Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Mönkijän rahoitus

Erilaisten mönkijöiden suosio on kasvanut voimakkaasti viimeisten vuosien aikana. Mönkijöitä on tarjolla monenlaisiin käyttötarkoituksiin ja yksi suosituimpia malleja on monikäyttöinen traktorimönkijä. Esimerkiksi vuonna 2018 rekisteröitiin yli 6000 traktorimönkijää. Tällä hetkellä pelkästään liikennekäytössä on yli 50 000 traktorimönkijää ja tähän päälle on tietysti laskettava sellaiset mönkijät, jotka eivät ole liikennekäytössä.

Tarjouspyyntö rahoituksesta

Hae päivän paras rahoittaja! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, eikä maksa mitään.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Mönkijä metsässä
Mönkijät ovat kasvattaneet suosiotaan

Mönkijöitä on tietysti tarjolla myös muihin käyttötarkoituksiin, mutta yleisimmin mönkijä on jossakin hyötykäytössä. Hyötykäyttöä voi olla joko yksityishenkilöllä tai joissakin ammateissa työkäytössä. Voidaankin sanoa, että mönkijä on todella monipuolinen ajoneuvo.

Hyvä ja uusi mönkijä voi maksaa enemmän kuin henkilöauto. Tämän vuoksi on täysin ymmärrettävää, että myös mönkijöihin tarvitaan hyvin useissa tapauksissa rahoitus tai osamaksu. Koska mönkijöitä myydään paljon, on selvää että käytettyjen mönkijöiden markkinat kasvavat voimakkaasti. Myös käytetyn mönkijän voi ostaa rahoituksella, joko yksityiseltä myyjältä tai liikkeestä.

Mönkijän rahoitus 0-korolla

Mikäpä olisikaan sen mukavampaa, kuin saada rahaa lainaksi ilman korkoa tai mitään kuluja. Ikävä kyllä, täysin 0-korolla olevaa lainaa ei ole olemassakaan, ainakaan mistään pankista tai rahoituslaitoksesta. Vaikka kokotaso onkin tällä hetkellä suhteellisen matalalla, ei 0-korkoista lainaa ole saatavana mönkijään, kuten ei myöskään henkilöautoon. Täysin samat periaatteet käy niin mönkijään kuin henkilöautoonkin rahoituksen osalta ja näistä periaatteista voit lukea em. artikkelista.

Koska ilmaista lainaa ei ole olemassa, on mönkijän rahoitusta miettivän tyydyttävä toiseksi parhaaseen ratkaisuun. Toiseksi paras ratkaisu mönkijöiden rahoittamiseksi on etsiä mahdollisimman edullinen rahoitus. Meidän kautta voit hakea lainaa myös mönkijöitä varten ja lainan hakeminen onnistuu sivun vihreillä painikkeilla.

Saat varmasti kilpailukykyisen rahoitustarjouksen. Hyvää tässä on se, että hakeminen on täysin maksutonta ja hakemus ei aiheuta minkäänlaisia velvollisuuksia tai vastuita. Vasta tarjouksen hyväksyminen synnyttää luottosuhteen, jota hoidetaan sovitun mukaisesti. Jos etsinnässä on todella halpa laina, tee hakemus. Tarjouksen voit hylätä tai hyväksyä.

Osamaksu, laina, rahoitus…?

Millä sitten kannattaa mönkijähankinta rahoittaa? Termit osamaksu, laina ja rahoitus tulee esiin eri vaihtoehtoja vertaillessa. Käytännössä kyseessä on aina sama asia, koska rahaa saadaan lainaksi jota maksetaan pienissä erissä takaisin. Yhteistä näille termeille on se, että lainattu raha maksaa.

Tärkein asia on huomioda, milläaisilla ehdoilla rahaa saa miltäkin rahoittajalta. Jos hankintahinta on 12 000 euroa ja maksuaika 6 vuotta, muodostuu korko ja muut mahdolliset kulut äärimmäisen tärkeäksi asiaksi. Ainakin siinä tapauksessa, jos ostaja on kiinnostunut taloudellisesta puolesta.

Jos mönkijä on myynnissä liikeessä, tarjoavat liikeet erittäin todennäköisesti kauppaan myös rahoitusta. Nyt tarkkana! Liikeen tarjoama rahoitus ei välttämättä ole paras ja halvin ratkaisu. Koska rahoitukset ovat liiketoimintaa siinä missä itse mönkijän myyntikin, on liikkeeillä tietysti intressi tarjota asiakkaale rahoitusvaihtoehtoa omista yhteystyöverkostoistaan. Ei kannata missään nimessä hyväksyä ensimmäistä tarjousta, vaan suorittaa vertailu.

Vertailun voi tehdä jo ennen kaupoille menoa, joten asiakkaalla on näyttää mustaa valkoisella jo ennen kauppiiaan tarjoamaa rahoitusta. On erittäin todennäköistä, että rahoituksen saa muualta paremmilla ehdoilla. Suosittelen hakemaan lainatarjouksen myös Lainaxin kautta.

Yksityiseltä ostettaessa ulkopuolinen rahoitus on käytännössä pakollista, ellei sitten ostajalla satu olemaan niin sanotutusti pinka kunnossa ja mönkijän pystyy ostamaan käteiskaupalla. Lainaxin rahoitus sopii myös yksityilsetä ostettavaan mönkijään.

Käytännössä termillä ei ole sinänsä merkitysöä kuinka osamaksulla ostaminen ostajalle myydään. Kulut ja muut ehdot ovat ratkaisevammassa osassa.

Lainaa ilman luottotietoja

Valitettavasti erilaiset henkilökohtaiset rahaongelmat ovat lisääntyneet huomattavasti. Rahaongelmat eivät kuitenkaan poista tarvetta. Vaikka luottotiedot ovat menneet, voi siitä huolimatta olla tarve hankkia mönkijä lainarahalla.

Tilanne ei varmasti ole mukava tai hyvä, mutta silti rahoituksen saaminen voi olla hankalaa. Mahdotonta se ei kuitenkaan ole ja kaikki on aina tilannekohtaista. On aika huomattava ero siinä, onko luottotiedot menneet 15 vuotta sitten ja ulosotto on käytännössä ja hoidettu ja töissä on tänä päivänä hyvä palkka, kuin jos luottotiedot ovat menneet 3 kuukautta sitten ja ulosotossa on kymmeniä erilaisia maksuhäiriömerkintöjä.

Mikään ei estä saamasta lainaa ilman luottotietoja. Toisaalta, mikään ei estä rahoittajaa olla myöntämästä lainaa luottotiedottomalle. Vain kokeilemalla selviää.

Tietysti kannattaa pitää itse järki kädessä ja miettiä, onko lisälaina järkevää vaikka maksuja on jo ennestään rästissä. Kannattaa harkita, etenkin kun kyseessä on mönkijä, joka ei ole varmasti aivan välttämättömin hankinta.

Rahoitusta jokaista käyttötarkoitusta varten

Vaikka mönkijät usein ostetaankin hyötykäyttöä varten, voi kysymyksessä olla myös muita käyttötarkoituksia. Hyötykäytön lisäksi esimerkiksi huvikäyttö on usein rahoitushakemusten perusteena tai tarkoituksena. Huvikäyttöä voi olla esimerkiksi crossimönkijän tai muunlaiseen kruisailuun tarkoitetun mönkijän hankinta.

Toisaalta mönkijät ovat useasti työkäytössä. Rahoituksia tarvitaan myös työkäyttöön tarkoitettuihin mönkijöihin.

Hyötykäyttöä on muun muassa lumen auraaminen, puiden ajo, eläinten ruoan kuljetus, kalastus, puutarhanhoito ja monet monet muut käyttötarkoitukset. Olipa käyttötarkoitus mikä tahansa, rahoitus onnistuu.

Mönkijät ovat syrjäyttäneet mopoautot

Yksi huomioitava seikka on, että traktorimönkijät ovat käytännössä syrjäyttäneet mopoautot. Liikenteessä näkeekin yhä enemmän traktorimönkijoitä, joita ajaa nuori henkilö.

Hytillinen traktorimönkijä onkin todella oiva kulkupeli nuorelle kuljettajalle. Traktorimönkijän hankinta onkin usein järkevämpää, kuin mopoauton hankinta. Traktorimönkijä käy huomattavasti useampaa käyttötarkoitusta varten kuin mopoauto.

Traktorimönkijän hankinta on huomattavasti helpompi perustella itselle. Jos mietinnässä on perheen nuorisolle mopoauto, kannattaa ottaa harkintaan toinen vaihtoehto ja suunnata katseet kohti traktorimönkijää. Tarjoamme myös traktorimönkijän lainoja.

Hinta vai laatu edellä

Hintaskaala on todella laaja. Tämä tarkoitttaa sitä, että myös laatuskaala on todella laaja. Oikea vastausta siihen millainen mönkijä on järkevää hankkia on vaikeaa antaa. Halpa kiinanmönkijä voi olla aivan hyvä vaihtoehto, mutta jonkinasteisiin laatu- ja kestävyysongelmiin on syytä varautua. Usein kiinanmönkijöitä parannellaan aikojen saatossa paremmilla osilla.

Laadukas ja tarvittavan tehokas mönkijä maksaa suhteellisen paljon. Kannattaa hieman harkita, onko järkevää sijoittaa huomattavia rahasummia, vai hankkia hieman huokeampi menopeli. Käytetty on hyvä vaihtoehto, mutta myös tällöin kannattaa varautua jonkinasteisiin huoltokuluihin. Myös uusia mönkijöitä on huollettava, mutta onhan uusi aina uusi.

Alla video jossa vertaillaan mönkijän hyviä ja huonoa puolia.

Olipa valinta mikä tahansa, uusi, käytetty, kallis tai halpa – on siihen saatavana rahoitusta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *