee nopeammin ja helpommin julkisilla, koetaan yksityisautoilu kuitenkin turvallisempana vaihtoehtona. Toisaalta Suomi on harvaan asuttu maa ja autoa tarvitaan ensisijaisena kulkuvälineenä useimmissa perheissä. Julkinen liikenne ei ole mahdollinen vaihtoehto pienissä kaupungeissa tai maaseudulla.

Voidaan siis sanoa, että tällä hetkellä on myyjän markkinat, jos auto on uudehko ja vähän ajettu. Tällaiset autot viedään käsistä autoliikkeiden toimesta. Jos autosta pitää päästä eroon, kannattaa kysyä tarjous useammasta liikkeestä. On tietysti sanomattakin selvää, että autoliikkeet eivät maksa autosta samaa hinta kuin itse myytäessä, mutta totuuden nimissä täytyy sanoa, että onhan se helppo tapa myydä auto.

Jos noin 20 000 euron autoa yrittää myydä itse, voi se osoittautua kuitenkin suhteellisen hankalaksi.

  1. Ostajat eivät uskalla sijoittaa 20 000 euroa yksityiseltä ostettuun autoon (virhevastuu / takuu)
  2. Rahoitus on hankala saada
  3. Vaihtoauto pitäisi saada johonkin

Käytetty auto on käytetty auto, vaikka sen ostaisi liikkeestä. Useimmissa käytetyissä autoissa on takuu jo umpeutunut ja mahdollisissa vikatilanteissa noudatetaan virhevastuuta takuun sijasta. Kuluttajat sekoittavat hyvin useasti takuun ja virhevastuun ja näistä asioista on käyty jopa käräjöimässä.

Autoliikkeet kauppaavat myös lisämyyntinä erilaisia turvia ja vakuutuksia jotka maksavat useampia satoja euroja vuodessa. Nämäkään vakuutukset eivät kata aivan kaikkea. Tarkkana kannattaa siis olla, vaikka autoliike kuinka autoa kehuu ja yrittää myydä lisävakuuksia. Käytetty auto ei muutu uudeksi vakuutuksilla.

Auton hinnoittelu ja rahoitus

Jos auton päätyy myymään itse, kannattaa ostajalle aina tarjota rahoitusmahdollisuutta. Tällä hetkellä noin 20 000 euron autot vaihtavat suhteellisen varmasti omistajaa ilman autoliikkeen myyntiapua. Rohkeasti vain kokeilemaan, esimerkiksi näillä ohjeilla.

Autoa ei kannata kuitenkaan ylihinnoitella. Auton markkinahinta selviää selaamalla samanikäisten ja saman verran ajettujen autojen myynti-ilmoituksia. Jos auton hinta on noin 20 000 euroa, on auto hinnoiteltava sen mukaan. Autoa ei kannata missään nimessä hinnoitella yli, myymättä jää takuuvarmasti.

Vaikka auto meneekin ehkä myyjän mielestä polkuhintaan, on hyvä tiedostaa että markkina määrää hinnan. Juuri sinun autosi ei tee tässä poikkeusta, se on tismalleen saman arvoinen kuin muut vastaavat autot.

Sen sijaan jos auto hinnoiteltu oikein, voit ehkä jopa valita ostajan. Myynti käy todella vilkkaana sopivan hintaisissa vähän ajetuissa autoissa. Rahoitusta tarjoamalla kaupat syntyvät vielä paremmalla todennäköisyydellä, eikä autoa tarvitse antaa autoliikkeen myytäväksi.

Oman auton käyttö on täysin perusteltua ja jos sellaista ei ole tai se kaipaa vaihtoa, nyt on varmasti oikea hetki. Kannattaa tietysti ottaa huomioon uhkat mahdollisessa työtilanteessa ja suhteuttaa auton hinnan järkevyys omaan tilanteeseen sopivaksi.

Jos kuitenkin auton osto on ajankohtaista, kannattaa rahoitus kilpailuttaa. Me voimme olla siinä apuna. Rahoitamme niin käytetyt kuin uudet autot – ja ilman takaajia tai vakuuksia! Kilpailuttamalla autorahoituksen, voi auton laina-aikana säästää todella huomattavan summan rahaa. Etsimme sinulle tämänhetken parhaan rahoittajan täysin ilmaiseksi.

Huom!

Tilanne koronapandemian osalta on rauhoittumassa ja tämä artikkeli ei välttämättä ole täysin relevanttia tietoa. Päivitetty 9.9.2021

Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *